Student zwaait lachend

Online Open dagen voorbij

alle video’s blijven beschikbaar!

Op 17, 18 en 19 april hield Saxion voor het eerst online ‘open huis’. Duizenden bezoekers checkten de sfeer- en opleidingsvideo’s, stelden vragen tijdens de livestreams of raakten via chat in gesprek met studentvoorlichters. Hoewel de livestreams voorbij zijn, laten we natuurlijk zoveel mogelijk video’s en informatie voor jou online staan, zodat je deze nog eens rustig kunt terugkijken. Ook blijft ons informatiecentrum voor jou bereikbaar!

Verder oriënteren?

De online open dagen waren voor jou een nieuwe manier om kennis te maken met Saxion. Voor Saxion was het leerzaam en spannend om dit vanuit huis mogelijk te maken. De livestreams zijn allemaal opgenomen en binnenkort vind je deze op deze pagina en op YouTube. Tot die tijd hoef je niet stil te zitten en helpen we je graag verder met ons volledige videoaanbod, de veel gestelde vragen en antwoorden, de studentambassadeurs van IntoSaxion en het Saxion Informatie Centrum.

Overzicht van alle opleidingsvideo's en livestreams

Meer video's? Zo zie je alles:

Video's: Welke branche past jou?

Saxion heeft vast en zeker een passende opleiding voor jou. Weet je nog niet precies welke studie het beste aansluit bij jouw interesses? Geen probleem! Om je keuze makkelijker te maken, hebben we ons aanbod verdeeld in vier branches: ‘iets met ICT en Media', ‘iets met Techniek’, ‘iets met Mensen' en ‘iets met Economie'.

Open YouTube playlist
Groep studenten aan een tafel

Saxion locatievideo's

Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo). In Apeldoorn, Deventer en Enschede studeren ruim 26.000 studenten. Bekijk hier onze drie locaties!

Open YouTube playlist
Saxion Enschede

Video's over Hulp bij studiekeuze en voorzieningen

Beoefen je topsport, heb je een functiebeperking of voel je je soms wat onzeker? Het Saxion StudieSuccesCentrum biedt voorzieningen om jou te helpen bij je studiekeuze en je zo succesvol

Open YouTube playlist
Studente met koptelefoon

Bekijk opleidingsvideo's per branche

Vind jij de interactie tussen mens en machine enorm boeiend, wil jij invloed hebben op de innovaties die onze levens en onze samenleving ingrijpend beïnvloeden? Én is creativiteit jouw middle name? Dan is een opleiding in de branche "iets met ICT en Media" echt iets voor jou!

Open YouTube playlist

Sta jij te popelen om nieuwe technologieën te ontwikkelen? Wil jij gebouwen ontwerpen of wil jij later nano-onderzoek doen in een laboratorium? Kortom heb je belangstelling voor techniek? Dan is een opleiding binnen de branche ‘iets met Techniek’ iets voor jou!

Open YouTube playlist

Wil jij later graag met mensen werken en vind jij het belangrijk wat er in de samenleving gebeurt? Of wil jij graag mensen leren begrijpen om ze te helpen en fascineert het menselijk lichaam jou? Dan past een opleiding binnen de branche "iets met Mensen" misschien wel bij jou!

Open YouTube playlist

Zie jij altijd kansen voor nieuwe producten, houd je van cijfers en regeltjes of ben jij degene die de leiding neemt in jullie vriendengroep? Dan is een opleiding binnen de branche "iets met Economie" misschien wel wat voor jou!

Open YouTube playlist

Hoever ben jij met het maken van jouw studiekeuze?

Wat fijn, jij weet al helemaal wat je wilt! De aanmelddatum van 1 juni is inmiddels verlopen. Wil jij toch in september starten? Zorg dan dat je vóór 15 augustus bent aangemeld bij Saxion. Wil je weten welke stappen je moet doorlopen om je volledig in te schrijven? Hier leggen we precies uit wat je moet doen.

Inschrijven voor een opleiding
BodyPartCreator – 5.png

Twijfel je nog over een aantal opleidingen? Weet je niet zeker of je de juiste richting op gaat? Wij helpen je graag verder op weg! Bereid je goed voor en bekijk de voorlichtingsvideo’s van de opleidingen waar je tussen wilt kiezen. De aanmelddatum van 1 juni is inmiddels verlopen. Wil jij toch in september starten? Zorg dan dat je vóór 15 augustus bent aangemeld bij Saxion.

Misschien twijfel je wáár je wilt studeren. Wat je dan kan helpen is Saxion als hogeschool beter te leren kennen. Bekijk bijvoorbeeld ook eens video’s over onze locaties. Zie jij jezelf hier al lopen? Dat is natuurlijk belangrijk! Soms helpt het om alle voors en tegens op een rijtje te zetten. Succes!

Kom alles te weten over de 3 Saxion locaties!
BigDateInfluencer – 5.png

We snappen het, best lastig zo’n studiekeuze. Maar wees niet bang, we willen je graag helpen om een passende opleiding te vinden. Weet je nog niet precies wat het beste aansluit bij jouw interesses? Geen probleem! Om je keuze makkelijker te maken, hebben we al onze opleidingen in branches onderverdeeld. 

Dus bekijk eerst eens rustig onze branchevideo’s en begin bij het begin. Branche gekozen? Verdiep je dan verder in de opleidingen van die branche. Zo ontdek je stap voor stap welke opleiding bij je past. Je kan het! 

ConnectionOfficer – 5.png

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.

Stel je vraag via IntoSaxion

Kom in contact met studenten via IntoSaxion!

Ga naar IntoSaxion