Nieuws

2019-02-21_SamLangerak_SolarTeamTwente_Schoolbezoek-2.jpg Corporate

Basisschoolleerlingen kijken voor het eerst achter de schermen bij Solar Team Twente

Leerlingen van de groepen 5 en 7 van de Kardinaal Alfrinkschool uit Neede ontwikkelen op 20 en 21 februari samen met Solar Team Twente de auto van de toekomst. Tijdens de tweedaagse excursie van een schoolproject over ontdekken en uitvinden nemen ze een kijkje in de keuken van het Twentse studententeam. Het is de eerste keer dat Solar Team Twente op deze manier haar deuren opent voor een excursie voor misschien wel de teamleden van de toekomst.

saxion gebouw Corporate

Openingstijden voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie, van maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari, heeft Saxion aangepaste openingstijden. Fijne vakantie!

roltrap Corporate

Saxion-docent genomineerd voor LSVb-scriptieprijs

Vandaag maakt de jury van de hoger onderwijs scriptieprijs bekend dat Anne Klarenbeek (Saxion), Floris Berckel-Smit (Vrije Universiteit) en Toske Andreoli (Rijksuniversiteit Groningen) genomineerd zijn voor de LSVb-scriptieprijs 2019. Tijdens het VVD-LSVb onderwijscafé, dat op 1 maart plaatsvindt in de Eerste Kamer, zal de prijs door Minister van Engelshoven worden uitgereikt.

‘De professional van de toekomst heeft veel meer nodig dan vakkennis alleen’ Irene Corporate

‘De professional van de toekomst heeft veel meer nodig dan vakkennis alleen’

‘Onze studenten hebben als toekomstige professionals veel meer nodig dan alleen de kennis van hun eigen vakgebied. De manier waarop ze willen leren is enorm veranderd. Met het Saxion Onderwijsmodel gaan we grote stappen zetten om hen daarmee te helpen. Dat vraagt ook wat van docenten. Ik zie al veel mooie initiatieven bij onze academies, die goed passen bij waar we als hogeschool naartoe gaan.’

Anka Mulder Corporate

'We zullen harder moeten werken om hetzelfde aantal afgestudeerden op te leveren'

Het thema van de nieuwjaarsbijeenkomsten is Cirque du Rêve; Circus van de Droom. Wat is dan mijn droom, mijn droom voor Saxion? Misschien kun je je nog herinneren dat ik vorig jaar heb gezegd dat we de beste hogeschool van Nederland willen worden.

rawpixel-574837-unsplash.jpg Corporate

'Geluk schuilt in acceptatie: kijken naar wat er wél mogelijk is in je leven'

Blue Monday: dit jaar valt de ‘deprimerendste dag van het jaar’ op maandag 21 januari. De Britse psycholoog Cliff Amall bedacht de definitie in 2005, al werd er gefluisterd dat er een PR-bureau achter zat. Hoe dan ook: Blue Monday blijkt als term een hardnekkig fenomeen. Maar kunnen anderen ons iets als ongeluk aanpraten? Hoe ervaren we zelf juist ons geluk? Wat is het geheim van een gelukkig leven? Een gesprek met Geluksonderzoeker Ad Bergsma van de Academie Gezondheidszorg (AGZ).

Programma Bètatechniek aanwezig bij Nationale Onderwijs Tentoonstelling Corporate

Programma Bètatechniek aanwezig bij Nationale Onderwijs Tentoonstelling

Van dinsdag 22 januari tot en met zaterdag 26 januari is Programma Bètatechniek van Saxion aanwezig bij de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT). Ambassadeurs van de technische opleidingen van Saxion ondersteunen de LEGO Workshops die tijdens dit event worden aangeboden.

Saxion student met virtual reality bril Corporate

Saxion lanceert nieuwe internationale website

Het is al een paar maanden geleden dat het ‘nieuwe saxion.nl’ werd gelanceerd. Na het overweldigende succes kon een internationale variant niet lang uitblijven. Daarom is vandaag de nieuwe internationale website van Saxion gelanceerd: saxion.edu.

René Westra nieuwe directeur ABR&R Corporate

René Westra nieuwe directeur ABR&R

Het College van Bestuur heeft dr. R.L.N. (René) Westra benoemd tot nieuwe directeur van de Academie Bestuur, Recht en Ruimte. Hij start zijn werkzaamheden op 1 februari 2019.

Enschede - Stadscampus Corporate

Nieuw lid voor Raad van Toezicht Saxion

De Raad van Toezicht van Saxion is verheugd dat de heer drs. F.J.A (Frans) Duynstee MBA per 1 januari aanstaande zal toetreden als lid.