Robotica en Vision: je leert het bij de Parttime School
Deeltijd

Robotica en Vision: je leert het bij de Parttime School

 • Graad

  Bachelor

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Enschede

 • Lesdagen

  Maandag 15.45 - 21:45 uur

In state-of-the-art technologie worden mechanische, elektrische en informatiesystemen geintegreerd ontworpen, waarbij hoge eisen worden gesteld aan precisie en optimalisering. Kies je bij demping van beweging voor een massa-veersysteem of kies je voor een elektrische oplossing? Hoe zorg je ervoor dat een 'drone' op de juiste positie komt en doet wat hij moet doen? Hoe zorg je ervoor dat in de medische robotica de mechanische kunstarm wordt aangestuurd? Dit soort vragen staan centraal in de opleiding Mechatronica, waarbij samenwerking met deskundigen uit de drie disciplines werktuigbouwkunde, elektrotechniek en besturingstechniek van cruciaal belang is.
BIj de deeltijdopleiding Mechatronica leer je mechatronische systemen ontwerpen en realiseren en optimale oplossingen ontwerpen voor mechatronische systemen.
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Je kunt mechatronische systemen ontwerpen door alle betrokkenen bij het ontwerpproces te betrekken en hun eisen op elkaar af te stemmen.
 • Je kunt mechatronische systemen realiseren op basis van je kennis van deelgebieden die relevant zijn bij die realisatie.
 • Je bent in staat om nieuwe methoden en technieken op hun waarde te schatten bij zowel ontwerp als realisatie.
 • Je kunt zowel bij ontwerp als bij realisatie samenwerken met alle betrokken partijen.
 • Je kunt in projecten waar nodig de verbindende schakel zijn tussen de deskundigen van de onderliggende disciplines.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf in je voor 15 januari als je start in februari of voor 15 augustus als je start in september!

Direct aanmelden

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Het modulaire programma bestaat uit acht losse 'bouwstenen'. Elke bouwsteen duurt een half jaar dat bestaat uit twee kwartielen. Je kunt de bouwstenen apart volgen, of stapelen tot een complete bachelorgraad. Wanneer je de acht bouwstenen achter elkaar volgt kun je de bacheloropleiding in vier jaar afronden.

Studie-inhoud
Studieadvies op maat

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de opleiding Mechatronica Parttime School, moet je aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding voldoen. Bekijk welke vooropleiding, profiel en vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot de opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

De hbo-opleiding Mechatronica in deeltijd bestaat uit acht bouwstenen, waarbij iedere bouwsteen een op zichzelf staand gedeelte van deze studie is van een half jaar. Voor iedere bouwsteen moet apart ingeschreven worden.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws over deeltijdonderwijs


Carrièrekansen

Wanneer je alle acht certificaten hebt behaald, kun je deze certificaten inruilen voor het bachelordiploma Mechatronica. Je mag dan de internationale titel Bachelor of Science voeren. Daarmee kun je aan de slag in tal van functies, zoals requirements engineer, (systeem/technisch of concept)ontwerper, ontwikkelaar van prototypen, systeem tester, (deel)projectleider, consultant of onderzoeker. 

Studieadvies op maat
chris-ried-534420-unsplash.jpg

Alles wat ik leer pas ik de volgende dag al toe in de praktijk

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen