Afbeelding van een jongen die lachend in de camera kijkt.

Weet jij al wat je gaat studeren?

Ontdek jouw toekomst op de online open dagen!

Een opleiding kiezen begint bij de online open dagen van Saxion op 5 en 6 februari. Volg de interactieve livestreams met docenten en studenten van onze opleidingen, ontdek de beste tips & tricks voor het maken van een studiekeuze en sluit je aan bij de virtuele rondleiding door onze gebouwen. Doe je mee?

Meld je aan voor de open dagen op 5 en 6 februari!

Aanmelden

Oudervoorlichting

Ben jij een ouder of verzorger en wil je meer weten over studiekeuze of hoe je je kind het beste op weg kunt helpen tijdens online open dagen? Bekijk eens onze pagina met gouden tips voor ouders en verzorgers. Meer weten en meedoen met de livestream? Meld je aan voor de oudervoorlichting op 5 of 6 februari!

Aanmelden oudervoorlichting
Tips voor ouders.jpg

Programma Online open dagen

Hoe werkt het? Op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari kun je verschillende dingen bekijken. Belangrijk zijn natuurlijk de livestreams per opleiding. Hier kun je vragen stellen aan studenten en docenten van jouw favoriete opleiding. Maar er zijn ook algemene voorlichtingen zoals:

  • Uitleg over de vier branches waarbinnen je een opleiding kunt kiezen
  • Livesessies met studenten die hun ervaringen delen over studeren bij Saxion 
  • InstagramLive rondleidingen door de drie Saxionlocaties 

Algemene voorlichtingen

Livestreams per opleiding

Veelgestelde vragen online open dagen

Ja, maar het is anders dan gebruikelijk. Je kunt je vanaf een paar weken vóór de online open dagen aanmelden voor de livestream van jouw favoriete opleiding. De data en tijden vind je in het programma op deze pagina.

In principe kun je tijdens de online open dagen van elke opleiding voorlichtingsvideo's bekijken op de opleidingspagina’s. Meestal organiseren onze opleidingen ook nog een livestream met een docent en student waarin je vragen kunt stellen.

Geen paniek! Je ontvangt 15 minuten voor de livestream een directe link in je mailbox. Heb je niks ontvangen? Check eerst je spammail, misschien staat het hiertussen. Zo niet: stuur ons een berichtje via de chat en dan helpen we je verder. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan hier.

Jammer dat je de livestream hebt gemist. Je vindt de eerstvolgende data en tijden altijd op de online open dagen pagina. De rest van de dagen voor dit studiejaar zijn binnenkort bekend. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven of meld je aan via het aanmeldformulier. Kun je niet wachten? Op de opleidingspagina van de opleiding in kwestie vind je de voorlichtingsvideo en vaak ook de oude livestream terug.

Voorlopig is dit helaas niet mogelijk. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt. Het is belangrijk dat dit soort activiteiten passen binnen de maatregelen en we voldoende veiligheid kunnen bieden voor medewerkers, studenten en bezoekers. We kunnen dit dus niet met zekerheid zeggen. Wij zouden het ook erg graag willen, maar het is lastig.

Het bezoeken van onze gebouwen of het ontmoeten met onze studenten/docenten is momenteel niet mogelijk. Wel kun je tijdens de online open dagen chatten met docenten via livestreams. Wil je online in contact komen met studenten? Kijk dan eens bij IntoSaxion

Tijdens de komende online open dagen geeft een aantal opleidingen naast de livestream ook een kort online college. Hier kun je alvast een beetje proeven hoe het eraan toegaat bij de opleiding. Bevalt het goed? Meld je dan gelijk aan voor een dagje online proefstuderen bij jouw favoriete opleiding. Bekijk de eerstvolgende data en tijden op de landingspagina van jouw favoriete opleiding.

Online open dagen & studiekeuze

Het liefst hadden we je samen met duizenden anderen welkom geheten in onze gebouwen. Helaas gaat dat nog niet. Onze online open dagen zijn wat ons betreft ‘the next best thing’. Wat is er chiller dan je oriënteren op de opleiding van je dromen vanuit je luie stoel! Hieronder leggen we je uit wat je kunt verwachten en hoe jij de beste studiekeuze maakt.

Meisje met roodwit gestreept t-shirt wijst naar kijker

Ontdek jouw toekomst op de online open dag!

Studeren in een omgeving waar je je thuis voelt. Klinkt goed toch? De online open dagen zijn hét moment om te kijken of je de sfeer bij ons relaxed vindt en of jij jezelf hier ziet studeren in de toekomst.  
Maar hoe doe je dat online? Check video’s van jouw opleiding(en), de locaties en de faciliteiten. Twijfel je nog tussen opleidingen? Na de online open dagen zijn alle video’s nog eens te bekijken via ons YouTube-kanaal. 

Check ons YouTube kanaal voor alle video's
Artboard – 2.jpg

In de voorlichtingsvideo’s vertellen docenten en studenten je alles over de inhoud van een opleiding. Superhandig natuurlijk, maar het kan dat je nog vragen hebt.   
Volg daarom de livestreams van jouw opleiding waarin een docent en student jouw vragen beantwoorden. Natuurlijk kun je ook vragen stellen over leuke feestjes, studieverenigingen, op kamers gaan, leuke bijbaantjes en ga zo maar door. 

BigDateInfluencer – 5.png

Het is niet gek als je tussen verschillende studies twijfelt. Juist dan is het een strak plan om tijdens de online open dagen verschillende voorlichtingsvideo’s te bekijken! En online kun jij helemaal zelf bepalen wat je wanneer bekijkt. Ideaal, want zo kun je direct checken welke opleiding het best bij je past. 

ConnectionOfficer – 5.png

Alle bachelors en masters op een rijtje?

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.

Stel je vraag via IntoSaxion

Kom in contact met studenten via IntoSaxion!

Ga naar IntoSaxion