Toegepaste psychologie deeltijd
Deeltijd

Het brein als jouw domein

 • Graad

  Bachelor

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Deventer, dinsdag (15.45 - 21.15 uur)

Hoe ontwikkelt een mens zich? Wat beïnvloedt ons en waarin verschillen we van elkaar? Bij de opleiding Toegepaste Psychologie vind je het antwoord op dit soort vragen. Word een expert op onderzoeken en beinvloeden van gedrag van mensen hun sociale context in de gebieden Gezondheidspsychologie, Gedrag & Technologie of Arbeids- en Organisatiepsychologie. Je kunt aan de slag in vakgebieden zoals werving en selectie, loopbaanontwikkeling, geestelijke gezondheidszorg, het ontwerpen van gebruiksvriendelijke technologie tot preventiecampagnes in de gezondheidszorg. 
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Je helpt mensen om hun mentale conditie op peil te houden of te verbeteren, te activeren en om problemen te voorkomen.
 • Je beoordeelt en beïnvloedt gedrag, bijvoorbeeld door talenten van mensen te verkennen, een client te coachen of het geven van een training.
 • Je voert diagnostisch onderzoek uit, waarbij je gebruik maakt van je psychologische kennis.
 • Je draagt bij aan een vanuit de (gedrags)psychologie doordacht ontwerp van technologische hulpmiddelen.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf je in voor 15 augustus als je start in september of voor 15 januari als je start in februari!

Direct aanmelden Bezoek de open avond

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Je leert in bijeenkomsten, met behulp van een inspirerende digitale leeromgeving en binnen je eigen praktijkomgeving hoe je psychologische kennis en vaardigheden kunt toepassen op  praktijkvraagstukken. Je werkt aan concrete beroepsproducten zoals het ontwerpen en uitvoeren van een training,  je voert een coachtraject uit. Of je neemt een intelligentieonderzoek af bij iemand. Daarbij maak je gebruik van het bureau Psychodiagnostiek dat aan de opleiding Toegepaste Psychologie is verbonden. 

Studie-inhoud
Saxion_75426.jpeg

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hier welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt om toegelaten te worden.

Meer over toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2022-2023 voor de deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie bedraagt € 2.209. Eerstejaars betalen € 1.105.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws over deeltijdonderwijs


Carrièrekansen

Na het behalen van je diploma, kun je aan de slag:

 • bij verschillende instellingen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg als preventiemedewerker of begeleider (ziekenhuizen, GGZ-instellingen).
 • als studie- of loopbaanadviseur, trainer, medewerker talentontwikkeling op een HRM-afdeling, re-integratie medewerker en als adviseur bij werving- en selectiebureaus.
 • op het snijvlak van psychologie, gedrag en techniek als ontwerper van apps, tools en faciliteiten.
Studieadvies op maat

Gerelateerde opleidingen