Nieuws

Minister van Engelshoven brengt bezoek aan Saxion Corporate

Minister: 'Ook in krimpregio’s is goed en breed hbo van belang'

Geen nieuwe ‘Haagse’ ideeën, geen radicale ingrepen: minister Van Engelshoven klinkt kalm in haar Strategische Agenda voor het hoger onderwijs. Toch bepleit ze twee koerswijzigingen én wil ze het hbo in krimpregio’s overeind houden.

Saxion Lectoraat-0322.jpg Corporate

Saxion in de startblokken om promoveren binnen hbo verder vorm te geven

Het is een wezenlijke stap op weg naar de mogelijkheid om binnen het hbo te kunnen promoveren: met haar Strategische Agenda voor het hoger onderwijs presenteerde minister Van Engelshoven deze week haar beleidsvoornemens voor de komende jaren. Daarbij nodigt ze hogescholen, waaronder Saxion, expliciet uit met een voorstel te komen voor de vormgeving van de derde cyclus. Anka Mulder, voorzitter van het Saxion College van Bestuur, reageert verheugd op de ontwikkelingen: “Dit is heel goed voor onze regio en heel goed voor Nederland. We staan in de startblokken om aan de slag te gaan.”

Finale FIRST® LEGO® League bij Saxion in Deventer Corporate

Video: FIRST® LEGO® League Regiofinale bij Saxion Deventer

Afgelopen zaterdag verwelkomden we bij Saxion in Deventer de FIRST® LEGO® League teams voor de Regiofinale Stedendriehoek. Ruim 70 scholieren tussen 9 en 14 jaar oud van scholen uit de Stedendriehoek gingen met elkaar de challenge rondom thema 'City Shaper' aan. Bekijk hier de video!

Finaledag Tech Your School Corporate

Finaledagen Tech Your School bij Saxion Enschede

Vrijdag 6, dinsdag 10 en donderdag 12 december zijn de finales van Tech Your School bij hogeschool Saxion in Enschede. Ruim 120 regionale 3 havo en 3 vwo leerlingen strijden met elkaar om wie de beste oplossing heeft voor een zelf gekozen uitdaging of probleem binnen hun school.

Saxion kleurt oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen Corporate

Saxion kleurt oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen

Maandag 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Vanaf die dag wordt 16 dagen lang wereldwijd actie gevoerd. Samen met ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties voert UN Women campagne om bewustwording te creëren rondom dit probleem. Ook Saxion doet mee: het Epy Drost-gebouw kleurt in de avond oranje. 🧡

SmARTerials expositie bij Saxion in Enschede Corporate

SmARTerials expositie bij Saxion in Enschede

Sinds deze week zie je bijzondere kunstwerken bij Saxion in Enschede. Van bewegende ScrapARTrobots in de centrale hal tot 3D geprinte kunst op de eerste verdieping. Nog tot en met vrijdag 6 december kan je werk van diverse kunstenaars zien, waarbij het gebruik van vernieuwende technieken in alle objecten centraal staat.

TalenIT_Event_Foto.jpg Corporate

Saxion en TalentIT praten politici bij over zoektocht naar IT-talent

Het is een bekende uitdaging in Twente: het behouden en aantrekken van talent. Zeker in de IT-sector is dit een issue. Daarom spraken Saxion en TalentIT vrijdag onder meer met Tweede Kamerlid Jan Paternotte (D66) over hun inspanningen op het gebied van het halen, opleiden en behouden van (IT-)talent in Twente.

studenten aan tafel Corporate

Video: Saxion bij Social Impact Day 2019

Betekenisvol ondernemerschap? Saxion-medewerker Aldo van Duivenboden legt uit wat het is en hoe zij binnen het Conscious Business Lab de 'serious game' Betekenisbox inzetten. Check de video!

Saxion-studenten werken aan internationaal matchmaking-platform Corporate

In gesprek over binden en boeien van Talent

TalentIT Twente organiseert in samenwerking met Saxion een informatiesessie voor een aantal politici, waaronder Jan Paternotte (Tweede Kamerlid), over de activiteiten op het gebied van het halen, opleiden en behouden van Talent in Twente. Een mooi voorbeeld is het innovatieve talentgerichte programma dat Saxion en TalentIT samen hebben opgezet om IT-studenten en IT-organisaties en IT- gerelateerde organisaties bij elkaar te brengen.

'Hier bij Saxion gaat het niet om je gender of je seksuele gerichtheid, maar om wie je bent als mens' Corporate

'Hier bij Saxion gaat het niet om je gender of je seksuele gerichtheid, maar om wie je bent als mens'

Diversiteit en Inclusie in de (high)tech-wereld in Twente waren de onderwerpen die centraal stonden tijdens het event dat Saxion met een aantal samenwerkingspartners van de Workplace Pride Foundation organiseerde. In de goed gevulde centrale hal belichtten diverse sprekers uit de wereld van het onderwijs en bedrijfsleven hun ervaringen met diversiteit en inclusie op de werkvloer.