Technische Bedrijfskunde - deeltijd Saxion
Deeltijd

Technische Bedrijfskunde deeltijd

 • Graad

  Bachelor

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Enschede

 • Lesdagen

  Enschede: maandag 15.45 - 21.15 uur.

Heb je de ambitie om allround bedrijfskundige te worden? Of om een specialist te zijn voor bedrijven in de maak- of procesindustrie? Of gelijktijdig beide?! Bij de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde leer je de verbinding te leggen tussen de markt, afnemers, leveranciers en jouw organisatie. Je zet technologie op slimme manieren in om processen en bedrijfsvoering op een innovatieve manier te optimaliseren. Het resultaat: producten en diensten die van waarde zijn voor de afnemer en de organisatie.
Met de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde van Saxion heb je de kans om bedrijfskundig ingenieur te worden.Technische Bedrijfskunde is een praktijkgerichte opleiding op het snijvlak van techniek en bedrijfskunde.
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Je weet als geen ander dat organisaties en processen voortdurend veranderen.
 • Je ontwerpt, herontwerpt en optimaliseert processen in de context van de maak- en procesindustrie.
 • Je bent een goede gesprekspartner zowel op de werkvloer als voor het management. Je schakelt tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau.
 • Je denkt analytisch en vormt bij technische, technologische en procesgerichte organisaties de schakel tussen de buitenwereld (omgeving en afnemers) en binnenwereld (organisatie en processen).

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf je in voor 15 augustus als je start in september of voor 15 januari als je start in februari!

Direct aanmelden Bezoek de open avond

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie Technische Bedrijfskunde deeltijd

Tijdens de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde deeltijd verkrijg je de commerciële, bedrijfskundige en technische kennis en vaardigheden om bedrijven een stap verder te helpen. Want processen kunnen altijd sneller, slimmer en efficiënter. Aan het einde van je studie herken je de knelpunten, geef je advies tot verbetering en neem je de lead om product- en procesinnovaties te realiseren.

Studie-inhoud
Technische Bedrijfskunde deeltijd Saxion

Bekijk de video over deze opleiding

De studie Technische Bedrijfskunde deeltijd in een notendop

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de opleiding Technische Bedrijfskunde, moet je aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding voldoen. Bekijk welke vooropleiding, profiel en vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot de opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Hoeveel collegegeld je moet voldoen hangt af van jouw persoonlijke situatie. Voor studiejaar 2024-2025 is het wettelijk collegegeld vastgesteld op € 2.530.

Meer over (eventuele extra) kosten

Benieuwd of deze opleiding écht bij je past?

Vraag hier een Studieadvies op maat-gesprek aan. Dit gesprek is zowel informerend als adviserend.

Nieuws ovder deeltijdonderwijs


Carrièrekansen met Technische Bedrijfskunde deeltijd

Je kunt aan de slag in de  industriële productie, logistiek en supply chain management. Ook kun je werken in de dienstensector bij ziekenhuizen en (technische) adviesbureaus. Zo zijn er beroepsmogelijkheden als productiemanager, projectleider, consultant procesoptimalisatie, logistiek planner, supply chain analist, bedrijfskundig adviseur, medewerker kwaliteitszorg. Met je Bachelor of science diploma op zak maak je, zeker in combinatie met je werkervaring, veel meer kans op uitdagende managementfuncties.

Gerelateerde opleidingen