Student op de trap glimlacht naar de fotograaf

Open avond: Mechatronica

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Mechatronica? Kom dan naar onze open avond voor deeltijdonderwijs en kom alles te weten over deze opleiding!

Zien we jou tijdens de open avond?

Ontdek alles over jouw favoriete deeltijdstudie

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Saxion ziet graag haar studenten graag op school, ook in Corona tijd. De mogelijkheden zijn beperkt door de maatregelen van het RIVM en vanuit het openbaar vervoer. Dat betekent dat we hard werken aan oplossingen die binnen de beperkingen zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van studenten en docenten. 

In de sector techniek kiezen we ervoor het onderwijs in kwartiel 1 en 2 zoveel mogelijk online aan te bieden. Natuurlijk zoeken we naar mogelijkheden om ook activiteiten voor onze eerste jaars studenten en studiecoaching op school vorm te geven zodat het leren -online- goed ondersteund wordt. Het is wel zo fijn als elke student zijn klasgenoten ook fysiek kent en je studiecoach persoonlijk met je kennismaakt.

Je moet een nieuwe balans vinden tussen werk, studie en vrije tijd. Je moet dus echt tijd vrij maken voor je studie. Doe je dit niet, dan loop je snel vertraging op. In Mechatronica zit veel wiskunde, dus het is verstandig om in de zomervakantie je oude wiskundeboeken weer eens open te slaan.

Bij Mechatronica krijg je de kennis die nodig is voor het ontwerpen, bouwen en testen van producten en productieautomatisering. Niet alleen gericht op een gedeelte van de machine, maar op de machine in zijn geheel. Dus je leert niet alleen constructies ontwerpen maar ook hoe je motoren van stroom moet voorzien en aanstuurt.

In je eerste jaar heb je drie wiskundevakken, twee programmeervakken, twee werktuigbouwkundevakken en vakken waarin je werkt aan je eerste, simpele robots.

Elk jaar starten er ongeveer 15 studenten, aan het eind van het jaar gaan er ongeveer 10 door naar het volgende jaar. Je studietempo verschilt, je doet zoveel vakken als past binnen je persoonlijke planning.

Landing-OOA-focus.jpg

Open avond deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met het Saxion Informatie Centrum. We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.