Nieuws

Duurzame renovatie Studentenleven

Bouwkunde-studenten verbazen opdrachtgevers met plan voor duurzame museumrenovatie

Saxion-studenten Susan van der Hoef, Danique Coolen en Kevin Dwomor hebben maandag samen met Windesheim-student Boudewijn Kerssen een beloning van €1.000,- ontvangen voor het bedenken van een plan om het Gelders Archeologisch Centrum G.M. Kam op duurzame wijze te renoveren. Provincie Gelderland en de architect zijn zelfs zo enthousiast dat ze de ideeën opnemen in het renovatieplan. “Een gekke gedachte. We gaan zeker kijken als het klaar is.”

Niek in Zwitserland Studentenleven

Niek werkt met deeltjesversneller in Zwitserland: ‘Je hart gaat toch sneller kloppen’

Veel studenten hebben het op hun bucketlist staan: reizen. Maar waarom wachten tot je je papiertje hebt? Elk jaar slaan tal van Saxion-studenten hun vleugels uit om te studeren in het buitenland. Vierdejaars Technische Natuurkunde-student Niek van Woudenberg loopt stage in Zwitserland en bevindt zich als ‘Saxion cursist’ tussen de wetenschappers.

fashion-2940007_1920.jpg Studentenleven

Met deze modetips shine jij tijdens het kerstdiner

Tegenwoordig kun je tijdens de feestdagen niet meer zonder: de kersttrui. Maar waar moet deze anno 2019 eigenlijk aan voldoen? En wat draag je dit jaar tijdens het kerstdiner? Karolien Sanders, docent aan de opleiding Fashion & Textile Technologies, praat ons bij. "Het gaat echt de kant op van de innovatie."

Daphne in Spanje Studentenleven

Minor in Spanje #9: Een zomerse december in Alicante

Veel studenten dromen van een semester in het buitenland. Hoe gaat het er nu écht aan toe? Wat moet je regelen ter voorbereiding? Hoe pas je je aan aan een nieuwe taal en een nieuwe cultuur? Via dit blog hou ik jullie elke twee weken op de hoogte van de lessen op een Spaanse universiteit, de Spaanse cultuur en natuurlijk het studentenleven tijdens mijn minor als Erasmus-student in Castellón de la Plana, een stadje tussen Valencia en Barcelona.

FBS Studentenleven

Studievereniging FBS roept hulp in van HBO-ICT-studenten

Stel: je wil als studievereniging moderniseren en een app ontwikkelen voor je leden. Wat doe je dan? Juist, dan vraag je HBO-ICT-studenten of zij die voor je kunnen bouwen. Studievereniging Facility Business Society is blij met de hulp. “Zij leren wat en wij krijgen iets opgeleverd: een mooie samenwerking.”

Saxion-0269-LR.jpg Studentenleven

Meet & Greet moet klotsende oksels tijdens intake voorkomen

Heb je daadwerkelijk een match met je gekozen opleiding? Dat is wat je na je aanmelding checkt via de studiekeuzecheck. Vanaf 1 maart 2020 gaat dat bij Saxion echter niet meer via een individueel gesprek, maar via de Meet & Greet. “We laten ze ervaren hoe de opleiding echt is.”

manonfiod.jpg Studentenleven

Manon studeert af bij de FIOD en helpt in strijd tegen witwassen

Sinds er een paar jaar geleden voor de eerste keer iemand verdacht werd van witwassen door middel van kunstopslag in douane-entrepots, zijn er veel speculaties over dit onderwerp. Er zijn echter heel weinig harde feiten bekend, waardoor het voor de FIOD moeilijk is deze vorm van witwassen aan te pakken. Manon Krop, vierdejaarsstudent Forensisch Onderzoek, verzamelt en bundelt voor haar afstudeerstage zoveel mogelijk informatie om de opsporing te vereenvoudigen.

Mediawijsheid foto.jpg Studentenleven

Sta jij aan of uit? Hoe mediawijs ben jij?

Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg?   Dat konden studenten en docenten dinsdag ontdekken in de Saxion Bibliotheek in Enschede tijdens de Dag van de Mediawijsheid.

Josh Joey Studentenleven

Zwemmen we straks door Venetië? Als het aan Josh en Joey ligt niet

Het klinkt als een bucketlist-dingetje: zwemmen door de straten van Venetië. Saxion-studenten Josh van Asten (rechts) en Joey Heinze maken het tijdens het Smart Solutions Semester mogelijk met hun Virtual Reality-spel, maar dan wel met een serieus doel: mensen bewust maken van de stijging van de zeespiegel.

Erik FMN award Studentenleven

Saxion-alumnus Erik wint FMN Student Award

Voormalig Facility Management-student Erik van Eerten heeft afgelopen week de FMN Student Award gewonnen. Hij schreef tijdens zijn afstuderen een onderzoeksrapport over de Europese aanbesteding van bedrijfsafval van een gemeente.