Nieuws

Grootste-kennisfestival-van-Nederland12.jpg Corporate

Saxion Parttime School op Kennisfestival: van werkdruk naar werkgelukIedereen heeft er wel eens last van: werkdruk. De een weet er alleen beter mee om te gaan dan de ander. Bezoek donderdag 20 juni het Grootste Kennisfestival van Nederland in Deventer de interactieve tent van Saxion Parttime School en ontdek hoe jij jouw werkgeluk kunt vergroten!

AH to Go beeld DEF.jpg Corporate

Opening AH to go 2 september

Na de zomervakantie opent cateraar Appèl AH to go-vestigingen bij Saxion in Deventer en Enschede. De officiële opening van beide winkels vindt maandag 2 september 2019 plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang. De verbouwing vindt in week 30 in Deventer plaats en in week 34 in Enschede. Eventuele geluidsoverlast wordt tot een minimum beperkt.

Topatlete wint van zonneauto Solar Team Twente Corporate

Topatlete wint van zonneauto Solar Team Twente

In het FBK Stadion in Hengelo nam topatlete Lisanne de Witte het op tegen zonneauto RED Shift van Solar Team Twente. De toeschouwers zagen een spannende race over een bijzondere afstand van 300 meter. Lisanne startte met een grote voorsprong, maar de zonneauto kwam steeds dichterbij. Pas in de laatste seconden werd de winnaar van de wedstrijd duidelijk. Lisanne won met een kleine voorsprong.

June 05, 2019-17-2147-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A3273-Shotmaniacs.jpg Corporate

Heracles Almelo en Saxion ondertekenen samenwerkingsovereenkomst en zijn innovatiepartners

Heracles Almelo en Saxion hebben woensdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst getekend die de voetbalclub en de hogeschool aan elkaar verbindt als innovatiepartners.

Studenten erg blij met terugtrekken renteverhoging op studielening Corporate

Studenten erg blij met terugtrekken renteverhoging op studielening

Goed nieuws voor (toekomstige) studenten! Minister van Engelshoven kondigde vandaag in de Eerste Kamer aan dat het kabinet het wetsvoorstel rondom de verhoging van de rente op de studielening terugtrekt. Studentorganisaties zijn blij met dit bericht. Volgens de Landelijke Studentenvakbond betekent dit een besparing van zo’n 5.000 euro voor studenten. En ook de koepelorganisatie van Saxion’s studieverenigingen ziet de ontwikkeling als een overwinning.

380A9613.jpg Corporate

Eén jaar na invoering nieuwe privacywetgeving: 'Rol van individu blijft centraal'

Te veel bedrijven zagen de AVG als een risico, in plaats van een kans: dat was de conclusie die vrijdagmiddag werd getrokken tijdens het congres ‘1 jaar AVG’ in de Apeldoornse vestiging van Saxion. Met studenten en docenten van diverse opleidingen, alumni Security Management en mensen uit het werkveld werd teruggekeken op een bewogen eerste jaar met de nieuwe Europese privacywet.

WP_20190518_15_52_31_Pro.jpg Corporate

Gladiatoren en zaadbommetjes doen missie Saxion op D’RAN-festival slagen

De opkomst viel zowel vrijdag als zaterdag wat tegen, maar het enthousiasme van de aanwezigen maakte veel goed. En dus kan de door Saxion geadopteerde Goede Burger Tent op het D’RAN-festival met recht een succes worden genoemd. “We hebben met het mooie programma goede sier gemaakt bij het publiek, de organisatie en de achterban van het festival.”

Bezoek dit weekend het Maker Festival Twente Corporate

Bezoek dit weekend het Maker Festival Twente

Bezoek dit weekend, 25 en 26 mei, het Maker Festival Twente en laat je inspireren op het gebied van innovatie, technologie, creativiteit en de maakcultuur. Saxion FabLab Enschede staat hier ook op de 'Makersbeurs'.

Stadscampus Enschede Corporate

Adviesrapport ‘Wissels om’ van Commissie-Van Rijn heeft averechts effect voor hbo

Het adviesrapport van de Commissie-Van Rijn over de bekostiging van het hoger beroepsonderwijs heeft volgens het College van Bestuur van Saxion een averechts effect voor het hoger onderwijs. In dit advies zijn de afspraken uit het regeerakkoord om aandacht te hebben voor techniekonderwijs niet vertaald naar het hbo. De commissie stelt een herverdeling van geld in het hbo voor op basis van de wisseling van studenten tussen instellingen. Dit staat niet in het regeerakkoord en heeft een negatief effect voor Saxion.

Anka Mulder Corporate

Toegankelijk onderwijs is óók toegankelijk onderwijs buiten de Randstad

De discussie over toegankelijk onderwijs gaat vaak over zaken als kansenongelijkheid, internationalisering en selectie-instrumenten. Zelden over de vraag of er überhaupt onderwijs is in de vorm van een middelbare beroepsopleiding, hogeschool of universiteit. Op dit moment is dit type van toegankelijkheid in Nederland nog goed geregeld, want in elke regio kunnen studenten kiezen uit een MBO-, HBO- of universitaire opleiding die bij hen past. De demografische krimp gaat hierin waarschijnlijk verandering brengen.