Ben jij de social worker die het verschil maakt met Social Work deeltijd ?
Deeltijd

Maak het verschil in het leven van anderen met Social Work deeltijd!

 • Graad

  Bachelor

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Enschede

 • Lesdagen

  Enschede (maandag 15.45 - 21.15 uur)

Iedereen heeft wel eens hulp nodig. De meeste mensen zijn prima in staat deze 'zorgvraag' in te vullen. Het wordt anders wanneer iemand de regie over zijn leven verliest. Hoe krijg je dan weer grip op de situatie? Na de opleiding Social Work (SW) begeleid je mensen van alle leeftijden die voor korte of langere periode hulp nodig hebben. Samen met vrienden, familie en de omgeving help je mensen om hun leven weer op de rails te krijgen. Ben jij de social worker die het verschil maakt?
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Werk bijvoorbeeld in de jeugdzorg, psychiatrie, gehandicaptenzorg, reclassering, verslavingszorg, ouderenzorg, crisisopvang.
 • Je gaat aan de slag bij gemeenten, in ziekenhuizen, justitiële inrichtingen of centra voor jeugd en gezin.
 • Je start een eigen onderneming, zoals een zorgboerderij of op het gebied van educatieve activiteiten in het kader van zorg- en welzijn.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf je in voor 15 augustus als je start in september of voor 15 januari als je start in februari!

Direct aanmelden Bezoek de open avond

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie Social Work deeltijd

Gemeenten en zorginstellingen krijgen steeds meer verantwoordelijkheden en zelfredzaamheid van burgers wordt steeds belangrijker. Dat betekent dat mensen meer dan ooit verantwoordelijk zijn voor hun eigen leven. Jij moet als social worker daarom goed aanvoelen wat de maatschappelijke ontwikkelingen zijn en wat dat betekent voor je professioneel handelen. Tijdens de deeltijdopleiding Social Work word je opgeleid tot sleutelfiguur die mensen vooruit helpt en aandacht heeft voor welzijn en welbevinden van de mensen.

Studie-inhoud
Sociale wijkteams Social Work hbo deeltijd

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE SOCIAL WORK IN EEN NOTENDOP

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdopleiding Social Work, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hier welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt om toegelaten te worden.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2023-2024 voor de deeltijdopleiding Social Work bedraagt € 2.314. Eerstejaars betalen € 1.157.

Meer over (eventuele extra) kosten

Benieuwd of deze opleiding écht bij je past?

Vraag hier een Studieadvies op maat gesprek aan. Dit gesprek is zowel informerend als adviserend.

Nieuws over deeltijdonderwijs


Carrièrekansen met Social Work

Mensen zijn steeds meer zelf verantwoordelijk voor hun eigen leven. Een social worker zorgt niet meer automatisch vóór cliënten, maar zorgt ervoor dat de hulpvraag samen met het netwerk van de cliënt wordt opgelost. Daarbij kijk je ook steeds naar welke professionele hulp nodig is. Je bent de sleutelfiguur in iemands leven. Afhankelijk van je keuze voor een uitstroomprofiel kun je onder meer gaan werken in de jeugdzorg, gehandicaptenzorg, reclassering of crisisopvang. Daarnaast zijn social workers te vinden in gemeenten, ziekenhuizen, justitiële inrichtingen of centra voor jeugd en gezin. Ook zie je steeds meer social workers die kiezen voor een eigen onderneming, zoals zorgboerderijen of educatieve activiteiten.

Doorstuderen? Ga voor de masteropleiding Health Care & Social Work!

Na het behalen van je bachelor in Social Work, wil je je misschien verder verdiepen in de wereld van de gezondheidszorg en social work. Dat kan door het volgen van de master Health Care & Social Work bij Saxion. Ook kun je ervoor kiezen om de studieroute binnen deze master, 'Technology & Innovation', te volgen.

Master Health Care & Social Work
Studente Social Work deeltijd Saxion

Je sociale leven kost wellicht wat tijd, maar dat geeft ook weer energie. Over tijd gesproken: dit is wel één van de grootste uitdagingen tijdens een deeltijdstudie. Goed plannen is echt een must!

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen