IMG_20190927_151702.jpg Studentenleven

Anouk loopt stage in een Zuid-Afrikaans kinderziekenhuis en gebruikt surfen als uitlaatklep

Veel studenten hebben het op hun bucketlist staan: reizen. Maar waarom wachten tot je je papiertje hebt? Elk jaar slaan tal van Saxion-studenten hun vleugels uit om te studeren in het buitenland. Vierdejaars Fysiotherapie-student Anouk geniet in Kaapstad van haar vrije tijd en haar stage in het kinderziekenhuis, maar ziet tegelijkertijd ook de donkere, oneerlijke kanten van haar werk.

Lustrum studentvereniging, Tabula Rasa Enschede bestaat 50 jaar Studentenleven

Tabula viert 50-jarig bestaan: ‘Dit lustrum leeft écht’

Je kunt ze kennen van de eeuwige potjes beerpong, hun luidkeelse gezang tijdens de HOI of natuurlijk van hun eigen sociëteit. Maar als het aan voorzitter Meike Roosma en lustrumcommissievoorzitter Milou Geerdink ligt, gaat Tabula Rasa na dit jaar de boeken in als de vereniging met dat gave lustrum. Het thuishonk van de studenten Fysiotherapie en Podotherapie viert dit jaar het 50-jarig bestaan.

HTTP://WWW.SVTABULARASA.NL/ Studentenleven

Studentenvereniging voorgesteld: Tabula Rasa

Studeren is meer dan alleen kennis opdoen. Je maakt ook deel uit van het studentenleven en daar komen nog wat keuzes bij kijken, zoals het wel of niet lid worden van een studentenvereniging. Daarom stellen wij ze aan je voor, zodat jij als (toekomstige) student weet wie ze zijn. Dit keer: Tabula Rasa in Enschede. Stefan Bos en Meike Roosma, respectievelijk scheidend voorzitter en beoogd voorzitter vertellen over de vereniging voor studenten Fysiotherapie en Podotherapie bij Saxion.

Cheyenne van den Goorbergh Studentenleven

Fysiotherapie-student Cheyenne is teamgenoot van Lieke Martens en hoopt op dubbelslag

Met de voetbalvrouwen van FC Twente werd ze vorige maand kampioen van Nederland, ze heeft nog een kleine kans om naar het WK te gaan én ze is volledig bij met haar studie: het zijn mooie tijden voor derdejaars Fysiotherapie-student Cheyenne van den Goorbergh (21). “Als ik over twee jaar op het EK sta mét een hbo-diploma op zak, heb ik alles wat ik wil.”

Saxion-studente Cheyenne van den Goorbergh op standby-lijst WK vrouwenvoetbal Studentenleven

Saxion-studente Cheyenne van den Goorbergh op standby-lijst WK vrouwenvoetbal

Bondscoach Sarina Wiegman heeft de Nederlandse selectie bekendgemaakt voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal, dat komende zomer in Frankrijk plaatsvindt. Cheyenne van den Goorbergh, Fysiotherapie-student bij Saxion, heeft een plekje op de standby-lijst bemachtigd.

Studente Fysiotherapie Onderwijs

Inspanningslab moet onderwijs nog praktischer en leuker maken

Het bewegingslab was er al, maar sinds een halfjaar beschikt Saxion in Enschede ook over een inspanningslab. “Technologie krijgt een steeds groter aandeel in de zorg die fysiotherapeuten bieden, dus het is belangrijk dat studenten hier al tijdens de opleiding mee in aanraking komen”, vertelt Noortje Rijken, hoofddocent technologie voor de paramedische beroepen.

aerial-view-3292550.jpg Onderwijs

Inspanningslab moet onderwijs nog praktischer en leuker maken

Het bewegingslab was er al, maar sinds een halfjaar beschikt Saxion ook over een inspanningslab. “Technologie krijgt een steeds groter aandeel in de zorg die fysiotherapeuten bieden, dus het is belangrijk dat studenten hier al tijdens de opleiding mee in aanraking komen”, vertelt Noortje Rijken, hoofddocent technologie voor de paramedische beroepen.

Schouder nek onderzoek fysiotherapie Onderwijs

Leren hoe je gewrichten werken, dat doe je natuurlijk niet uit een boek!

Ja, oké… je leert uit het boek wel eerst de basis. Maar dan? Dan ga je als student Fysiotherapie bij Saxion gewoon naar de lessen van docenten Tom Kruis en Inge Neimeijer om aan de slag te gaan met echografie! Een unieke ervaring, want voor zover wij weten is er geen enkele andere hogeschool die op deze manier lesgeeft.

Soos Tabula Rasa Bierpong.jpeg Studentenleven

Lustrum van de huiskamer voor fysiostudenten

De Tabula soos bestaat tien jaar. En daarom vierde studentenvereniging Tabula Rasa, beheerder van de Tabula soos aan de Stadsgravenstraat in Enschede dinsdagavond feest met leden, oud-leden, veel studenten en – niet te vergeten – flink wat biertjes.