HRM & Verandermanagement3.jpg
Deeltijd

Loopbaanprofessionals

Loopbaanontwikkeling wordt steeds belangrijker in een arbeidsmarkt waar, door voortdurende dynamiek, elke werknemer zich staande moet weten te houden. Flexibilisering van de arbeidsmarkt en technologische ontwikkelingen maken werk en loopbanen onvoorspelbaar. Daarnaast willen werknemers graag een beroep uitoefenen dat écht bij hun kwaliteiten en passies past. Begeleiding bij het maken van de juiste keuze is dan geen overbodige luxe. Deze post-hbo cursus is ontwikkeld voor loopbaancoaches of -adviseurs die zich willen ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak. De opzet en aanpak van de leergang bieden je een vergroting van jouw kennis en vaardigheden als loopbaanprofessional.

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en stad naar keuze en kies 'aanmelden'.

Vragen over deze cursus?

 • Type

  Cursus

 • Start

  24 april 2023

 • Studiebelasting

  (reguliere route) 224 uren

 • Vakgebied

  HRM & Verandermanagement

 • Duur

  16 dagen

 • Prijs

  € 4.900,00

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Woensdag 09.30 - 16.30 uur

Subsidieregeling STAP

Dit is een vergoeding van maximaal €1.000,-. Dit kun je één keer per kalenderjaar aanvragen bij het UWV.
Wil je weten of deze cursus in aanmerking komt voor de subsidieregeling STAP? Kijk dan op de website van het UWV of de opleiding in het scholingsaanbod staat Meer over het STAP-budget

Je hebt hier wel een STAP-aanmeldingsbewijs voor nodig. Deze ontvang je van ons na aanmelding voor deze opleiding. Let op: je ontvangt geen aanmeldingsbewijs als je werkgever de opleiding betaalt.

Wat kun je straks?

In deze post-hbo cursus staan werknemers, studenten en werkzoekenden met een loopbaanvraag centraal. Je leert hoe je een loopbaantraject kunt opzetten en uitvoeren. Om een goed loopbaantraject te kunnen opzetten en begeleiden is het ook belangrijk om te begrijpen wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van werk (denk hierbij aan globalisering, flexibilisering, technologisering) en om basiskennis te hebben van theorieën rondom loopbanen en loopbaancoaching.

Als je de post-hbo cursus Loopbaanprofessional succesvol afrondt, beschik je over de volgende kennis en vaardigheden:

 • Je kent de theoretische en methodische  achtergronden van loopbaanontwikkeling.
 • Je hebt kennis van de ontwikkelingen op het gebied van beroepen/functies en informatiekunde en kunt dit vertalen naar de aanpak van een loopbaantraject.
 • Je kunt een individueel loopbaanbegeleidingstraject vormgeven.
 • Je hebt inzicht in het managen van een caseload en het toepassen van gedragscodes en de principes van doorverwijzing.
 • Je kent je eigen kwaliteiten en leervragen en weet hoe jij effectief kunt zijn als coach

Inhoud

De post-hbo cursus Loopbaanprofessional bestaat uit vier onderdelen:

Theoretische lijn
 • Loopbaantheorieën
 • Loopbaanpsychologie
 • Ontwikkelingen op het gebied van arbeid, samenleving en globalisering
 • Ontwikkelingen op het gebied van beroep, functie en technologie
Methodische lijn: Gespreksvoering
 • Coachen
 • Gespreksstructuur en -interventies
 • Zelfsturing bevorderen
 • Trialoog
Methodische lijn: Fasering en instrumenten
 • Opzetten van een traject voor loopbaanbegeleiding
 • Instrumenten inzetten: subjectief, diagnostisch
Professionele ontwikkeling
 • Inzicht in eigen professionele effectiviteit en ineffectiviteit
 • Rapportage
 • Ethiek

De inhoud van de post-hbo cursus sluit aan bij de eisen die worden gesteld in het Beroepsregister loopbaanprofessionals van Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en jobcoaches. www.noloc.nl

5 Deeltijd studenten op bankje voor Hoofdlocatie Enschede

Benieuwd hoe het is om in deeltijd te studeren?

Lees de ervaringen van onze studenten

Programma

Opzet

In deze post-hbo cursus staat jouw dagelijkse werkpraktijk als loopbaanprofessional zoveel mogelijk centraal. De werkpraktijk vormt het uitgangspunt voor het leren en aanreiken van theoretische- en methodische kaders en passende begeleiding- en interventie technieken. Voor jou als cursist betekenen deze opzet en aanpak een verdieping van jouw dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast vormt jouw professionele eigenheid als loopbaanprofessional een essentieel onderdeel van de cursus, vanuit de overtuiging dat je in jouw functie zelf de belangrijkste succesfactor bent in jouw professioneel handelen. Alle onderdelen worden afgesloten met een verwerkingsopdracht, welke per onderdeel kan variëren.

Groepsgrootte

Uit kwaliteitsoverwegingen wordt de groepsgrootte beperkt tot maximaal 16 deelnemers.

Studiebelasting

Voor het succesvol doorlopen van deze cursus dien je rekening te houden met een studiebelasting van een halve dag per week, naast de contactdagen. Eén en ander is afhankelijk van jouw werkervaring en studiegewoontes.

Docenten

De cursus wordt verzorgd door ervaren docenten/trainers van de Academie Mens en Arbeid van Saxion door trainers uit het vakgebied zelf.

Afronding

Alle onderdelen worden afgesloten met een verwerkingsopdracht. Verder is er sprake van integrale toetsing; Integrale toetsing vindt plaats in de vorm van een eindpresentatie; de loopbaanprofessional toont middels concrete voorbeelden aan de theorie en praktijk verbonden te hebben.

Certificering

Bij afronding van de cursus met voldoende resultaat ontvang je een certificaat van de Academie Mens en Arbeid van Saxion.

Na afloop van de post-hbo cursus heb je een portfolio opgebouwd waarmee je, als je ook aan de andere voorwaarden van Noloc voldoet, een verzoek tot beroepserkenning in het Register Loopbaanprofessional kunt doen. Zie voor meer informatie en de stappen die je moet nemen om de beroepserkenning te behalen de website van Noloc.

Praktische informatie

Lesdagen en Lestijden

De cursus wordt verzorgd in Deventer. Tweewekelijks op de woensdag van 09.30-16.30 uur.

De cursus telt in totaal 16 cursusdagen, inclusief eindpresentatie. De verschillende componenten vullen elkaar aan in het programma. De cursusdagen bestaan uit 2 lesblokken van 3 uur per dag.

Kosten

Kies je voor de post-hbo cursus Loopbaanprofessional van Saxion, dan investeer je in een gedegen post-hbo cursus die bestaat uit:

 • 16 cursusdagen
 • Toetsing
 • Feedback
 • Verwerkingsopdrachten.

De kosten voor de totale post-hbo cursus bedragen € 4.900. Saxion is een hbo-instelling en valt buiten de btw-regeling. Daarom ben je geen btw verschuldigd.

Bij dit bedrag is inbegrepen: cursusmaterialen, literatuur, koffie/thee, lunch (buffet).

Op al onze producten zijn de algemene leveringsvoorwaarden van Saxion van toepassing.

Contact

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met:

Monique Kleefstra
projectcoördinator AMA Kennistransfer
Tel: 06 - 1304 64 63 / 088 - 019 3930
(ma, di en do)
E-mail: m.kleefstra@saxion.nl

Wil je gebruik maken van termijnbetaling? 

Termijnbetaling is over het algemeen mogelijk indien het cursusbedrag hoger is dan €1.000,- Hieraan zijn €24,- administratiekosten verbonden. Nadat je aanmelding is goedgekeurd ontvang je van ons een factuur met het verzoek om je cursusbedrag te betalen. Je kunt op dat moment zelf aangeven of je in termijnen wilt betalen of dat je het gehele bedrag in één keer betaalt. 

Toelating en aanmelden

Voor toelating tot de post-hbo cursus is minimaal een werk- en denkniveau op hbo-niveau vereist in bij voorkeur een HRM achtergrond.

Tijdens de cursus is de inbreng uit de praktijk van grote waarde en werken cursisten veel en intensief samen. Daarom is een relevante en actuele werkomgeving in een functie op gebied van loopbaanbegeleiding, advieswerk, coaching, arbeidsre-integratie, HRM of aanverwant ook een vereiste voor toelating. Het is van belang dat je bij aanvang van de cursus één of meerdere cliënt(en) hebt.

Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de aanmeldprocedure.

Heb je vragen over je geschiktheid van jouw werk, ervaring of functie voor deelname aan de cursus? Neem dan contact met ons op via 06-13046463 / 088-0193930 of m.kleefstra@saxion.nl. Wij denken graag met je mee!