Vrouw kijkt in de camera met data die door het beeld loopt

Leer uitdagende vraagstukken op te lossen met Applied Data Science & Artificial Intelligence

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Apeldoorn
  • Start in september

Wat hebben de startpagina van Netflix, ChatGPT en de besturing van zelfrijdende auto’s met elkaar gemeen? Allemaal maken ze slim gebruik van data en de toepassing van Artificial Intelligence. Binnen deze studie staan wiskunde, statistiek, machine learning en programmeren centraal. Zie jij jezelf al verbeteringen doorvoeren in de gezondheidszorg, sportprestaties analyseren of veiligheid vergroten? De rode draad is altijd mensen, organisaties, ethiek én onze maatschappij. Dat is wat dit vakgebied zo boeiend maakt!

groep is bezig achter de laptop

Het maatschappelijk belang

Data science en AI is ontzettend veelzijdig. Je kan het krachtig inzetten om de energietransitie efficiënter te laten verlopen, om medische diagnoses eenvoudiger vast te stellen, of bijvoorbeeld inzichten in de ontwikkelen rondom biodiversiteit of het verbeteren van sportprestaties.

Baankans.Jpeg

Grote vraag, hoge baankans

Kies je voor deze opleiding, dan weet je zeker dat organisaties staan te springen om je kennis en vaardigheden. Zowel binnen de profit als de non-profit neemt de relevantie van data science en AI toe.

Samenwerken.Jpeg

Multi- of interdisciplinair problemen op te lossen

Samenwerken is cruciaal. Je onderzoekt de vraag achter de vraag door je te verdiepen in het domein, in gesprek te gaan met experts en de ethische en wettelijke kaders te bepalen. Samen met technische specialisten kom je tot een concreet werkbaar antwoord.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie Data science & Artificial Intelligence

Je leert binnen de studie Applied Data science & Artificial Intelligence een vraagstuk systematisch te analyseren. Je onderzoekt het probleem, je werkt met data en ontwikkelt een model. Dit model geeft je dan weer inzicht in relatie tot de data. Met de inzet van machine learning en deep learning kan je vervolgens voorspellingen doen. Op deze manier werk je vanuit allerlei hoeken aan oplossingen voor complexe vraagstukken. Tijdens je studie zie je dat terug in de uiteenlopende vakken die je krijgt op het gebied van bijvoorbeeld organisaties, ethiek, wiskunde, statistiek, programmeren en machine learning.

Tijdens je studie
Werken aan de studie ads en ai.Jpeg

Nieuws van de opleiding Applied Data Science & Artificial Intelligence

Mogelijkheden na je opleiding Data science & Artificial Intelligence

Met het diploma van deze studie op zak kan je aan de slag als expert binnen bijvoorbeeld de politie, de gemeente, maar ook bij adviesbureaus of de maakindustrie. Functies waaraan je moet denken zijn: Dataspecialist, Machine Learning specialist, Data analist, Consultant/adviseur, Data translator, Data projectmanager, Applied Data Scientist of AI-specialist.

Jouw toekomst
MedRes_SAX00025 (1).jpeg

Gerelateerde opleiding