Nieuws

Bocholt Business

Saxion-docenten en -studenten bezoeken netwerkdag in Duitsland

Vier docenten en 25 studenten van Saxion hebben donderdag een netwerkdag bezocht op een Duitse hogeschool. Hier konden zij in contact komen met Duitse bedrijven om onder meer afstudeerplekken te regelen.

Smart Cities Twente Business

Twente werkt aan 'Smart Cities'

In een slimme regio worden geavanceerde technologieën ingezet om met baanbrekende innovaties de economische groei te vergroten. De leefbaarheid en duurzaamheid van de stad wordt verhoogd door energiereductie, grondstoffenhergebruik en het verlagen van CO2-emissies en luchtvervuiling.

saxion-enschede-dag-2-hires-17.jpg Business

Japanse multinational Teijin tekent samenwerkingsovereenkomst met Saxion

Het Japanse bedrijf Teijin, onder meer marktleider op het gebied van aramide¹ technologie, gaat een samenwerking aan met het lectoraat Ambient Intelligence van Saxion. Door middel van kennisoverdracht op het gebied van ICT zal Teijin allereerst de kennis van het lectoraat toetsen op commerciële haalbaarheid om uiteindelijk door te ontwikkelen naar bedrijfsrelevante toepassingen.

Zabuki 2018 Business

Zabuki Festival in het teken van Deventer 1250 jaar

Woensdag 7 en donderdag 8 februari zet hogeschool Saxion in Deventer voor de tiende keer haar deuren open voor ruim 700 basisschoolkinderen uit de regio. Deze ‘junior onderzoekers’ uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool, maken op interactieve wijze kennis met de fascinerende wereld van wetenschap en technologie.

TechYourFuture lanceert MOOC Smart Industry: de toekomst van werk! Business

TechYourFuture lanceert MOOC Smart Industry: de toekomst van werk!

Per 1 februari lanceert TechYourFuture de Massive Open Online Course (MOOC) Smart Industry: de toekomst van werk! Vanaf vandaag is het mogelijk om je gratis in te schrijven voor de eerste (bèta) editie van deze gratis cursus.

Solar Team Twente maakt foto van zonneauto RED Shift voor rode maan Business

Solar Team Twente maakt foto van zonneauto RED Shift voor rode maan

Een deel van Solar Team Twente ging vanochtend vroeg op pad met de zonneauto van 2017, RED Shift, om wel een heel bijzondere gebeurtenis vast te leggen; de superbloedwolfmaan. Door bijna het gehele land was een zogeheten ‘superbloedwolfmaan’ zichtbaar. Een gebeurtenis waarbij door de stand van de planeten, de maan volledig rood kleurt. En wat past er nou mooier bij een red moon, dan een RED Shift?

Zeven Twentse (tech) startups op CES Las Vegas 2019 Business

Zeven Twentse (tech) startups op CES Las Vegas 2019

Net als vorig jaar presenteren wederom zeven startups van Twentse bodem volgende week hun vernieuwende technologie in Las Vegas tijdens CES 2019, de grootste technologiebeurs wereldwijd. Zij maken onderdeel uit van een Nederlandse delegatie van 50 startups, geleid door Special Envoy Constantijn van Oranje. Het gaat om 20Face, SwipeGuide, Scalys, Studio X, DENs SmartHome, Smilo en Sound Energy. Novel-T reist mee om de delegatie te ondersteunen en het Twentse ecosysteem te vertegenwoordigen.

ABN Amro Business

Saxion gaat samenwerken met ABN AMRO

Saxion en ABN AMRO slaan de handen ineen. De hogeschool gaat maar liefst 100 relatiemanagers en specialisten opleiden, zodat zij een volwaardige gesprekspartner blijven voor verschillende bedrijven in de industriesector.

Saxion en ICT Spirit leren van elkaar Business

Saxion en ICT Spirit leren van elkaar

Saxion en ICT Spirit werken al jaren samen als het gaat om stageplaatsen en afstudeeropdrachten. Vanaf dit schooljaar wordt die mooie samenwerking geïntensiveerd. Twee medewerkers van beide organisaties ruilen een dag per week van baan. Een unieke gelegenheid waarmee door kennisoverdracht de opleiders dichterbij de praktijk komen en ICT Spirit dichterbij de leefwereld van toekomstige medewerkers. Leren van elkaar, daar draait het om. Voor beide organisatie reden voor een feestelijke aftrap.

Studenten deeltijd Business

Werkgevers opgelet: subsidieregeling praktijkleren verlengd

Met de Subsidieregeling praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Dankzij de regeling kunnen leerlingen, deelnemers, studenten of werknemers die een beroepsopleiding volgen, zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. Werkgevers beschikken hierdoor over beter opgeleid personeel.