Student op de trap glimlacht naar de fotograaf

Open avond: Social Work

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Social Work? Kom dan naar onze open avond voor deeltijdonderwijs en kom alles te weten over deze opleiding!

Veelgestelde vragen over deze opleiding

In onderstaande video vertellen wij hoe studeren in deeltijd bij Saxion er tijdens de coronacrisis uit ziet.

Het is een breed werkveld. Je werkt met mensen in een kwetsbare positie. Je kunt werken in de jeugdzorg, in de psychiatrie, met mensen met een beperking, gevangeniswezen, onderwijs en bij de gemeente. Je werkt met mensen die "iets" hebben waardoor ze in de knel zitten of even niet verder kunnen. Jij kijkt en bespreekt hoe je deze mensen weer op weg kan helpen, wat kunnen ze zelf doen, welke mogelijkheden hebben zij en waarvoor moet jij of andere hulpverlening ingezet worden.

Het betekent vaak dat zij naast hun baan extra moeten werken in een sociaal domein omgeving: voor carrière switchers vragen we dan een werkplek (betaald of onbetaald) van 8 - 12 uur in de week in het eerste jaar. Naast dat zij de beroepsproducten moeten maken is het belangrijk dat zij het beroep leren kennen. Vanaf het tweede jaar vragen we ook 20 uur in de week, omdat zij het beroep moeten leren kennen en dat kan niet in 8 uur in de week.

Standaard: 20 uur in de week. Uitzondering zijn de carrière switchers en dan alleen voor het eerste jaar. Zie hierboven.

Nee, dit kan niet. Wel kunnen zij vrijstelling aanvragen als zij cursussen/trainingen hebben gevolgd op HBO-niveau en die cursus, training komt voor 80% overeen met de module die via SPS wordt gegeven.

  • Profiel Jeugd: werkzaam zijn met jongeren tot en met 18 jaar en hun gezinnen.
  • Profiel Zorg:
    GGZ, mensen met een beperking, verslavingszorg, gevangeniswezen, forensische klinieken.
  • Profiel Welzijn en Samenleving: gemeente, wijkcoach, wijkconsulent, vluchtelingenwerk, buurt- en clubhuiswerk.
Landing-OOA-focus.jpg

Open avond deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met het Saxion Informatie Centrum. We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.