Nieuws

Techniekuitdaging tijdens uitvinderswedstrijd voor Twentse basisscholen Corporate

Techniekuitdaging tijdens uitvinderswedstrijd voor Twentse basisscholen

Techniekonderwijs staat hoog op de agenda in Twente. Jaarlijks organiseren hogeschool Saxion en Universiteit Twente de RED Engineers Challenge, een uitvinders- en ontwerpwedstrijd voor in techniek geïnteresseerde kinderen uit groep 6 en 7 op Twentse basisscholen. Op woensdag 17 april tussen 12.30 en 17.00 uur is de finale van de zevende editie bij hogeschool Saxion. Dan presenteren de tech-kids hun duurzame wateroplossingen aan de jury.

Meivakantie Corporate

Saxion gesloten tijdens feestdagen

Vrijdag 19 april (Goede Vrijdag) en maandag 22 april (Tweede Paasdag) zijn alle locaties gesloten. Vanaf dinsdag 23 april zijn de gebouwen weer op de normale tijden geopend. Fijne feestdagen!

Fatma Corporate

Column: #OPGEBRAND (3)

Help! Ik ben opgebrand. In dit laatste deel behandel ik wat je kan doen en waar je terecht kan als je opgebrand bent. Tevens deel ik tips waar ik zelf veel aan heb gehad.

Twentse Zonneauto publiekstrekker op Hannover Messe Corporate

Twentse Zonneauto publiekstrekker op Hannover Messe

Deze week is Solar Team Twente aanwezig met zonneauto Red Shift op de Hannover Messe. Ook tientallen Twentse bedrijven hadden een stand op de beurs. De Hannover Messe is de grootste technologiebeurs ter wereld, die jaarlijks zo’n 5000 deelnemende bedrijven uit 75 landen en 210.000 bezoekers trekt. Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, bracht een bezoek aan de beurs. Teamleden gingen met haar in gesprek over de technologie en maatschappelijke waarde van de Twentse zonneauto.

Sjoerd Klijn tijdens Read4Energy Corporate

'We zijn met positieve energie bezig om het een plekje te geven'

Dinsdag vond in de centrale hal in Enschede de boekenmarkt Read4Energy plaats. Hiermee werd geld opgehaald voor goededoelenorganisatie Join4Energy, dat de strijd aangaat met energiestofwisselingsziekten. Voormalig Saxion-medewerker en initiatiefnemer Sjoerd Klijn maakte van dichtbij mee welke ellende deze ziekten kunnen veroorzaken, maar haalt veel positiviteit uit dagen zoals deze.

Fatma Corporate

Column: #OPGEBRAND (2)

Schrikbarend vond ik het, toen ik de titel van het artikel op NRC voor het eerst las: ‘Kwart van de studenten heeft burn-outklachten.’ Dat bleek uit een onderzoek van Jolien Dopmijer, onderzoekscoördinator bij Hogeschool Windesheim. Volgens het onderzoek is prestatiedruk een belangrijke oorzaak van emotionele uitputting.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Saxion en de Politieacademie Corporate

Saxion en Politieacademie bezegelen samenwerking in Apeldoorn

Donderdag hebben Saxion en de Politieacademie een samenwerkingsovereenkomst getekend. Beide partijen slaan de handen ineen op het gebied van zowel onderwijs als onderzoek.

Ivar Hageman (Toma Tudor) Corporate

Blog: Onderwijs, kom in beweging!

“Nederlandse kinderen zijn Europees kampioen in stilzitten” stelt Tim Takken, universitair hoofddocent aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Een groot deel van deze kinderen beoefent weliswaar een sport, maar haalt daarmee de aanbevolen hoeveelheid beweging niet. Met name in de groep adolescenten neemt de interesse in sport verder af. Welke rol kan het onderwijs spelen in het opnieuw opwekken van deze belangstelling en staat het onderwerp bewegen op de agenda van Saxion en het hoger onderwijs?

Hans Wichers Schreur tussen de Saxion-gebouwen. Corporate

‘Studenten en medewerkers zijn de ziel van onze gebouwen’

Hij ‘bouwde’ acht nieuwe gebouw(del)en voor de hogeschool in Apeldoorn, Deventer en Enschede. Hij realiseerde onder meer de Enschedese Stadscampus, organiseerde tientallen interne verhuizingen en bedacht de term otswo voor de openbare werkplekken waar studenten en medewerkers samenkomen. Hans Wichers Schreur, jarenlang directeur Bureau Vastgoed, verlaat Saxion voor de Hogeschool Amsterdam. Maar niet zonder zijn verhaal te vertellen: over zijn loopbaan en de verhalen die schuilgaan achter de gebouwen.

Malou Basse Corporate

‘Ook studenten lopen extra risico op Meningitis'

Op Kerstavond vorig jaar werd Gijs, het driejarige zoontje van Saxion-medewerkster Malou Basse, met ernstige verschijnselen van Hersenvliesontsteking opgenomen in het ziekenhuis. Gijs had geluk. Hij overleefde de aanval en hield er geen restverschijnselen aan over. Dat het vaak anders loopt, deed Malou en haar man besluiten om in actie te komen.