Nieuws

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion Onderwijs

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion

Onlangs studeerde bij de Saxion Parttime School (SPS) de eerste lichting studenten af volgens het nieuwe Bachelor of Nursing 2020-beroepsprofiel. Joyce Koekenberg is één hen. Ze volgde de opleiding hbo-Verpleegkunde en legde ook nog eens een bijzonder deeltijdtraject af. Joyce vertelt hoe belangrijk haar Saxion-diploma is, op weg naar het verwezenlijken van haar professionele droom: “Als je weet wat je doel is, ben je tot heel veel mooie dingen in staat.”

pilot 1 Comenius hele team.JPG Onderwijs

Honours approach: ‘Samen studeren, dat is het codewoord’

Kun je met het toepassen van de principes van het Honours Programme de uitval van reguliere eerstejaarsstudenten verminderen? Dat is wat de onderwijsvernieuwers van het Saxion Comenius-programma zich twee jaar geleden afvroegen. Projectleider Marike Lammers en studieloopbaanbegeleider Rolinda Dijkhof zien na de eerste pilots positieve resultaten. “Eerder gingen studenten na college direct naar huis, nu zitten ze samen te studeren.”

TalentIT en Saxion slaan handen ineen Onderwijs

TalentIT en Saxion slaan handen ineen!

TalentIT en Saxion hebben deze zomer niet stilgezeten. Een strategische samenwerkingsovereenkomst is het mooie resultaat van de zomerse dagen! Deze overeenkomst verbindt TalentIT en Saxion als partners voor onbepaalde tijd. Een innovatief talentgericht programma om IT-studenten en IT-organisaties en IT- gerelateerde organisaties bij elkaar te brengen.

Emma Onderwijs

Emma Hoogenraad wint Saxion Afstudeerprijs

Media, Informatie en Communicatie-student Emma Hoogenraad heeft de Saxion Afstudeerprijs gewonnen. Dit werd donderdag bekend gemaakt tijdens de opening van het hogeschooljaar. Met haar scriptie over stigma’s op psychische aandoeningen liet ze Electrical & Electronics Engineering-student Sujitha Ramkumar en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek-student Amber Öztop achter zich.

Sociale wijkteams Onderwijs

Saxion start met nieuwe leergang Sociale Wijkteams

Zeventien studenten beginnen eind augustus bij Saxion aan de nieuw opgezette leergang Sociale Wijkteams. In een nauwe samenwerking met Wijkteams Enschede, UWV en Menzis zijn zij geselecteerd om zich te laten omscholen tot medewerker bij een sociaal wijkteam.

Niels Thomson Onderwijs

Niels verdient studiepunten door een elektrische motor te bouwen

Een jaar lang aan batterijen en een motor sleutelen, om er uiteindelijk voor te zorgen dat het elektrische voertuig snelheden behaalt van liefst 300 kilometer per uur: welke technische student wil dat nou niet?! Elektrotechiek-student Niels Thomson (links) is electrical engineer bij Electric Superbike en leeft zijn droom. “Je bent echt met iets bijzonders bezig.”

Studenten tijdens HOI Saxion Apeldoorn Onderwijs

Dit is het Apeldoornse HOI-bestuur van 2019!

Het is voor veel studenten de eerste kennismaking met Saxion, hun studiegenoten en soms zelfs met Apeldoorn: de HOI-week. Maar wat kunnen we dit jaar verwachten? HOI-bestuursvoorzitter Stijn Huijsmans blikt vooruit.

Geld (Pexels).jpg Onderwijs

Subsidieregeling STAP laat nog even op zich wachten

Je tijdig laten omscholen, om langer mee te kunnen blijven doen op de arbeidsmarkt, is belangrijk. Daarom komt de overheid met een subsidie daarvoor: STAP. Die regeling zou al in januari 2020 van start moeten gaan, maar dat wordt wat later.

leerling overhandigt onderzoeksanalyse Onderwijs

Security Management studenten leveren risicoanalyse Bedrijvenpark Twentekanaal op

Eat your heart out – een risicoanalyse uitvoeren op een complex bedrijvenpark bestaande uit 350 bedrijven met bijna 10.000 arbeidsplaatsen, verdeeld over negen zogenaamde deelgebieden. Een achttal Security Management studenten flikten het. Zij leverden in opdracht van ‘Bedrijvenpark Twentekanaal Hengelo’ een risicoanalyse op en mogen het op 10 september presenteren tijdens de algemene ledenvergadering van de Belangenvereniging Bedrijvenpark Twentekanaal (BIT).

Daniel Onderwijs

Eerste studenten Ondernemerschap en Retail Management ‘nieuwe stijl’ studeren af

Niet alleen een adviesplan schrijven voor een bedrijf of je eigen onderneming, maar deze ook daadwerkelijk uitvoeren. Deze maand studeerden de eerste studenten Ondernemerschap en Retail Management (ORM) op deze manier af.