Succesvol deelname handelmissie Rutte naar Vietnam Organisatie

Succesvolle deelname handelmissie naar Vietnam

De deelname van Saxion aan de handelsmissie naar Vietnam met premier Rutte, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en staatssecretaris Snel van het Ministerie van Financiën was succesvol. Naast Saxion reisde zeventig ondernemers mee uit de sectoren Land- en Tuinbouw, Water, Logistiek en Offshore Windenergie.

WhatsApp Image 2019-04-17 at 16.28.47-3.jpeg Onderwijs

Surinaams bezoek voor Saxion en het Twentse bedrijfsleven

Tien studenten uit Paramaribo zijn momenteel in Nederland voor een internationale studie- en oriëntatiereis, georganiseerd door Saxion en het Polytechnich College Suriname (PTC). Om inspiratie op te doen voor hun afstudeeropdracht brengen zij onder meer een bezoek aan Saxion, Universiteit Twente en het bedrijfsleven.

Video: Hannover Messe 2019 Onderwijs

Video: Hannover Messe 2019

Voor de Hannover Messe Challenge 2019 gingen scholieren uit 4/5 havo en 5/6 vwo naar de grootste technologie en innovatiebeurs van Europa: de Hannover Messe 2019. Wij waren erbij om verslag te doen! Bekijk de video.

Studeren in Helsinki: ‘Ik kan het echt iedereen aanraden’ Onderwijs

Studeren in Helsinki: ‘Ik kan het echt iedereen aanraden’

Veel studenten hebben het op hun bucketlist staan voor na hun studententijd: reizen. Maar waarom wachten tot je je papiertje hebt? Elk jaar slaan tal van Saxion-studenten hun vleugels uit om te studeren in het buitenland. Aimée Legters brengt tijdens haar minor in Helsinki de bij Saxion geleerde printtechnieken in praktijk en maakt bijzondere uitstapjes. “Zo mooi, dat het bijna onwerkelijk was.”

Freek in Oslo Onderwijs

Freek studeert in Oslo: 'De natuur hier is geweldig om te zien'

Veel studenten hebben het op hun bucketlist staan voor na hun studententijd: reizen. Maar waarom wachten tot je je papiertje hebt? Elk jaar slaan tal van Saxion-studenten hun vleugels uit om te studeren in het buitenland. Zo ook Freek Roemaat, die geniet van het samenwerken én de natuur in Oslo.

Saxion-studenten starten een uitzendbureau voor vluchtelingen Onderwijs

Saxion-studenten starten een uitzendbureau voor vluchtelingen

Voor statushouders die hun land ontvlucht zijn en vaak nog in een asielzoekerscentrum wonen, valt het niet mee om al op eigen kracht een baan te vinden. Werken mag al wél en dus bedachten Daan en Ilias hun eigen Uitzendbureau IDEA. Daarmee bemiddelen de Saxion-studenten tussen vluchtelingen en bedrijven.

Pabo-student Luke helpt uitwisselingsstudenten integreren Onderwijs

Pabo-student Luke helpt uitwisselingsstudenten integreren

“Who can tell me a correct sentence?” Even kijken de leerlingen aarzelend naar het schoolbord, maar dan komt het er toch uit: “Ik ga deze week op de trein naar Amsterdam.” In het kader van het Honours Programma organiseert Luke Klazema, student aan de Lerarenopleiding Basisonderwijs (pabo), twee dagen lang de Dutch Orientation Course voor negen internationale uitwisselingsstudenten van de Rotary.

EPIC-project Onderwijs

Studenten Creatieve Technologie trappen EPIC-project af in Spanje

In het kader van het Erasmus+-project EPIC reisden vijf Saxion-studenten van de Academie Creatieve Technologie vorige week af naar Barcelona. Tijdens de projectplanningsweek leerden zij hun internationale medestudenten kennen, met wie ze de komende maanden gaan samenwerken aan opdrachten voor verschillende bedrijven.

Hotel Management-student Ellen vlogt vanuit Sydney Studentenleven

Hotel Management-student Ellen vlogt vanuit Sydney

Het afgelopen half jaar hebben we mogen genieten van de blogs van Daphne over haar stage in New York. Het komende half jaar zal Ellen Verschuuren ons in haar vlogs meenemen naar Sydney.

Solar Freezer winnaar Serendipity Award 2019 Ondernemerschap

Solar Freezer winnaar Serendipity Award 2019

Afgelopen vrijdag werd voor de achtste maal de Serendipity Award uitgereikt aan het meest ondernemende team van de LED International Project Week. De winnaars zijn de bedenkers van innovatieve warmte wisselaar voor zonnepanelen. Met hun productinnovatie wonnen zij de Serendipity Award t.w.v. € 500,- . De videopitch heeft erg veel indruk gemaakt bij de jury.