Studenten bekijken skelet

Wat beweegt jou? Bij fysiotherapie word jij de specialist in bewegen!

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Vind jij bewegen belangrijk? En werk je graag met verschillende mensen? Lijkt het je leuk om anderen te motiveren en te stimuleren om te (blijven) bewegen, zodat mensen zo lang mogelijk vitaal en gezond blijven en mee kunnen blijven doen in werk, sport en maatschappij? Dan is de Opleiding tot Fysiotherapeut echt iets voor jou!

Let op: de officiële naam van deze opleiding is 'Opleiding tot Fysiotherapeut'. Onder deze naam is de opleiding ook vindbaar in studielink
Fysiotherapie_3.jpeg

Stage al vanaf het eerste jaar

Pas de theorie die je tijdens je opleiding leert direct toe in de praktijk. De leerstof komt zo echt tot leven!

Fysiotherapie_2.jpeg

De nieuwste technologie

Bij Saxion hebben we een super modern Health and Wellbeing Lab. Hier werk je met de nieuwste 3D bewegingsanalyse systemen, ga je spieren en pezen in kaart brengen met echografie en in het inspanningslab kun je je eigen conditie testen.

Groep studenten internationaal

Go international!

Door samen te werken met studenten van de internationale fysiotherapie opleiding leer je andere culturen kennen en krijg je een breder perspectief op je vak. Zo weet je hoe je straks als fysiotherapeut om moet gaan met diversiteit.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Tijdens de opleiding Fysiotherapie ontwikkel je kennis van de (bio)medische, bewegings- en gedragswetenschappen. Met aandacht voor mensen, je probleemoplossend vermogen en ambitie om jezelf te blijven ontwikkelen, draag jij straks bij aan de gezondheid van cliënten.

Studie-inhoud
Fysiotherapie_1.jpeg

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Het werkterrein van de fysiotherapeut is breed en je kunt dan ook bij verschillende organisaties aan de slag: verpleeg- of verzorgingstehuis, ziekenhuis, revalidatiecentrum, sportclub, de arbodienst. Natuurlijk kun je ook een eigen praktijk starten of misschien ga je wel aan de slag in het buitenland.

Jouw toekomst
Fysiotherapeut behandelt vrouw
Groep studenten werken samen

Al vanaf het eerste jaar van de opleiding loop je stage en kom je in contact met verschillende type mensen. Zo ontdek je wat het beste bij jou past.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen