Studenten in overleg

Het lectoraat Social Work bestaat sinds 1 september 2016. Het lectoraat is een voortzetting van het voormalige lectoraat 'Community Care & Youth' en focust zich op drie onderzoekslijnen.

  1. Welzijn & Samenleving (werken in de wijk)

  2. Zorg (voor mensen met een langdurige zorgvraag)

  3. Jeugd (werken in het brede jeugddomein)

    In de lijn Jeugd van het lectoraat staan twee thema’s centraal: ​​​​​​ effectiviteit van jeugdhulp en methodisch handelen. Er zijn verschillende inhoudelijke thema’s, zoals conflictscheidingen, kinderen in armoede, non-formeel leren en intensieve ambulante gezinshulp. 

    Zo kijken we in een (ZonMw) gefinancierd) onderzoek rond conflictscheidingen naar de effectiviteit en werkzame factoren van een specifieke Twentse aanpak: BRAM. In een ander project staat non-formeel leren centraal. Daar speelt de vraag welke impact non-formal leren in een internationale context heeft op de deelnemende jongeren. Hier werken we samen met de Youth Company en organisaties uit vijf andere Europese landen. Het project is gefinancierd met een Erasmus+ subsidie.

    In de lijn methodisch handelen gaan de vragen vaak over programmagetrouwe uitvoering (bijvoorbeeld bij een project over Intensieve ambulante gezinshulp (IAG)) of het ontwikkelen van een methodiek of leeractiviteiten (bijvoorbeeld bij een project over de normale seksuele opvoeding in de residentiële jeugdhulp).

Nieuws van dit lectoraat

Het team

Contact

Vragen? Neem contact op met ons:

Jill Alink
Managementassistente

E: j.m.alink@saxion.nl
T: 06 2019 6435

Evenementen van dit lectoraat