Student op de trap glimlacht naar de fotograaf

Open avond: Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)? Kom dan naar onze open avond voor deeltijdonderwijs en kom alles te weten over deze opleiding!

Aanmelden voor de open avond?

Nog eventjes geduld!

Wil jij deelnemen aan een (online) open avond voor deeltijdonderwijs? Dit najaar start de nieuwe reeks open avonden. Laat je naam en e-mailadres achter in onderstaand formulier. Wij houden je op de hoogte en sturen een bericht wanneer je je kunt aanmelden. 

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Nee, je mag zelf niet een stageplek zoeken. Er is een stagebureau in Enschede en Deventer, die de stageplekken over opleidingsscholen verdeelt. Je krijgt een formulier toegestuurd waarop je je wensen kenbaar kunt maken. Als je een stageplek toegewezen krijgt vanuit Enschede is de voorkeur dat je op donderdag je stagedag plant i.v.m. stagebezoeken. De stage start na ongeveer 3 weken vanaf de start van de opleiding.

Per studiejaar draai je minimaal 50 stagedagen op één basisschool. De 50 stagedagen worden verdeeld over twee keer 25 dagen in een klas, zodat je ervaring opdoet in zowel de onderbouw, middenbouw en /of bovenbouw. De stages zijn gekoppeld aan doelen die behaald moeten worden.

Ja, je mag één jaar (periode) de stage gaan doen binnen de school waarin je werkt. De andere stages mag je gaan doen binnen andere scholen van het bestuur. In het eerste studiejaar graag op een andere school de stage dan op je eigen werkplek.

De gemiddelde studiebelasting is rond de 35 uur inclusief de collegedag en de stagedag.

Op maandag is de collegedag van 8.30 – 16.45 uur. Vanwege de coronamaatregelen worden de meeste lessen nog online aangeboden tijdens de start van de studie. De tijden voor de fysieke lessen kunnen door de tijdsloten afwijken van de datgene wat op de site staat. 

Open avond deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Contact met Saxion

We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.