Nieuws

pexels-photo-2381463.jpeg Onderwijs

Nieuwe leergang moet tech-sector helpen met behouden van talent

Saxion heeft samen met Universiteit Twente en hogeschool Windesheim een leergang ontwikkeld voor Overijsselse tech-bedrijven. Tijdens deze cursus worden praktische handvaten geboden om technisch talent aan te trekken én te behouden.

IMG_7518.JPG Onderwijs

Vader en zoon, maar ook collega’s: ‘Hij trekt zich niks aan van mij en ik niet van hem’

Waar ze vroeger, terwijl de rest van het gezin al was afgehaakt, uren samen door de bergen van Oostenrijk wandelden, voeren ze tegenwoordig scherpe discussies over onderwijsvernieuwing binnen Saxion. In een dubbelinterview vertellen vader en zoon Aldo en David van Duivenboden over lastige vragen stellen, hun toevallige samenwerking en fietsen naar Rome.

Jong model met blond haar loopt in een helder verlichte ruimte. Ze kijkt in de camera en draagt een wit, cropped jasje en een glanzende witte rok. Onderwijs

Tweedejaarsstudenten presenteren kledingcollecties tijdens modeshow

Tweedejaarsstudenten van de opleiding Fashion and Textile Technologies (F&TT) presenteerden hun collecties tijdens een modeshow in het DesignLab van de Universiteit Twente. De twaalf groepen ontwikkelden binnen acht weken een concept, collectie, merkvideo en bijpassende webshop. De collecties varieerden van damescollecties met origami tot herencollecties met vissershoedjes. Bij alle collecties speelde duurzaamheid een centrale rol.

a5433fa0-5375-44cc-9085-ee118aa6a3cd 2.jpg Onderwijs

Sportmarketing-studenten halen €20.000 op voor goede doel

In het kader van het vak Real Experience hebben tweedejaars studenten van de opleiding Sportmarketing in totaal €20.228,- opgehaald door sportevenementen te organiseren voor goede doelen. Vrijdagmiddag werd er in Deventer symbolisch een cheque overhandigd.

IMG_9913 2.JPG Onderwijs

'Studenten moeten het gevoel hebben dat ze ergens onderdeel van uitmaken'

Na haar studie Social Work besloot Inge van der Kolk een master Onderwijswetenschappen te volgen in Nijmegen en sinds afgelopen april is ze voor haar afstuderen weer even terug bij Saxion. Haar onderzoek naar community leren, een onderwijsmethode die ze zelf al onderging, kan van waarde zijn voor het Saxion Onderwijsmodel.

eetweet.jpeg Onderwijs

Studeren in deeltijd, maar wat? Kom naar Eet & Weet!

Wil je verder in je carrière? Jezelf ontwikkelen? En het liefst nog in september starten met je studie? Kom dan naar Eet & Weet!

Screen Shot 2019-06-18 at 16.30.39.png Onderwijs

Zo dragen Tom en zijn groepsgenoten bij aan gendergelijkheid

Onlangs ondertekende Saxion de Sustainable Development Goals om studenten en medewerkers te stimuleren bij te dragen aan het behalen van deze duurzame ontwikkelingsdoelen. Vier Bestuurskunde-studenten zijn hier al mee bezig. Zij helpen enkele internationale maatschappelijke instellingen bij het vergroten van de zichtbaarheid van hun werk.

Innovatieve en duurzame resultaten Praktijklab Civiele Techniek Onderwijs

Innovatieve en duurzame resultaten Praktijklab Civiele Techniek

Een jaar lang werkten studenten Civiele Techniek binnen het Praktijklab aan echte opdrachten vanuit het werkveld. En het resultaat mag er zijn! Tijdens het symposium Praktijklab Civiele Techniek presenteerden de studenten hun werk aan de opdrachtgevers. Complimenten van het werkveld en stralende gezichten bij de studenten: een resultaat om trots op te zijn.

Mathias Doldersum Onderwijs

Meest luchtdichte woning: ‘Elke liter lucht is er één’

“Wij hebben de meest luchtdichte woning gebouwd. Waar blijft die slagroomtaart?” Lachend omschrijft Mathias Doldersum, student aan de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde, hoe de medewerkers van zijn afstudeerbedrijf SelektHuis geïnspireerd werden door zijn onderzoek naar de luchtdichtheid van vrijstaande woningen. Mathias presenteert zijn resultaten deze maand.

Jacqueline Kok Onderwijs

'Hbo-masters zijn hard nodig in Nederland'

“Wie een hbo-master afrondt, heeft dezelfde graad als iemand met een universitaire mastertitel. Toch biedt een hbo-traject meerwaarde voor studenten die met hun kennis een concrete bijdrage aan de maatschappij willen leveren. Ook leren professionals op een nieuwe manier naar hun eigen organisatie of vakgebied te kijken.” Aan het woord is Jacqueline Kok. Als verbinder tussen inhoud en management was ze 10 jaar course director van de master Health Care & Social Work bij Saxion. Sinds 2018 is Jacqueline coördinator van het totale masteronderwijs binnen Saxion.