Nieuws

Herfst-1560x780.jpg Corporate

Openingstijden in de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie, van maandag 21 oktober t/m vrijdag 25 oktober, heeft Saxion aangepaste openingstijden.

Dag van de Duurzaamheid Saxion 2019 Corporate

Het is de Dag van de Duurzaamheid!

10 oktober, het is de Dag van de Duurzaamheid en ook bij Saxion werken we hard aan een duurzame toekomst. We zetten een aantal initiatieven voor je op een rijtje, want duurzaamheid is niet moeilijk of ver weg en wie weet inspireren deze verhalen ook jou om mee te doen of je er bewust(er) van te zijn.

IMG_8645.JPG Corporate

Jong en oud maken kennis met techniek op Saxion Technology Day

Dansen met robots, rijden in een elektrische rolstoel en vingerafdrukken analyseren: honderden belangstellenden bezochten afgelopen zaterdag de Saxion Technology Day in Enschede.

Timo Kos Corporate

Timo Kos nieuw lid College van Bestuur Saxion

Timo Kos is door de Raad van Toezicht, per 1 januari 2020, benoemd tot lid van het College van Bestuur (CvB) van hogeschool Saxion. Met Kos kent Saxion straks een CvB dat bestaat uit drie leden. Saxion zet de regio centraal in haar strategische agenda voor de komende vier jaar.

impressie opleiding Corporate

‘Met zijn benoeming maken we een toekomstbestendige keuze, voor Saxion én voor de regio’

Met de benoeming van Timo Kos als lid van het College van Bestuur, kiest Saxion nadrukkelijk voor het benutten van kansen om de regio nog sterker te bedienen. Het nieuwe collegelid treedt per 1 januari 2020 aan. “We zijn heel blij met de komst van Timo Kos,” vertelt Karl Dittrich, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Met zijn benoeming maken we een toekomstbestendige keuze, voor Saxion én voor de regio.”

Aventus, ROC van Twente en Saxion versterken gezamenlijke leerlijn voor IT-studenten van mbo naar hbo Corporate

Aventus, ROC van Twente en Saxion versterken gezamenlijke leerlijn voor IT-studenten van mbo naar hbo

Vandaag hebben onderwijsinstellingen Aventus, ROC van Twente en Saxion een intentieverklaring ondertekend om gezamenlijk het IT-onderwijs in de regio te versterken. De samenwerking heeft als doel om de overstap van mbo naar hbo beter op elkaar af te stemmen. Alles in het voordeel van de IT-student.

Terugblik: Saxion Technology Day 2018 Corporate

Ontdek de wereld van techniek tijdens de Saxion Technology Day

Zaterdag 5 oktober staat tussen 11.00 en 16.00 uur de hele dag weer in het teken van toffe proefjes, experimenten en technische hoogstandjes tijdens de Saxion Technology Day in Enschede. Jong en oud kunnen bij verschillende ontdekkingspunten van dichtbij de wereld van moderne techniek ervaren.

Marianne Laarman Corporate

Techniekambassadeur Marianne Laarman zwaait af

Marianne Laarman is een manager in hart en nieren, want bij Saxion heeft ze meerdere managersposten bekleed. Voor haar laatste functie als programmadirecteur Bètatechniek zette ze zich met hart en ziel in voor techniek in de regio. “Ik verlaat mijn post voor mijn pensioen, maar het verhaal over techniek in de regio is nog niet af…”

HBF_0426.JPG Corporate

Saxion presenteert strategisch plan in innovatiebox Heracles Almelo

Bestuursvoorzitter Anka Mulder heeft zondag voorafgaand aan de Eredivisie-wedstrijd Heracles Almelo – Willem II het Strategisch Plan 2020 - 2024 gepresenteerd. Dit deed zij in de innovatiebox van Erve Asito, die goed gevuld was met afgevaardigden uit het bedrijfsleven, van de overheid en van kennis- en onderwijsinstellingen.

mbo studenten van Aventus bij Saxion Deventer Corporate

Aventus-studenten verkennen hbo bij Saxion

Al jaren zetten ROC Aventus en Saxion in op een goede voorbereiding van mbo-studenten op een vervolgstudie aan een hbo-instelling. Vanaf dit studiejaar is het mogelijk dat mbo-studenten Commercieel en Bedrijfsadministratie deze lessen en workshops ook in Saxion Deventer volgen. Daarmee breiden de onderwijsinstellingen de samenwerking uit.