Nieuws

24 uur voetballen tegen Alzheimer: 'Het moet een speciale belevenis worden' Onderwijs

24 uur voetballen tegen Alzheimer: 'Het moet een speciale belevenis worden'

Sportmarketing-studenten Luca, Sam, Tom, Bram en Emiel Valentijn zouden de hele dag wel kunnen voetballen. Dus wat doe je dan? Dan organiseer je het voetbaltoernooi 24 uur tegen Alzheimer.

Lezing MIC Onderwijs

‘Het zijn mensen in je buurt, die je vertrouwt en waarvan je het nooit zou zeggen’

Welke sporen laat je bewust en onbewust na op internet? Deze en andere privacygerelateerde vraagstukken werden maandag in het Epy Drost-gebouw van Saxion besproken tijdens het event ‘Media als verborgen leider’, met onder meer RTL-techjournalist en Tegel-winnaar Daniël Verlaan.

Video: Fast Forward Traineeship bij Aveco de Bondt Onderwijs

Video: Fast Forward Traineeship bij Aveco de Bondt

Hoe ziet een traineeship van Fast Forward er nu uit? We bezochten trainee Chantal en oud-trainee Wouter (nu medewerker) bij Aveco de Bondt in Holten.

Maaike ter Stal Onderwijs

HRM-student Maaike ter Stal genomineerd voor internationale scriptieprijs

Schreef Saxion-studente Maaike ter Stal dit jaar de beste Facility Management-scriptie van Europa? Ze is in ieder geval in de race voor de jaarlijkse scriptieprijs die EuroFM uitreikt.

Dragons' Den Onderwijs

Video: Dragons' Den bij Creative Media and Game Technologies

Tweedejaars Creative Media and Game Technologies-studenten hebben de afgelopen weken gewerkt aan het ontwikkelen van een startup rondom een eigen bedachte innovatie voor een product of dienst. Tijdens de Dragons' Den pitchten ze voor een jury. Bekijk de video!

meisje staat bij openbaar gebouw en lacht in de camera Onderwijs

Nog twijfels over jouw studiekeuze? Kom naar Ontmoet & Kies!

Ben jij een leerling of een student die in september 2019 (weer) wil gaan studeren en vind je het lastig om een studiekeuze te maken? Meld je aan voor een Ontmoet & Kies gesprek!

Stadslegenden app Onderwijs

Studenten ontwikkelen ‘levende’ Stadslegenden app

Ken je een aantal mooie verhalen bij de gebouwen in jouw stad? Deel ze dan met anderen. Dat kan sinds kort met de app Stadslegenden, ontwikkelt door een groep vierdejaars Software Engineering-studenten van Saxion. Je kan de app natuurlijk ook gebruiken om te zien en te horen of iemand anders een interessante legende over jouw omgeving heeft verteld.

Schermafbeelding 2019-04-15 om 11.20.41.png Onderwijs

Saxion-studenten met uniek concept naar jaarcongres Vereniging Hogescholen

Hoe bedenk je vanuit het niets een multi-inzetbaar educatiepakket waarmee allerlei duurzaamheids- en ontwikkelingsvraagstukken opgelost kunnen worden? Dat is wat Frauke Havinga en haar medestudenten na hun Smart Solutions Semester mogen vertellen tijdens het Jaarcongres Vereniging Hogescholen 2019.

amsterdam_canal_restaurant_netherlands_boat_tourism_travel_dutch-1386254.jpg!d.jpeg Onderwijs

Studenten vissen plastic uit Amsterdamse grachten

Ruim honderd Saxion-studenten gaan maandag 6 mei plastic vissen uit de grachten in Amsterdam. En hoe kan je dat nou beter doen dan in bootjes die gemaakt zijn van plastic dat uit de grachten is gevist?

Hackathon3.jpg Onderwijs

'Buddie' helpt Saxion-studenten aan winst bij landelijke hackathon tegen kindermishandeling

Studenten van Saxion hebben samen met enkele ROC van Twente-studenten de landelijke hackathon Stop Kindermishandeling gewonnen tijdens het event Samen Toekomst Maken in Utrecht. Met de game Buddie hopen ze kinderen bewuster te maken van de emoties van andere kinderen.