Nieuws

Saxion Lectoraat Ontwikkeling Werklocaties en HMO verlengen samenwerking Corporate

Saxion Lectoraat Ontwikkeling Werklocaties en HMO verlengen samenwerking

Op donderdag 23 januari ondertekenden Ineke van Oldeniel (vicevoorzitter CvB Saxion) en Han Wiendels (directeur HMO) bij hogeschool Saxion in Deventer de overeenkomst voor verlenging van de samenwerking tussen het lectoraat Ontwikkeling Werklocaties en de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO). Een feestelijk moment, want dit betekent dat Saxion in samenwerking met HMO mooie vervolgstappen kan gaan maken.

Video: Nieuwjaarsbijeenkomst Saxion 2020 Corporate

Video: Nieuwjaarsbijeenkomst Saxion 2020 ✨

De Nieuwjaarsbijeenkomst zit erop! Wij kijken terug op een inspirerende avond, waarin we met elkaar vooruit hebben gekeken naar de toekomst en feestelijk het nieuwe jaar hebben ingeluid. Wil je nagenieten van de avond of ben je benieuwd hoe de avond is geweest? Bekijk dan de video!

Paul van der Kraan en Anka Mulder Corporate

Saxion en FC Twente tekenen partnerovereenkomst

Saxion heeft dinsdagavond op de nieuwjaarsreceptie van FC Twente een convenant getekend met de Enschedese voetbalclub. Beide partijen zien kansen om elkaar te ondersteunen bij de ontwikkeling van zowel hun organisaties als hun diensten.

Saxion 2019 Corporate

Video: Saxion in 2019

Wauw, wat hebben we mooie dingen gedaan in 2019. Hierbij een jaaroverzicht in video: toffe studentenprojecten, inzamelacties voor goede doelen, de opening van de AH to Go, de HOI-week, de Ondernemers Award, Student Creators en nog veel meer!

Kerstmis.jpg Corporate

Kerst bij Saxion: Voedselbank als rode draad

Kerstmis staat voor de deur en dat was afgelopen week te merken bij Saxion. Een kledingruil, kersttruiendagen en kerstontbijtjes: niets was te gek! Veel acties stonden in het teken van een goed doel: de Voedselbank.

Fijne feestdagen Corporate

Openingstijden kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie, van maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari, heeft Saxion aangepaste openingstijden.

DSC 0225.jpg Corporate

Telgenborch uit Almelo grote winnaar regiofinale FIRST® LEGO® League Oost-Nederland

Op zaterdag 14 december verwelkomde hogeschool Saxion in Enschede de FIRST® LEGO® League teams voor de regiofinale Oost-Nederland. Ruim 200 scholieren tussen 9 en 14 jaar oud van scholen uit Oost-Nederland gingen met elkaar de challenge aan.

Minister van Engelshoven brengt bezoek aan Saxion Corporate

Minister: 'Ook in krimpregio’s is goed en breed hbo van belang'

Geen nieuwe ‘Haagse’ ideeën, geen radicale ingrepen: minister Van Engelshoven klinkt kalm in haar Strategische Agenda voor het hoger onderwijs. Toch bepleit ze twee koerswijzigingen én wil ze het hbo in krimpregio’s overeind houden.

Saxion Lectoraat-0322.jpg Corporate

Saxion in de startblokken om promoveren binnen hbo verder vorm te geven

Het is een wezenlijke stap op weg naar de mogelijkheid om binnen het hbo te kunnen promoveren: met haar Strategische Agenda voor het hoger onderwijs presenteerde minister Van Engelshoven deze week haar beleidsvoornemens voor de komende jaren. Daarbij nodigt ze hogescholen, waaronder Saxion, expliciet uit met een voorstel te komen voor de vormgeving van de derde cyclus. Anka Mulder, voorzitter van het Saxion College van Bestuur, reageert verheugd op de ontwikkelingen: “Dit is heel goed voor onze regio en heel goed voor Nederland. We staan in de startblokken om aan de slag te gaan.”

Finale FIRST® LEGO® League bij Saxion in Deventer Corporate

Video: FIRST® LEGO® League Regiofinale bij Saxion Deventer

Op zaterdag 30 november verwelkomde hogeschool Saxion in Deventer de FIRST® LEGO® League teams voor de regiofinale Stedendriehoek. Ruim 70 scholieren tussen 9 en 14 jaar oud van scholen uit de Stedendriehoek gingen met elkaar de challenge aan.