Masteropleiding Health Care and Social Work
Deeltijd

Master Health Care and Social Work: Samenwerken aan toekomstbestendige zorg en welzijn

 • Graad

  Master

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Enschede

 • Lesdagen

  Vrijdag 09.15 - 16.30 uur

Wil jij meer grip krijgen op de dynamiek en complexiteit van vraagstukken die zich afspelen binnen zorg en welzijn? Wil je meer kennis en vaardigheden in huis hebben om de nieuwste ontwikkelingen te volgen, maar ook zelf bij te dragen aan kennisontwikkeling, innovatie en professionalisering? In de tweejarige master Health Care & Social Work leer je hoe je onderzoek kan inzetten voor professionalisering van de zorg- en welzijnspraktijk en hoe je innovatie binnen deze domeinen kunt stimuleren. Je ontwikkelt een kritische blik om beleid te vormen dat (technologische) ontwikkelingen ondersteunt en bevordert. Bovendien ontwikkel je het vermogen om complexe vraagstukken te analyseren en hierop in te spelen met innovatieve oplossingen.

Wat kun je straks?

 • Innovatie aanjagen binnen zorg en welzijn
 • Strategisch beleid formuleren
 • Met een kritische blik vraagstukken analyseren
 • Via onderzoek bijdragen aan duurzame praktijkverbetering en organisatieontwikkeling

Deze master start in september

Schrijf je in vóór 15 augustus!

Direct aanmelden Bezoek de open avond

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Meer informatie? Neem contact op met de Master's office

Daniëlle Beuvink

Tijdens je Master Health Care and Social Work

Tijdens de master signaleer je complexe vraagstukken binnen jouw eigen beroepspraktijk. Je wordt daarbij uitgedaagd creatieve en innovatieve oplossingen te bedenken en te implementeren. Hierdoor kun je oplossingen ontwerpen die niet alleen creatief zijn, maar ook gesteund worden door de nieuwste technologische inzichten. Deze aanpak stelt je in staat om als een vernieuwende kracht binnen jouw organisatie te fungeren. Daarbij draagt de kennisuitwisseling met medestudenten uit diverse zorg- en welzijnsdisciplines bij aan een rijke leeromgeving waarin technologische en professionele expertise samenkomen.

Studie-inhoud
HCSW+in+text.jpg

Bekijk de video over deze opleiding
De Master Health Care and Social work IN EEN NOTENDOP

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de master Health Care & Social Work moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hier welke vooropleiding, ervaring en vaardigheden je nodig hebt om toegelaten te worden tot deze opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

De master Health Care & Social Work wordt door de overheid bekostigd. Dit betekent dat je wettelijk collegegeld betaalt.

Meer over (eventuele extra) kosten

Gerelateerde evenementen

Nieuws over deeltijdonderwijs

Carrièrekansen

Na afstuderen ontvang je de internationaal erkende titel Master of Arts (MA). Met deze graad kun je als professional binnen zorg en welzijn diverse rollen vervullen, zoals beleidsmedewerker, leidinggevende, onderzoeker, (project)manager, innovator of kwaliteitscoördinator. Je richt je op het implementeren van innovaties, het ontwikkelen van beleid en het wetenschappelijk benaderen en oplossen van vraagstukken.

reageerbuisjes in een lab

Het is mijn droom om een actieve rol te hebben in het bevorderen van kwaliteit van zorg en innovatie, om zo de samenwerking in de wijkverpleging naar een hoger niveau te brengen!

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen