Wil je sparren over hoe je zelfsturend leren kunt bevorderen op jouw school? Of ben je op zoek naar teamprofessionalisering? Volg dan onze training!

Maatwerk

De professionalisering wordt altijd vormgegeven in overleg met de school. De basis van de professionalisering is altijd de teamtraining. Deze wordt voor een blijvend effect aangevuld met ofwel lesobservaties van de trainer; Ofwel het train-de-trainer traject waarbij er een 'stuurgroep' zelfsturend leren ontstaat. 

Lange termijneffect

In het train-de-trainer traject leert een deel van het team al voorafgaand aan de teamtraining de ins en outs van zelfsturend leren. Niet alleen middels de theorie, maar vooral door bij elkaar te observeren en vervolgens deze observaties te bespreken aan de hand van theorie. De koppeling die hier wordt gemaakt tussen eigen lesbeelden en nieuwe kennis, maakt de inhoud betekenisvol. Deze leerkrachten zijn daarna veel beter in staat om hun eigen collega's te observeren en van feedback te voorzien. Niet alleen in de periode waarin ook de trainer langs komt, maar vooral ook daarna.

Grip op het leerproces

In de training leren we heel goed herkennen hoe wij als leerkracht het leerproces op een goede manier proberen te beïnvloeden. Onbewust zetten we continu allerlei leerstrategieën in. Na afloop van het traject kunnen leerkrachten betere keuzes maken in welke leerstrategieën zij op welk moment inzetten. Er werkt altijd wel iets, maar niets werkt altijd. En die illusie is er soms wel. 'Samenwerken' is nuttig; 'Reflecteren' is van groot belang. Dat klopt, maar niet op ieder moment. Tijdens het iSelf traject leer je dus hoe je het zelfsturend leren van leerlingen stimuleert, maar ben je ook zelf nog beter in staat een leerproces effectief vorm te geven. 

 

Meer informatie over deze training of aanmelden?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marleen Rikkerink, via m.rikkerink@saxion.nl of 06 - 8325 4269. Wil je je direct aanmelden? Klik hier voor het overzicht van de training en de aanmeldprocedure.

iSelf training
iSelf training