Nieuws

Roxanne afstuderen Corporate

Column | Afscheid

Mijn eerste stapjes binnen Saxion: ik weet het nog als de dag van gisteren. Afwachtend en ietwat onzeker stond ik in het gigantische gebouw. Overal waar je keek stonden studenten en docenten te vertellen waarom iedereen bij Saxion moest gaan studeren. Het werkte.

‘Make Enschede gay again!’ Corporate

Ondertekening Workplace Pride: ‘Make Enschede gay again!’

Saxion ondertekende gisteren als eerste hogeschool van Nederland een overeenkomst met Workplace Pride. Dat ging gepaard met veel emoties, uitgesproken dankbaarheid en trots. “Liefde moet gewoon liefde zijn.”

Innovator Rutger de Graaff te gast bij BNR Nieuwsradio Corporate

Innovator Rutger de Graaff te gast bij BNR Nieuwsradio

Fashion en Textile Technologies-student Rutger de Graaff haalde alles uit zijn Smart Solutions semester. Hij ontwikkelde met zijn projectgroep een plan om zonnecellen en LED’s te integreren in een zonnescherm. BNR Nieuwsradio wilde alles weten over deze slimme uitvinding.

LEGO Corporate

Saxion host de regiofinale van de FIRST® LEGO® League

Kinderen uitdagen om te denken als wetenschap en technici, dát is het doel van de FIRST® LEGO® League. Zaterdag 1 december gaan ruim 210 Oost-Nederlandse scholieren met elkaar de strijd aan. Hiervoor ontwierpen, programmeerden en bouwden zij in teams een volledig zelfstandige robot met technisch LEGO.

Irene Rispens nieuwe directeur van de Hospitality Business School Corporate

Irene Rispens nieuwe directeur van de Hospitality Business School

Het College van Bestuur heeft Irene Rispens per 1 januari 2019 benoemd tot directeur van de Hospitality Business School (HBS) met opleidingen in Deventer en Apeldoorn.

Kom in actie: schrijf je in als stamceldonor Corporate

Kom in actie: schrijf je in als stamceldonor

Was jij ook zo geraakt door het bericht van student Ramon die leukemie heeft en op zoek is naar een stamceldonor? Mick kwam direct in actie toen hij dit las; hij vroeg zich af of het mogelijk was om een grote wervingsactie voor stamceldonoren bij Saxion te organiseren. Zo gezegd zo gedaan!

Diversiteit bij Saxion Corporate

Saxion <3 diversiteit

We hebben veel diversiteit, talenten en vermogens in huis: hier zijn we trots op. Daarom ondertekent Saxion woensdag 28 november als eerste hogeschool in Nederland een overeenkomst met de Workplace Pride Foundation.

Voorzitter Anka Mulder trapte afgelopen donderdag het symposium Flex Your Future af in Deventer Corporate

'We zullen ons gedurende onze carrières moeten blijven bijscholen'

Voorzitter Anka Mulder trapte afgelopen donderdag het symposium Flex Your Future af in Deventer.

LEGO Corporate

Video: LEGO workshop 'Bouw je droom'

Saxion-medewerker Jeff de Ruyter (Saxion LEGO Education Innovation Studio) gaf deze ochtend een serious gaming workshop 'Bouw je droom' tijdens de Week van het Ondernemen bij het ROC van Twente in Hengelo.

‘Koningin Maxima wilde weten of onze inspanningen al resultaat opleveren’ Corporate

‘Koningin Maxima wilde weten of onze inspanningen al resultaat opleveren’

Onlangs stond Saxion-medewerker Maeike Woudstra oog in oog met Koningin Maxima, tijdens de handelsmissie naar Duitsland waaraan ons koningspaar deelnam. Maeike was er namens Saxion en BOOST Smart Industry Oost. Om waardevolle contacten te leggen en om te vertellen hoe Saxion invulling geeft aan een Leven Lang Leren en het opleiden en opscholen, zoals Maeike het noemt, van technische werknemers. ‘Koningin Maxima wilde weten of onze inspanningen al resultaat opleveren.’