DT.OA - Website Header 3120x840 - 1 – 3.png

Open avond: Toegepaste Psychologie

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie? Kom dan naar onze open avond voor deeltijdonderwijs en kom alles te weten over deze opleiding!

Veelgestelde vragen over deze opleiding

In onderstaande video vertellen wij hoe studeren in deeltijd bij Saxion er tijdens de coronacrisis uit ziet.

Je hebt een praktijkomgeving nodig(betaald of onbetaald) waar je kunt werken aan de opdrachten voor je studie. De eerste 2 jaar van de opleiding TP zijn heel breed. Vanuit diverse invalshoeken leer je naar de mens kijken. Dus de opdrachten bij de modulen zijn ook heel verschillend.

Voor je praktijkomgeving betekent dit dat het een wat grotere organisatie moet zijn die welwillend staat tegenover het feit dat je als student aan opdrachten voor school werkt. De begeleiding van de opdrachten doet de docent. Je hoeft niet werkzaam te zijn in een functie als toegepast psycholoog.

Hierbij een paar voorbeelden. De module professioneel en doelgericht coachen: portfolio met een videofragment van een coachgesprek en een reflectieverslag waarin je het coachtraject van een vijftal sessies en jouw ontwikkeling als coach beschrijft.

De module technologie in zorg en welzijn: Portfolio, met daarin een opname van een training/ instructietraject waarin je een bruikbare technologische oplossing aandraagt bij een bepaalde hulpvraag en je reflectie op de training en je eigen ontwikkeling.

Module optimaal presteren en leren: Portfolio met daarin een analyse van jouw organisatie en jouw advies over hoe je de ontwikkeling van medewerkers verder kunt stimuleren en de prestaties kunt verbeteren.

We proberen zoveel mogelijk vrijstellingen te geven voor eerder opgedane kennis uit ander hoger onderwijs die overeenkomt met onze opleiding.  Het minor gedeelte krijg je vrijgesteld. Door reeds opgedane werkervaring kun je ook verzilveren. Hierdoor kun je versneld de opleiding doorlopen.

Je bent toelaatbaar met een havo diploma met wiskunde in je eindexamenpakket(maakt niet uit welk soort wiskunde). Als dit niet het geval is moet je aan een deficiëntieonderzoek deelnemen.

Je krijgt bij aanvang van de studie een studiecoach toegewezen. Deze begeleidt je bij het invullen van de studie en de balans in de  combinatie werk/studie/privé. Deze persoon spreek je iedere 10 weken in een persoonlijk coachgesprek. Daarnaast worden er groepsbijeenkomsten met deze coach georganiseerd waar je stilstaat bij je persoonlijke ontwikkeling tijdens je studie en de te maken keuzes.

Landing-OOA-focus.jpg

Open avond deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met het Saxion Informatie Centrum. We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.