Wereldkaart Organisatie

Internationaal bezoek: University of Westminster meets Saxion

Het opdoen van inspiratie op het gebied van ondernemerschapsonderwijs en het kennismaken met Saxion als University of Applied Sciences – dat was het doel waarmee docenten en studenten van de University of Westminster een bezoek bracht aan Saxion.

Inspirator 2019: Annouk van der Lely Onderwijs

Zo won Saxion-student Annouk in Turkije de Inspirator Award

De meeste Nederlanders die richting het Turkse Antalya afreizen doen daar, behalve vroeg opstaan om een zwembadbedje te claimen, zelden iets inspirerends. Hoe anders is dat voor vierdejaars Tourism Management-student Annouk van der Lely. Zij deed daar eind mei mee aan de Travel Challenge en won de Inspirator Award.

Marco en Monique Onderzoek

Saxion-lectoraat bouwt aan kenniscentrum voor vrouwen in Jemen

Onlangs reisden Marco Strijks, William Sanchez en Willeke Slingerland naar Jordanië. Ze hadden een bijzondere missie: het ontmoeten van een delegatie vrouwen van de Youth Leadership Development Foundation (YLDF). Deze vrouwen ondernamen een risicovolle reis vanuit Jemen om de Saxion-medewerkers persoonlijk te spreken voor het project waarbij zij samen met onze hogeschool bouwen: het WARD Educational Center, een plek in Jemen waar jonge meisjes en vrouwen aan hun toekomst kunnen werken.

Studenten schitteren tijdens Travel Challenge 2019 in Turkije Studentenleven

Studenten schitteren tijdens Travel Challenge 2019 in Turkije

Eind mei gingen 80 studenten vanuit 20 verschillende opleidingsrichtingen naar Turkije voor de Travel Challenge. Ook 13 Saxion-studenten van de opleidingen Tourism Management, Commerciële Economie, Ondernemerschap & Retail Management en HBO-ICT waren uitgekozen om mee te doen. En met succes! Drie van deze toppers kregen een award.

Succesvol deelname handelmissie Rutte naar Vietnam Organisatie

Succesvolle deelname handelmissie naar Vietnam

De deelname van Saxion aan de handelsmissie naar Vietnam met premier Rutte, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en staatssecretaris Snel van het Ministerie van Financiën was succesvol. Naast Saxion reisde zeventig ondernemers mee uit de sectoren Land- en Tuinbouw, Water, Logistiek en Offshore Windenergie.

WhatsApp Image 2019-04-17 at 16.28.47-3.jpeg Onderwijs

Surinaams bezoek voor Saxion en het Twentse bedrijfsleven

Tien studenten uit Paramaribo zijn momenteel in Nederland voor een internationale studie- en oriëntatiereis, georganiseerd door Saxion en het Polytechnich College Suriname (PTC). Om inspiratie op te doen voor hun afstudeeropdracht brengen zij onder meer een bezoek aan Saxion, Universiteit Twente en het bedrijfsleven.

Video: Hannover Messe 2019 Onderwijs

Video: Hannover Messe 2019

Voor de Hannover Messe Challenge 2019 gingen scholieren uit 4/5 havo en 5/6 vwo naar de grootste technologie en innovatiebeurs van Europa: de Hannover Messe 2019. Wij waren erbij om verslag te doen! Bekijk de video.

Studeren in Helsinki: ‘Ik kan het echt iedereen aanraden’ Onderwijs

Studeren in Helsinki: ‘Ik kan het echt iedereen aanraden’

Veel studenten hebben het op hun bucketlist staan voor na hun studententijd: reizen. Maar waarom wachten tot je je papiertje hebt? Elk jaar slaan tal van Saxion-studenten hun vleugels uit om te studeren in het buitenland. Aimée Legters brengt tijdens haar minor in Helsinki de bij Saxion geleerde printtechnieken in praktijk en maakt bijzondere uitstapjes. “Zo mooi, dat het bijna onwerkelijk was.”

Freek in Oslo Onderwijs

Freek studeert in Oslo: 'De natuur hier is geweldig om te zien'

Veel studenten hebben het op hun bucketlist staan voor na hun studententijd: reizen. Maar waarom wachten tot je je papiertje hebt? Elk jaar slaan tal van Saxion-studenten hun vleugels uit om te studeren in het buitenland. Zo ook Freek Roemaat, die geniet van het samenwerken én de natuur in Oslo.

Saxion-studenten starten een uitzendbureau voor vluchtelingen Onderwijs

Saxion-studenten starten een uitzendbureau voor vluchtelingen

Voor statushouders die hun land ontvlucht zijn en vaak nog in een asielzoekerscentrum wonen, valt het niet mee om al op eigen kracht een baan te vinden. Werken mag al wél en dus bedachten Daan en Ilias hun eigen Uitzendbureau IDEA. Daarmee bemiddelen de Saxion-studenten tussen vluchtelingen en bedrijven.