Student op de trap glimlacht naar de fotograaf

Open avond: Master Health Care and Social Work

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Master Health Care and Social Work? Kom dan naar onze open avond voor deeltijdonderwijs en kom alles te weten over deze opleiding!

Veelgestelde vragen over deze opleiding

De master is de enige opleiding in Nederland die de domeinen zorg en welzijn expliciet met elkaar verbindt in het onderwijsprogramma. Doordat alle studenten minimaal twee jaar in de praktijk werkzaam zijn, brengt iedereen zijn eigen expertise en ervaringen mee. En niet onbelangrijk: de master is al een paar jaar op een rij door de keuzegids beoordeeld als topopleiding!

De reguliere route en de Technology & Innovation route komen voor 50% van de modules overeen. Binnen de Technology & Innovation route ligt de focus op wat de inzet van technologie betekent voor organisaties en voor de individuele professional/cliënt. De reguliere route is breder en richt zich naast technologie ook op meer algemene vraagstukken, ontwikkelingen en innovaties.

De master is zo opgezet dat er evenveel aandacht is voor zorg en welzijn. Het onderwijs wordt verzorgd door docenten met verschillende achtergronden in zorg en welzijn en in de lessen komen casussen uit beide domeinen aan bod. De studenten binnen de master hebben verschillende professionele achtergronden. Zo zijn er studenten die werken als verpleegkundige, wijkteamcoach, fysiotherapeut en ambulante hulpverlener. Het uitwisselen van ervaringen in het onderwijs wordt door studenten heel erg gewaardeerd en geeft hen nieuwe inzichten voor hun eigen praktijk.

Wij zien onderzoek en innovatie als twee belangrijke factoren die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een goed opgezet en uitgevoerd onderzoek leidt tot innovaties en verbeteringen die een grote kans van slagen hebben in de praktijk. Jij als professional kan hierin het verschil maken door dit onderzoek uit te voeren en een voortrekkersrol te nemen in jouw eigen praktijk. In de master is daarom veel aandacht voor het doen van goed onderzoek en hoe je de praktijk hiermee verder kunt professionaliseren.

Na het volgen van de master kijk je op een verfrissende manier en met een helikopterview naar jouw eigen praktijk en professionele handelen. Studenten die de master hebben gevolgd zien we dan ook uitstromen naar verschillende functies in zorg en welzijn, zoals beleidsmedewerker, projectleider, manager, onderzoeker of kwaliteitszorgmedewerker.

Landing-OOA-focus.jpg

Open avond deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met het Saxion Informatie Centrum. We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.