Header BSK.jpg
Deeltijd

Voor de professional die mensen en organisaties wil sturen en verbinden

 • Graad

  Bachelor

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Dinsdag 15.45 tot 21.15 uur

Je bent maatschappelijk geïnteresseerd en je wilt een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Bij de opleiding Bestuurskunde leer je beleid ontwikkelen voor maatschappelijke vraagstukken die zich voordoen in jouw praktijkomgeving. Je benadert deze vraagstukken vanuit verschillende perspectieven met oog voor alle belangen. Omdat de samenleving behoefte heeft aan mensen die daarbij kunnen sturen en verbinden biedt de opleiding Bestuurskunde je veel kansen op de arbeidsmarkt. Je curriculum is breed, met o.a. modules op het gebied van recht, politicologie, economie, sociologie, organisatiekunde en beleidskunde.
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Je kunt functioneren in tal van functies in het publieke en semipublieke domein.
 • Je kunt sturen en verbinden en zoekt samen met stakeholders naar oplossingen.
 • Je kunt een betekenisvolle bijdrage leveren aan de samenleving.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf je in voor 15 augustus als je start in september of voor 15 januari als je start in februari!

Direct aanmelden Bezoek de open avond

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Ben je geïnteresseerd in beleid en besluitvormingsprocessen? Bij ons word je opgeleid voor een breed scala aan functies in het publieke en semipublieke domein. De vraagstukken waarmee je je tijdens je studie gaat bezighouden ontleen je aan je eigen praktijkomgeving.   

Studie-inhoud
BSK_1023x681.jpg

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdopleiding Bestuurskunde / Overheidsmanagement, moet je aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding voldoen. Bekijk welke vooropleiding, profiel en vakken je nodig hebt om toegelaten te worden.

Meer over toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion moet je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betalen. De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2022-2023 voor de deeltijdopleiding Bestuurskunde / Overheidsmanagement bedraagt € 2.209. Eerstejaars betalen € 1.105.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws over deeltijdonderwijs


Carrièrekansen

Je bent een ‘public manager’ die zich thuis voelt in de dynamiek van beleidsprocessen, belangenafweging, besluitvorming en bestuurlijk functioneren. Je vindt werk in diverse sectoren en functies, bij een publieke of semipublieke organisatie of een private organisatie met een maatschappelijk doel. 

Gerelateerde opleidingen