HRM & Verandermanagement3.jpg
Deeltijd

Resultaatgericht Coachen

Leer hoe je jouw medewerkers op de juiste manier ondersteunt in hun professionele ontwikkeling. Heb jij altijd al resultaatgericht willen leren coachen? Tijdens deze cursus coaching krijg je methoden om je gesprekspartner op de juiste manier te benaderen en te begeleiden. Je gaat aan de slag met de nieuwste methodieken en theorie. Ook is er tijdens de training veel ruimte voor oefenen en eigen inbreng!

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en stad naar keuze en kies 'aanmelden'.

Vragen over deze cursus?

 • Type

  Cursus

 • Start

  7 maart 2023

 • Vakgebied

  HRM & Verandermanagement, Management & Organisatie, Vaardigheden

 • Duur

  5 maanden

 • Prijs

  € 1.200,00

 • Plaats

  Deventer

Subsidieregeling STAP

Dit is een vergoeding van maximaal €1.000,-. Dit kun je één keer per kalenderjaar aanvragen bij het UWV.
Wil je weten of deze cursus in aanmerking komt voor de subsidieregeling STAP? Kijk dan op de website van het UWV of de opleiding in het scholingsaanbod staat Meer over het STAP-budget

Je hebt hier wel een STAP-aanmeldingsbewijs voor nodig. Deze ontvang je van ons na aanmelding voor deze opleiding. Let op: je ontvangt geen aanmeldingsbewijs als je werkgever de opleiding betaalt.

Wat kun je straks?

 • Je kunt straks jouw gesprekspartner op de juiste manier benaderen en begeleiden
 • Je hebt geleerd te werken vanuit het principe ‘double loop’ leren, waardoor je meer inzicht hebt in jezelf
 • Je hebt de nieuwste methodieken en theorie geleerd

Leren coachen op gedrag en resultaat: veel interactie met elkaar

Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van verschillende werkvormen. Hierbij is er veel ruimte voor interactie en oefening met elkaar. Bijvoorbeeld door middel van eigen ingebrachte casuïstiek. Tussen de bijeenkomsten door kun je met allerlei mensen en vanuit verschillende functies oefenen met de methodiek. Zo maak je je het resultaat- en oplossingsgericht coachen snel eigen!

Inhoud

Tijdens de bijeenkomsten zal er naast theoretische inleidingen met opdrachten worden gewerkt. Verder wordt er intensief geoefend met elkaar met bijv. eigen ingebrachte casuïstiek.

 • Er wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen, waarbij gedurende de trainingsavonden de interactie met elkaar als zeer waardevol wordt ervaren. We werken tevens vanuit het principe van ‘double loop’ leren. Daarbij leggen we steeds de link tussen wat jij leert, hoe je leert, hoe je zelf in actie komt, hoe zelfsturend je zelf bent, hoe je jezelf motiveert, wat je zelf doet wanneer je weerstand ervaart met jouw werkzaamheden als begeleider.
 • Aan het begin van de training begin je met het invullen van een competentieprofiel, zodat je voor jezelf je eerste persoonlijke leervragen kunt formuleren. Uiteraard is een leerproces een dynamisch proces, waarbij in de loop van de tijd deze leervragen waarschijnlijk aan verandering onderhevig zullen zijn.
 • Ter voorbereiding werken we met literatuur in de vorm van een boek, dat zelfstandig wordt bestudeerd. Om zoveel mogelijk rendement uit de training te halen bespreken we elke bijeenkomst het huiswerk ter voorbereiding voor de volgende bijeenkomst.
 • Door tussen de bijeenkomsten te oefenen met de geleerde stof, haal je zoveel mogelijk rendement uit de training. Je kunt met allerlei mensen en vanuit verschillende functies oefenen met de methodiek. Daarbij geldt dat veel ‘vlieguren’ maken een must is, want uit onderzoek is gebleken dat mensen echt expert worden in een thema, wanneer ze er minsten 10.000 uren aan hebben besteed. Dit verwachten we natuurlijk niet van jou, maar het geeft wel aan dat je zelf bepaalt in welke mate je je het effectief begeleiden eigen maakt.
5 Deeltijd studenten op bankje voor Hoofdlocatie Enschede

Benieuwd hoe het is om in deeltijd te studeren?

Lees de ervaringen van onze studenten

Programma

De cursus coaching telt in totaal 10 bijeenkomsten van 3 uur in de avond. Er wordt rekening gehouden in de planning met alle schoolvakanties in alle regio’s.

De studiebelasting bedraagt gemiddeld 8 uur per week, inclusief de bijeenkomsten. De totale cursusduur beslaat circa 4 maanden.

Afronding

Afronding/ beoordeling

Als afsluiting wordt er niet getoetst.

Certificering

Je ontvangt een bewijs van deelname van Saxion Academie Mens en Arbeid.

Praktische informatie

Lesdagen en locaties

Locatie

De lessen vinden plaats bij Saxion Hogeschool en/of De Gasfabriek in Deventer.

Lesdagen

De lessen zijn elke week op de dinsdagavond van 18.30 - 21.30 uur.

Groepsgrootte

De cursusgroep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Kosten 

De kosten voor de totale cursus bedraagt € 1.200,-. Saxion is een hbo-instelling en valt buiten de btw-regeling. Je hoeft daarom geen btw te betalen.

Bij de cursuskosten is het volgende inbegrepen:

 • Studiemateriaal en literatuur
 • Koffie en thee.

Op al onze producten zijn de algemene leveringsvoorwaarden van Saxion AMA Kennistransfer van toepassing.

Wil je gebruik maken van termijnbetaling? 

Termijnbetaling is over het algemeen mogelijk indien het cursusbedrag hoger is dan €1.000,- Hieraan zijn €24,- administratiekosten verbonden. Nadat je aanmelding is goedgekeurd ontvang je van ons een factuur met het verzoek om je cursusbedrag te betalen. Je kunt op dat moment zelf aangeven of je in termijnen wilt betalen of dat je het gehele bedrag in één keer betaalt. 

Toelating en aanmelden

Toelating

 • De training is toegankelijk voor professionals met mbo+ en hbo werk- en denkniveau.
 • Ervaring met adviseren of leidinggeven is een voordeel maar geen must.
 • Deze training is voor leidinggevenden, projectleiders, teamleiders en adviseurs die resultaten willen boeken.
 • De training is ook interessant voor mensen die nog weinig of geen ervaring met coaching hebben. Zo kan het zijn dat je nog geen leidinggevende, adviserende en of coachende functie hebt maar dat je een dergelijke functie wel ambieert of binnenkort deze stap in je loopbaan maakt. Je kunt de training ook gebruiken als een onderdeel in je persoonlijke (professionele) ontwikkeling. Het zou wel mooi zijn wanneer je in de gelegenheid bent om de verschillende interventies die je leert, te oefenen in de praktijk (en dat kan op vele verschillende manieren).

Heb je vragen over je geschiktheid van jouw werk, ervaring of functie voor deelname aan de cursus? Neem dan contact met ons op via 06-13046463 / 088-0193930 of m.kleefstra@saxion.nl. Wij denk en graag met je mee!

Aanmelden 

Om je aan te melden klik je op de aanmeldbutton en vul je het aanmeldformulier in. Naast het invullen van het formulier vragen wij om een kopie ID bewijs (beide kanten) of een kopie paspoort, digitale foto, curriculum vitae en een kopie diploma. Als we jouw aanmelding hebben ontvangen mailen wij jou een ontvangstbevestiging en algemene informatie. 

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Monique Kleefstra, projectcoördinator AMA Kennistransfer.Telefoon: 06-13046463 / 088-0193930 (werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag)
E-mail: m.kleefstra@saxion.nl 

Ons gehele cursusaanbod bekijken van AMA Kennistransfer? Klik hier op de link.
Of volg ons met actuele informatie op onze LinkedIn pagina.

Uiteraard is het mogelijk om voor jouw organisatie maatwerk te leveren in de vorm van bijvoorbeeld een in company traject. Vraag naar de mogelijkheden, wij denken graag met je mee.