Studenten Technische Bedrijfskunde
Deeltijd

Organisaties verbeteren met slimme technologie

 • Graad

  Bachelor

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Enschede

 • Lesdagen

  Enschede: maandag 15.45 - 21.45 uur.

Heb je de ambitie om allround bedrijfskundige te worden? En gelijktijdig een specialist te zijn voor bedrijven in de maak- of procesindustrie? Bij Saxion leer je de verbinding te leggen tussen de markt, afnemers, leveranciers en jouw organisatie. Je zet technologie op slimme manieren in om processen en bedrijfsvoering op een innovatieve manier te optimaliseren. Het resultaat: producten en diensten die van waarde zijn voor de afnemer en de organisatie.
Met de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde van Saxion heb je de kans om bedrijfskundig ingenieur te worden. Technische Bedrijfskunde is een praktijkgerichte opleiding op het snijvlak van techniek en bedrijfskunde.
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Je weet als geen ander dat organisaties en processen voortdurend veranderen.
 • Je kunt processen: ontwerpen, herontwerpern, invoeren en optimaliseren.
 • Je begrijpt de context van de maak- en procesindustrie.
 • Je bent een goede gesprekspartner zowel op de werkvloer, als voor het management. en je kunt schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau.
 • Je kunt analytisch denken en vormt de schakel bij technische, technologische en procesgerichte organisaties tussen de buitenwereld (omgeving en afnemers) en binnenwereld (organisatie en processen).

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf in je voor 15 januari als je start in februari of voor 15 augustus als je start in september!

Direct aanmelden

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Tijdens deze brede opleiding verkrijg je de commerciële, bedrijfskundige en technische kennis om bedrijven een stap verder te helpen. Want processen kunnen altijd sneller, slimmer en efficiënter. Aan het einde van je studie herken je de knelpunten, geef je advies tot verbetering en neem je de lead om product- en procesinnovaties te realiseren.

Studie-inhoud
Student Technische Bedrijfskunde

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de opleiding Technische Bedrijfskunde Parttime School, moet je aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding voldoen. Bekijk welke vooropleiding, profiel en vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot de opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Hoeveel collegegeld je moet voldoen hangt af van jouw persoonlijke situatie. Voor studiejaar 2018-2019 is op dit moment alleen het wettelijk collegegeld vastgesteld op € 2.060.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws ovder deeltijdonderwijs


Carrièrekansen

Met je technisch inzicht en bedrijfskundige kennis help je bedrijven met het innoveren, verbeteren en managen van de organisatie en haar processen. Je kunt aan de slag in de technische branche, waaronder de industriële productie, logistiek en supply chain management. Ook kun je werken in de dienstensector bij ziekenhuizen en (technische) adviesbureaus.

Beroepsmogelijkheden

Met je ingenieursdiploma op zak, zeker in combinatie met werkervaring, maak je veel meer kans op uitdagende managementfuncties. Zo zijn er beroepsmogelijkheden als productiemanager, projectleider, consultant procesoptimalisatie, logistiek planner, supply chain analist, bedrijfskundig adviseur, medewerker kwaliteitszorg.

Gerelateerde opleidingen