Student op de trap glimlacht naar de fotograaf

Open avond: Bestuurskunde / Overheidsmanagement

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement? Kom dan naar onze open avond voor deeltijdonderwijs en kom alles te weten over deze opleiding!

Zien we jou tijdens de open avond?

Ontdek alles over jouw favoriete deeltijdstudie

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Ja! Sterker nog, dit is hét uitgangspunt van onze deeltijdopleiding. Je koppelt bij iedere onderwijsmodule de inhoud en theorie van de module aan een specifieke beroepssituatie in je eigen praktijkomgeving. Dit doe je door beroepsproducten te maken. Dit zijn de opdrachten die beoordeeld worden en waarmee je je studiepunten haalt. Wil je deze combinatie liever niet of heb je net je mbo-4- of havodiploma gehaald en nog vrijwel geen werkervaring, dan past de voltijdopleiding wellicht beter.  

Voor het uitvoeren van de onderwijsmodules en het maken van de beroepsproducten, heb je een relevante praktijkomgeving nodig. Dit is daarom een voorwaarde voor studiesucces. Als je geen werk hebt of een werkomgeving die niet relevant is voor de opleiding, dan kun je een geschikte stageplek zoeken voor minimaal een dag in de week. Het is de bedoeling dat je daar je beroepsproducten op hbo-niveau opstelt en relevante werkervaring opdoet. Vóór de start van je studie beoordeelt de opleiding of de stageplek je voldoende kansen biedt.    

Bestuurskunde / Overheidsmanagement richt zich op ‘de publieke zaak’. Je houdt je bezig met maatschappelijke vraagstukken waarbij vaak diverse organisaties, instellingen, groepen burgers en bedrijven zijn betrokken. In een krachtenveld van belangen en belangentegenstellingen houd jij oog voor het algemeen belang. Jouw relevante praktijkomgeving bevindt zich meestal in de non-profitsector. Denk aan overheden, semioverheidsinstellingen en andere organisaties met een maatschappelijk doel. Het maakt niet uit of je werkzaam bent in bijvoorbeeld een organisatie in het sociale domein, de veiligheidssector of het fysiek-ruimtelijke domein. Jouw achtergrond bepaalt de inhoudelijke inkleuring van de beroepsproducten die je maakt.

We werken met periodes van tien weken. Een studiejaar bestaat uit vier van die periodes, die we kwartielen noemen. In een kwartiel heb je acht weken ‘les’ en daarna nog twee weken om je beroepsproducten af te ronden en in te leveren. Als je drie modules per kwartiel volgt, heb je drie lessen per week. Een ‘les’ bij ons is waarschijnlijk anders dan je gewend bent. Uitleg en instructie door de docent maken deel uit van een les, maar daarnaast zijn de koppeling van de inhoud aan jouw beroepspraktijk en de totstandkoming van het beroepsproduct belangrijke onderdelen.

De achtergrond en leeftijd van onze studenten is heel divers. De meesten hebben al enkele jaren werkervaring en willen doorgroeien naar werk op hbo-niveau. Maar er zijn ook studenten die al langer werken en op hbo-niveau functioneren, maar nog niet over een hbo-diploma beschikken. Onze studenten werken bijvoorbeeld bij een gemeente, een politieorganisatie, een woningcorporatie of een zorg- of welzijnsinstellingen. Vaak met de wens zich via de studie te ontwikkelen op het gebied van beleid en bestuur.    

Landing-OOA-focus.jpg

Open avond deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van een meeloopdag of het Studieadvies op maat!

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met het Saxion Informatie Centrum. We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.