Nieuws

Studiereis Londen Ondernemerschap

Studiereis Londen van minorstudenten ‘Startup Ondernemer’

Eind november gingen studenten en docenten van de minor Startup Ondernemer op studiereis naar Londen. De week stond in het teken van ondernemerschap én Londen natuurlijk!

Dag van de Ondernemer Ondernemerschap

Ondernemers in het (herfst)zonnetje tijdens de Dag van de Ondernemer

Saxion Centrum voor Ondernemerschap verzorgde in samenwerking met Gemeente Enschede, MKB Twente en Rabobank een inspiratie- en kennisevent, speciaal om ondernemers in het zonnetje te zetten. Zo’n 150 (student)ondernemers uit de regio Oost-Nederland kwamen tijdens de Dag van de Ondernemer bij elkaar om te netwerken, inspiratie op te doen en workshops te volgen.

Join us to slush Ondernemerschap

Scoor een Slush-reisticket ter waarde van €350

Saxion Centrum voor Ondernemerschap wil vijf studentondernemers van Saxion de kans bieden om mee te gaan naar hét startup-event van de wereld: Slush!

Jorien DSFW Ondernemerschap

'Het moet leuk blijven, maar ik wil wel dat ze het weten'

Dat we minder CO2 moeten uitstoten, daar zijn we het allemaal over eens. Maar dat ook de kledingindustrie veel duurzamer kan, dáár is niet iedereen zich van bewust. Dat merkt ook voormalig Saxion-student Jorien Vermeer. Zij organiseert in Deventer de Dutch Sustainable Fashion Week. “Kleding kan niet zomaar drie euro kosten, daar heeft iemand anders voor moeten betalen.”

trainees2019.JPG Ondernemerschap

Nieuwe Fast Forward trainees zijn van start!

Afgelopen donderdag en vrijdag was de kick-off van het Fast Forward-programma voor de nieuwe trainees. Na de vele sollicitaties zijn de afgelopen maanden 29 talenten geselecteerd die deel mogen nemen aan het tweejarige programma. Het traineeship starten we jaarlijks met een inspirerende en intensieve tweedaagse, om elkaar en jezelf beter te leren kennen.

DETOX-challenge.png Ondernemerschap

DETOX-challenge: Dé kick-off voor alle ondernemende studenten

Afgelopen twee dagen stond de vernieuwde 24H-challenge voor de vierdejaarsstudenten van de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement (ORM) en de studenten van de minor Startup Ondernemer op het programma.

Tim Lammers Commerciele Economie Dinopark Twente Airport Ondernemerschap

Oud-student Tim Lammers laat dino’s herleven op Vliegveld Twente

Tim Lammers (34), oud-student Commerciële Economie en marketing manager bij Burgers’ Zoo, zag een kans toen hij hoorde dat 57 dino’s die bij de dierentuin waren tentoongesteld naar de opslag terug gingen. Het resultaat: komend zomer komt Jurassic Park tot leven voor basisschoolkinderen op de voormalige vliegbasis Twenthe. “Ik ben een ondernemende marketeer, maar ik had niet verwacht dat het zo groot zou worden.”

June 05, 2019-21-4513-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A5081-Shotmaniacs.jpg Ondernemerschap

Overdonderde winnaars na zinderende finale Saxion Ondernemers Award

Spanning bij de deelnemers, een hoog niveau tijdens de pitches en ontlading bij de winnaars: de finale van de jubileumeditie van de Saxion Ondernemers Award had het woensdagavond allemaal. Uiteindelijk gingen Anouk (Sassive), Karel en Bas (Brand Your Merch) er met de felbegeerde awards vandoor. “Het is nog een beetje onwerkelijk.”

Lancering START programma voor studentondernemers / Foto: Antoine - Shotmaniacs Ondernemerschap

Lancering START programma voor studentondernemers

Woensdagavond 5 juni is tijdens de finale van de Saxion Ondernemers Award het Novel-T START programma voor Saxion (student)ondernemers gelanceerd. Het gaat om een aparte track voor studenten van Saxion die in een traject van twee maanden tijd intensief aan de slag gaan met de verscherping en validatie van hun innovatieve business idee. Tijdens het finaleprogramma maakten Jaap Beernink (CEO Novel-T) en Mike Verkouter (Startup Ambassadeur Novel-T) dit initiatief bekend en reikten de eerste toegangsbewijzen uit.

June 05, 2019-20-0248-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A4368-Shotmaniacs.jpg Ondernemerschap

Dit zijn de winnaars van de Saxion Ondernemers Award 2019

Anouk Tanke is met haar bedrijf 'Sassive' de winnaar in de categorie START! en Karel Kloeze en Bas Dijkhuis zijn met 'Brand Your Merch B.V.' de winnaars in de categorie GESTART!.