suhyeon-choi-ZUS1xCxoQCA-unsplash.jpg

GebruiksOnderzoek en DesignThinkingLab

GebruiksOnderzoek- en DesignThinkingLab bij Saxion in Enschede. Kijken + praten + proberen + testen = innoveren!

De gebruiker van producten, welke producten dan ook, wordt vaak vergeten aan het begin van een productontwikkeling. Het GebruiksOnderzoek- en DesignThinkingLab van het Lectoraat Industrial Design biedt alle mogelijkheden om die gebruiker al in een vroeg stadium te consulteren.

Het gecombineerde lab biedt mogelijkheden voor het doen van allerlei vormen van gebruiksonderzoek, bijvoorbeeld focusgroep, interviews of één-op-één gebruiksonderzoek. Het lab biedt materialen en gereedschappen om in teamverband na te denken over en te werken aan eerste prototypes van producten ontstaan uit eerdere ‘design thinking’ sessies. Het lab is uitgevoerd met twee camera’s en een microfoon. Het opgenomen materiaal kan later tot in detail opnieuw bekeken worden om te achterhalen wat er wekelijk gezegd werd, wat er werkelijk gebeurde, enzovoorts.

Onderzoekers, bedrijven, docenten en studenten kunnen gebruik maken van het lab om goed inzicht te krijgen in hoe mensen werken met producten en welke oplossingen mensen bedenken voor problemen waarmee ze geconfronteerd worden in bijvoorbeeld hun dagelijks leven.