Opleiding Fysiotherapie

Bij de opleiding Fysiotherapie word jij de specialist in het bewegen en gezondheid!

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Vind jij bewegen belangrijk? Wil je weten hoe we bewegen en waarom er blessures zijn? En werk je graag met verschillende mensen? Lijkt het je leuk om mensen te onderzoeken, behandelen, coachen en begeleiden om te (blijven) bewegen, zodat mensen zo lang mogelijk vitaal en gezond blijven en mee kunnen blijven doen in werk, sport en maatschappij? Dan is de Opleiding tot Fysiotherapeut echt iets voor jou!

Let op: de officiële naam van deze opleiding is 'Opleiding tot Fysiotherapeut'. Onder deze naam is de opleiding ook vindbaar in studielink
Fysiotherapie opleiding

Stage al vanaf het eerste jaar

Pas de theorie die je tijdens je opleiding leert direct toe in de praktijk. De leerstof komt zo echt tot leven!

Hbo fysiotherapie

De nieuwste technologie

Bij Saxion hebben we een super modern Health and Wellbeing Lab. Hier werk je met de nieuwste 3D bewegingsanalyse systemen, ga je spieren en pezen in kaart brengen met echografie en in het inspanningslab kun je je eigen conditie testen.

Studie fysiotherapie

Go international!

Door samen te werken met studenten van de internationale fysiotherapie opleiding leer je andere culturen kennen en krijg je een breder perspectief op je vak. Zo weet je hoe je straks als fysiotherapeut om moet gaan met diversiteit.

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Fysiotherapie

De Hbo-opleiding Fysiotherapie richt zich op theoretische en praktische kennis in (bio)medische, bewegings- en gedragswetenschappen. Vanaf het eerste jaar is praktijk belangrijk, je loopt vanaf het eerste jaar stage en oefent met elkaar tijdens de praktijklessen. Zo krijg je een goed beeld van het werkveld, wat je voorbereidt op een veelbelovende carrière in dit dynamische vakgebied. Daarnaast is er ook aandacht voor persoonlijke groei, zodat jij optimaal in staat bent om de mensen te coachen en te begeleiden en de gezondheid positief te beïnvloeden. Na succesvolle afronding van de opleiding mag je de titel Bachelor of Science dragen.

Studie-inhoud
Opleiding fysiotherapie

Nieuws van deze opleiding Fysiotherapie

Mogelijkheden na je opleiding Fysiotherapie

Het werkterrein van de fysiotherapeut is breed en je kunt dan ook bij verschillende organisaties met verschillende mogelijkheden aan de slag: Verpleeg- of verzorgingstehuis, ziekenhuis, revalidatiecentrum, sportclub, de arbodienst. Natuurlijk kun je ook een eigen praktijk starten of misschien ga je wel aan de slag in het buitenland.

Jouw toekomst
Fysiotherapeut opleiding
Opleiding fysiotherapeut

Al vanaf het eerste jaar van de opleiding loop je stage en kom je in contact met verschillende type mensen. Zo ontdek je wat het beste bij jou past.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen

DE STUDIE Fysiotherapie IN EEN NOTENDOP

De opleiding Fysiotherapie is een studie voor studenten die geïnteresseerd zijn in het stellen van diagnoses, maken van behandelplannen en begeleiden van patiënten. De voltijdstudie tot fysiotherapeut wordt in het Nederlands gegeven.

Hbo Fysiotherapie is gericht op het ontwikkelen van de kennis, vaardigheden en een professionele werkhouding die nodig zijn om een ​​vakbekwame fysiotherapeut te worden. Het programma omvat vakken zoals anatomie, fysiologie, kinesiologie, pathologie en klinisch redeneren. Daarnaast loop je als student stages in verschillende organisaties zoals ziekenhuizen, revalidatiecentra en particuliere praktijken om veel praktijkervaring op te doen.

De studie duurt vier jaar en is opgedeeld in verschillende onderwijsblokken die allemaal een specifiek thema hebben, zoals preventie, participatie en vitaliteit. De opleiding is daarnaast ook ontworpen om studenten te helpen bij de ontwikkeling van professionele vaardigheden zoals communicatie, samenwerking en kritisch denken.

Na de studie Fysiotherapie kun je werken als fysiotherapeut in verschillende organisaties zoals ziekenhuizen, particuliere praktijken of verpleeghuizen. Je draagt bij aan de gezondheid van bijvoorbeeld mensen met sportblessures, ouderen, chronisch zieken en sporters. Andere opties zijn bijvoorbeeld in onderzoek of in het onderwijs.

Om toegelaten te worden tot het programma moet je voldoen aan bepaalde toelatingseisen. Als je over een havo-, vwo- of mbo-diploma beschikt is de kans groot dat je toegelaten wordt.

Over het algemeen is bachelor Fysiotherapie een geschikte keuze voor studenten die geïnteresseerd zijn in het werken als fysiotherapeut. Het programma biedt een goede basis en de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen, waardoor studenten goed voorbereid zijn op hun toekomstige carrière.