Nieuws

tilburg_dsc0128.jpg Studentenleven

Studenten organiseren vrijdagmiddagborrel voor Voedselbank

Studenten van de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement organiseren vrijdag een borrel bij 't Zusje in Deventer. Een deel van de omzet van deze borrel gaat naar de lokale Voedselbank.

Mosa Almansour Studentenleven

Waarom Saxion-student Mosa genomineerd is voor uitblinker van het jaar

Ondanks dat hij pas vier jaar geleden (!) naar Nederland kwam, spreekt de Syrische Mosa Almansour bijna vloeiend Nederlands, zit hij in het derde jaar van zijn studie Accountancy en bekleedt hij naast zijn bijbaan verschillende vrijwilligersfuncties. Reden genoeg voor Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF om de Saxion-student te nomineren voor de UAF-Award: uitblinker van het jaar.

BKPW9968.JPG Studentenleven

Saxion Nomads #6: Merlin maakte zichzelf trots in Suriname

Veel studenten hebben het op hun bucketlist staan: reizen. Maar waarom wachten tot je je papiertje hebt? Elk jaar slaan tal van Saxion-studenten hun vleugels uit om te studeren in het buitenland. Pabo-student Merlin Weerink onderzocht in Suriname hoe ze het Nederlandse onderwijs in dat land kon verbeteren en ervoer bovenaan de Volzberg een gevoel van trots.

Mirador de San Miguel.jpg Studentenleven

Minor in Spanje #2: Rondreis door Andalusia en aankomst in Castellón

Misschien kennen jullie me nog van mijn eerdere blogs, waar ik jullie elke twee weken op de hoogte hield van mijn belevenissen als stagiaire bij een Public Relations bureau in wereldstad New York. Nu is het tijd voor mijn volgende avontuur: ik ga een halfjaar lang lessen volgen bij Universitat Jaume I in Spanje!

Hoe werk je het beste samen in groepsopdrachten? Studentenleven

Hoe werk je als groep het beste samen aan een opdracht?

De één vindt het fijn om alleen te werken, terwijl de ander in een groep beter werkt. Helaas hebben we het niet altijd voor het uitkiezen hoe en met wie we onze opdrachten moeten maken. Moet je voor een werkstuk samenwerken? No worries! In dit artikel geef ik vijf tips hoe je, zonder struggles, samenwerkt.

podcast-3332163_960_720.png Studentenleven

Tien podcasts om je reis te veraangenamen

Ze zijn ideaal om te luisteren tijdens het hardlopen, het koken of de treinreis naar Saxion: podcasts. Maar hoe maak je nou een keuze uit al die duizenden audioshows die gemaakt worden? Wij selecteerden tien interessante podcasts voor studenten, met voor ieder wat wils.

Emma Studentenleven

Afstudeerprijs-winnares Emma strijdt tegen vooroordelen over psychische aandoeningen

'Mensen met psychische aandoeningen zijn minderwaardig': het is één van de vele vooroordelen die Media, Informatie en Communicatie-alumnus Emma Hoogenraad graag wilde ontkrachten. Met haar afstudeeronderzoek over stigmatisering rond psychische aandoeningen won ze donderdag de Saxion Afstudeerprijs. “Ik vind het belangrijk dat we begrip hebben voor elkaar.”

Image-27.png Studentenleven

Saxion Nomads #5: Ellen filmde haar avontuur in Sydney

Veel studenten hebben het op hun bucketlist staan: reizen. Maar waarom wachten tot je je papiertje hebt? Elk jaar slaan tal van Saxion-studenten hun vleugels uit om te studeren in het buitenland. In de vijfde aflevering van Saxion Nomads vertelt derdejaars Hotel Management-student Ellen Verschuuren over haar tijd in Sydney. “Ik heb nog nooit zo’n mooi land gezien als Australië.”

opening ah.jpg Studentenleven

AH to go opent deuren in Saxion-vestigingen Enschede en Deventer

Maandagochtend is in zowel Enschede als Deventer een AH to go-vestiging geopend. Om 08.00 uur konden de eerste studenten en medewerkers al hun ontbijtje bij elkaar kopen, waarna rond 10.00 uur onder luid applaus de beide lintjes werden doorgeknipt.

Hoi Studentenleven

Dit was de HOI 2019!

Felle kleuren, hoge temperaturen en lachende gezichten: de HOI van 2019 was er met ruim drieduizend deelnemers één voor in de boeken. Lees hier wat er allemaal gebeurde en bekijk hetspetterende introreport!