Nieuws

Students at desk with laptop Onderwijs

Drie bedrijven over waarom input van studenten zo waardevol voor hen was

Wat hebben de shop Verrasjelief, de Singel Advocaten en het BAM! Festival met elkaar gemeen? Juist, ze riepen afgelopen jaar de hulp in van tweedejaars Bedrijfskunde-studenten van Saxion. “Het zijn nieuwe frisse, ideeën waar je zelf niet zo snel aan denkt.”

mkb idee Onderwijs

Saxion-project HackYourFuture wint beste MKB!dee

Regionale learning communities om het tekort aan technisch geschoolde ICT-professionals tegen te gaan, oftewel: HackYourFuture. Dit mede door Saxion ontwikkelde project won maandag de prijs voor beste MKB!dee, die werd uitgereikt door staatssecretaris Mona Keijzer.

Diana de Beus: 'Ik wilde doorgroeien en deze deeltijdopleiding paste precies bij mijn plannen' Onderwijs

'Ik wilde doorgroeien en deze deeltijdopleiding paste precies bij mijn plannen'

Diana de Beus studeerde als eerste associate degree (AD)-student af aan de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement (ORM) van de Saxion Parttime School. Met haar diploma zet ze straks een stap naar de functie van assistent-filiaalmanager bij de Albert Heijn-vestiging in Almelo waar ze al werkzaam was: “Ik wilde doorgroeien en deze deeltijdopleiding paste precies bij mijn plannen.”

Welzijn, Zorg & Blockchain Onderwijs

Studium Generale: Blockchaintechnologie en Digitale Veiligheid

Hoe werkt het rechercheren met de inzet van blockchaintechnologie? Zal het de maatschappelijk veiligheid vergroten of juist meer kwetsbaar maken vanwege kraakbaarheid en allerlei andere nieuwe risico’s? In dit programma van Studium Generale was er aandacht voor de pro’s en contra’s van verschillende blockchain-applicaties, zoals die van ID2020; een digitaal, legaal paspoort c.q. identiteit voor iedereen. Hierbij een terugblik in video!

man met vr bril Onderwijs

Extended Reality Lab virtueel geopend in Enschede

Vandaag is in Enschede op locatie Ariënsplein het Extended Reality Lab geopend. Bezoekers konden hier virtueel een lintje doorknippen en verschillende demo’s van studenten en partners bekijken. "Het XR-lab geeft Saxion de mogelijkheid om langdurige projecten te doen met het bedrijfsleven en lectoraten."

blockchain Onderwijs

Studium Generale: Impact Blockchaintechnologie op de Economie

Blockchain gaat de wereld veranderen zoals internet dat deed, aldus sommige techno-evangelisten. Tijdens dit Studium Generale besprak men kritisch wat de kracht, maar ook de zwakte, van de blockchaintechnologie is op de economie. Hierbij een terugblik in video!

PTC Onderwijs

Saxion-academies ondertekenen samenwerking met Surinaamse onderwijsinstelling

De School of Commerce & Entrepreneurship (SCE) en de Academie Bestuur, Recht en Ruimte (ABR&R) hebben vorige week bezoek gehad van de stichting Polytechnic College Suriname (PTC). Met deze Surinaamse hbo-onderwijsinstelling, de grootste van het land, tekenden de academies een samenwerkingsovereenkomst, die uiteindelijk moet resulteren in een opleidingsaanbod en een kenniscentrum in Suriname.

textiles on the move.jpg Onderwijs

100 jaar Hoger Textielonderwijs in Enschede: textiel als primaire levensbehoefte

De Hogere Textielschool, een voorloper van de opleiding Fashion & Textile Technologies, bestaat honderd jaar. Dat textiel een belangrijke rol heeft gespeeld in Twente mag duidelijk zijn. De regio bloeide op dankzij de textielindustrie, maar zag veel van de grote fabrikanten ook ten onder gaan. De teloorgang van de textielreuzen ten spijt, hield het textielonderwijs stand. Daar wordt dit jaar bij stilgestaan. Over honderd jaar textielonderwijs en de veranderende rol van de textielprofessional.

Jaap Schildkamp Onderwijs

GPS-tracking in zorginstellingen? Student Jaap onderzocht het!

“Ik heb voor de opleiding Gezondheid & Technologie gekozen omdat ik iets voor mensen wil betekenen,” vertelt derdejaars Saxion-student Jaap Schildkamp (21). Hij deed een half jaar onderzoek naar de manier waarop zorginstellingen GPS-tracking kunnen inzetten om cliënten meer vrijheid en veiligheid te bieden in hun woonsituatie.

LinkedIn foto Iris Nicolasen Onderwijs

'Ik leer mijn studenten om het leven van kinderen mooier te maken'

Ze was nog niet klaar met studeren. Na haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en kopopleiding Leraar Pedagogiek besloot Iris Nicolasen (28) om de Saxion-master Leren en Innoveren erachteraan te plakken. “Ondanks de flinke tijdsinvestering heeft het me wel echt iets opgeleverd.’’