HCSW+header-ICON.jpg
Deeltijd

Een breder perspectief op zorg en welzijn

 • Graad

  Master

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Onbekend

 • Lesdagen

  Enschede, donderdag of vrijdag (om de week)

Gezondheidszorg en welzijn zijn dynamische werkvelden die constant onder druk staan. Daarom is er steeds meer behoefte aan professionals met een breed profiel die buiten de gebaande paden durven te denken. De Master Health Care and Social Work is een tweejarige deeltijdopleiding. Ze leidt zorgprofessionals op die in staat zijn vanuit een breder perspectief beleids- en onderzoeksconcepten te ontwikkelen. Er stromen studenten uit verschillende beroepsdisciplines in. De diversiteit maakt het mogelijk de afzonderlijke disciplines te overstijgen en samen een inspirerend abstractieniveau te bereiken. Na afstuderen ben je in het bezit van de titel Master Health Care & Social Work en kun je binnen de zorgsector aan de slag als leidinggevende, manager, beleidsmedewerker, onderzoeker, innovator of, bijvoorbeeld, kwaliteitscoördinator.

Wat kun je straks?

 • Je bent in staat beleid te ontwikkelen en daarbij onafhankelijk, kritisch enoverstijgend te denken
 • Je vervult een brugfunctie tussen theorie en praktijk
 • Je kunt binnen de domeinen zorg en welzijn aan de slag in verschillende functies

Deze master start in september

Schrijf je in vóór 15 augustus!

Direct aanmelden

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

De beroepspraktijk staat tijdens de opleiding centraal. Je leert jouw eigen ontwikkeling te sturen en er wordt op jouw leervragen ingespeeld (vraaggestuurd).

Studie-inhoud
HCSW+in+text.jpg

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de master Health Care & Social Work, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hier welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot deze opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws over deeltijdonderwijs

Carrièrekansen

Als afgestudeerde ben je in staat beleid te ontwikkelen en daarbij onafhankelijk, kritisch en overstijgend te denken. Je vervult een brugfunctie tussen theorie en praktijk. Je vernieuwt en implementeert vernieuwingen en bent in staat om op wetenschappelijk verantwoorde wijze bestuurlijke en strategische vraagstukken in kaart te brengen en oplossingsstrategieën te bedenken.

Master Health Care & Social Work

Na afstuderen ben je in het bezit van de titel Master of Arts. Je kunt binnen de domeinen zorg en welzijn aan de slag in functies als: leidinggevende, manager, beleidsmedewerker, onderzoeker, innovator, kwaliteitscoördinator.

Gerelateerde opleidingen