Nieuws

LinkedIn foto Iris Nicolasen Onderwijs

'Ik leer mijn studenten om het leven van kinderen mooier te maken'

Ze was nog niet klaar met studeren. Na haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en kopopleiding Leraar Pedagogiek besloot Iris Nicolasen (28) om de Saxion-master Leren en Innoveren erachteraan te plakken. “Ondanks de flinke tijdsinvestering heeft het me wel echt iets opgeleverd.’’

ThuisTaal Twente.jpg Onderwijs

Vijfde Thuistaal-project: ‘Het is heel dankbaar werk’

Het is van essentieel belang als je onderdeel wil uitmaken van de Nederlandse maatschappij: de taal spreken. En daarom vond maandag de aftrap plaats van alweer de vijfde editie van het project Thuistaal, waarbij derdejaars pabo-studenten aan huis taalles geven aan immigranten.

Frank van de Maat Onderwijs

'Ik heb op een andere, innovatieve manier naar mijn werk leren kijken'

Eigenlijk vindt Frank van de Maat het jammer dat zijn opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement bij de Saxion Parttime School (SPS) er bijna opzit. Nog twee modules en een afstudeerproject scheiden hem van zijn diploma. “Ik heb op een andere, innovatieve manier naar mijn werk bij Scapino leren kijken,” vertelt Frank.

Pledge Onderwijs

Tourism Management ondertekent belofte: weg met plastic afval

Saxion zet na de ondertekening in maart 2018 vol in op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Ook de opleiding Tourism Management draagt daarin een steentje bij. Zij tekenden eind september de International Tourism Plastic Pledge en docent Inge Gijsbers (midden) was daarbij.

Sem de Rooij-prijs 2019 Onderwijs

Inge Legtenberg wint Sem de Rooij-prijs 2019

De Sem de Rooij-prijs is dit jaar gewonnen door Inge Legtenberg. Woensdag nam de pabo-student in Deventer dankbaar de oorkonde in ontvangst, nadat haar onderzoek naar sociale veiligheidsbeleving zowel de juryprijs als de publieksprijs in de wacht sleepte.

Ruud Koopman Onderwijs

'Effectuation is als koken: gooi alles in de pan dat je in huis hebt'

De Senseo, bedacht door Philips en Douwe Egberts, kun je zien als een product dat uit de Effectuation-werkwijze is voortgekomen. Net als veilingsite eBay. Docent Ruud Koopman ontwikkelde voor de Saxion Parttime School een module over Innovatie met Effectuation, een fenomeen dat ook steeds meer zijn weg vindt in het onderwijs. Wat is Effectuation en hoe zetten we de methode in bij Saxion?

Lisa deed voor haar master Innovative Textile Development onderzoek voor de Marechaussee Onderwijs

Lisa deed voor haar master Innovative Textile Development onderzoek voor de Marechaussee

Na haar opleiding Fashion Textile Technologies besloot Saxion-student Lisa Vos dat ze beslist verder wilde studeren. Dus besloot ze haar bachelordiploma aan te vullen met de master Innovative Textile Development. Daarmee kon Lisa voortborduren op haar kennis van technische textielkunde. “Ik vond die extra stap een enorm goede voorbereiding op mijn huidige baan,” vertelt ze.

Tomskifoto.jpg Onderwijs

Studenten zoeken duurzame oplossingen tijdens Global Goals Jam

In opdracht van lokale bedrijven twee dagen lang samenwerken aan uitdagingen op het gebied van duurzaamheid: dat is wat Saxion-studenten van verschillende opleidingen vrijdag en zaterdag doen tijdens de Global Goals Jam aan het Ariënsplein.

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion Onderwijs

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion

Onlangs studeerde bij de Saxion Parttime School (SPS) de eerste lichting studenten af volgens het nieuwe Bachelor of Nursing 2020-beroepsprofiel. Joyce Koekenberg is één hen. Ze volgde de opleiding hbo-Verpleegkunde en legde ook nog eens een bijzonder deeltijdtraject af. Joyce vertelt hoe belangrijk haar Saxion-diploma is, op weg naar het verwezenlijken van haar professionele droom: “Als je weet wat je doel is, ben je tot heel veel mooie dingen in staat.”

pilot 1 Comenius hele team.JPG Onderwijs

Honours approach: ‘Samen studeren, dat is het codewoord’

Kun je met het toepassen van de principes van het Honours Programme de uitval van reguliere eerstejaarsstudenten verminderen? Dat is wat de onderwijsvernieuwers van het Saxion Comenius-programma zich twee jaar geleden afvroegen. Projectleider Marike Lammers en studieloopbaanbegeleider Rolinda Dijkhof zien na de eerste pilots positieve resultaten. “Eerder gingen studenten na college direct naar huis, nu zitten ze samen te studeren.”