Nieuws

Sustainable Development Goals Saxion SDG Corporate

Saxion en de Sustainable Development Goals: welke stappen worden gezet?

Saxion ondertekende een klein jaar geleden de Sustainable Development Goals (SDGs), ofwel duurzame ontwikkelingsdoelen die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. En hoe gaat het nu met de bijdrage aan deze duurzaamheidsdoelen?

Openingstijden zomervakantie Corporate

Openingstijden zomervakantie

Tijdens de zomervakantie, van maandag 22 juli t/m vrijdag 23 augustus, heeft Saxion aangepaste openingstijden.

Enschede - Stadscampus Corporate

Goed nieuws: Saxion wordt niet gekort

Minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap - OCW) heeft laten weten dat ze de negatieve effecten van de herverdeling voor het hoger onderwijs met geld uit de voorjaarsnota 2019 compenseert. Dit betekent voor Saxion dat de korting van vier miljoen euro per jaar waar in eerste instantie sprake van zou zijn van de baan is.

Frans Pol Saxion Research Graduate School Corporate

‘Als je erachter komt wat jouw drijfveren zijn, kun je de wereld veroveren’

“Bij Saxion kom ik elke dag mensen tegen die op zoek zijn naar hoe ze hun passie kunnen verbinden met hun werk of studie. Het vinden van die balans, tussen waarvoor je geboren bent en hoe je dat terug laat komen in je werk; daar draait het voor mij om. Ik zag mijn werk altijd als een verlengstuk van mijn leven”, vertelt Frans Pol, directeur Saxion Research & Graduate School. Vandaag neemt hij afscheid en gaat hij met pensioen. “De afgelopen 23 jaar heb ik ontdekt waar het geheim van Saxion in zit.”

Zabukifestival Corporate

Zabuki Festival van start met thema 'Plastic'

Vanaf vandaag staat Saxion in Enschede in het teken van het Zabuki Festival! Ongeveer 420 basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 van basisscholen uit de regio gaan aan de slag met proefjes en experimenten binnen het thema ‘Plastic’.

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019 Corporate

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019

De vierde editie van de Junior Startup Challenge is gewonnen door Sanne Beernink (16), Maxim van der Molen (17), Lars Oomens (16) en Ben Ligthart (16) van HappySyr. Op donderdag 27 juni overtuigden zij de jury met het concept HappySyr – een idee voor omhulsels voor injecties om vaccinatie-angst bij kinderen te verminderen. De winnende vwo-leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede (locatie Bruggertstraat) winnen een ondernemende reis naar Roemenië.

Saxion-onderzoeker Simon Hageman onderscheiden met Lettinga Award 2019 Corporate

Saxion-onderzoeker Simon Hageman onderscheiden met Lettinga Award 2019

Gisteren mocht Simon Hageman, als docent/onderzoeker werkzaam voor de academie Life Science Engineering & Design (LED), de Lettinga Award 2019 in ontvangst nemen. Hij kreeg de prestigieuze onderscheiding uitgereikt voor zijn onderzoek naar het verduurzamen van recycleprocessen van metalen uit afgedankte elektronica. Simon ontving de award in Delft tijdens de 16e editie van de Anaerobic Digestion Conference, een wereldwijd congres op het gebied van anaerobe vergisting en bioprocestechnologie.

Ecologie en economie in balans: hoe docent Sandra in Afrika de antwoorden vond Corporate

Ecologie en economie in balans: hoe docent Sandra in Afrika de antwoorden vond

Op de Afrikaanse steppe deed Saxion-docent Sandra Hoomans inspiratie op voor haar promotieonderzoek dat ze dit voorjaar met een goed resultaat afrondde. Op zoek naar zingeving, de verbinding tussen haar economische achtergrond en de liefde voor ecologie, ontwikkelde Sandra een model dat organisaties helpt hun beslisproces een ecologische component te geven: “Het leuke was dat ik mijn kennis met studenten kon delen en zij me ook weer op ideeën brachten.”

Grootste-kennisfestival-van-Nederland12.jpg Corporate

Saxion Parttime School op Kennisfestival: van werkdruk naar werkgelukIedereen heeft er wel eens last van: werkdruk. De een weet er alleen beter mee om te gaan dan de ander. Bezoek donderdag 20 juni het Grootste Kennisfestival van Nederland in Deventer de interactieve tent van Saxion Parttime School en ontdek hoe jij jouw werkgeluk kunt vergroten!

AH to Go beeld DEF.jpg Corporate

Opening AH to go 2 september

Na de zomervakantie opent cateraar Appèl AH to go-vestigingen bij Saxion in Deventer en Enschede. De officiële opening van beide winkels vindt maandag 2 september 2019 plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang. De verbouwing vindt in week 30 in Deventer plaats en in week 34 in Enschede. Eventuele geluidsoverlast wordt tot een minimum beperkt.