DT.OA - Website Header 3120x840 - 1 – 3.png

Open avond: Technische Bedrijfskunde

Wil jij alles weten over de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde? Kom dan naar onze open avond voor deeltijdonderwijs en kom alles te weten over deze opleiding!

Zien we jou tijdens de open avond?

Ontdek alles over jouw favoriete deeltijdstudie

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Saxion ziet graag haar studenten graag op school, ook in Corona tijd. De mogelijkheden zijn beperkt door de maatregelen van het RIVM en vanuit het openbaar vervoer. Dat betekent dat we hard werken aan oplossingen die binnen de beperkingen zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van studenten en docenten. 

In de sector techniek kiezen we ervoor het onderwijs in kwartiel 1 en 2 zoveel mogelijk online aan te bieden. Natuurlijk zoeken we naar mogelijkheden om ook activiteiten voor onze eerste jaars studenten en studiecoaching op school vorm te geven zodat het leren -online- goed ondersteund wordt. Het is wel zo fijn als elke student zijn klasgenoten ook fysiek kent en je studiecoach persoonlijk met je kennismaakt.

Projectleider, projectmanager, salesengineer, business developer, procesverbeteraar en teamleider in productie.

Het verschil zit in de context van de maak- en procesindustrie. Daarnaast de diepgang in de modulen rondom processen en procesoptimalisatie.

De studenten geven aan dat zij de genoemde 20-25 uur per week zeker kwijt zijn aan de studie. Het kost in ieder geval niet minder tijd.

Het biedt je toekomstperspectief. TBK-ers worden namelijk in het bedrijfsleven veel gevraagd. Je wordt een specialist in het verbeteren van processen in een technische context. Afgestudeerden starten vaak wel in deze context. Toch is een groot deel van de studenten een aantal jaren na hun studie niet perse meer werkzaam in deze context. Zo zien we ook TBK-ers bij ziekenhuizen, in de logistieke dienstverlening, in andere zakelijke dienstverlening.

  • Je moet beschikken over een relevante praktijkomgeving in de maak- en procesindustrie om de beroepsproducten te kunnen maken en de theorie beter te kunnen plaatsen.
  • Werkervaring is een (essentiële) pré. Veel startende beroepsprofessionals vallen in de loop van het eerste jaar uit.
  • Proactieve werkhouding en discipline, maar dat geldt voor alle deeltijdopleidingen.
Landing-OOA-focus.jpg

Open avond deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met het Saxion Informatie Centrum. We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.