Jongen lacht naar camera en staat bij geverfde muur

Kies jouw open dag

Start jouw toekomst en meld je aan

De open dagen van dit najaar zitten erop. In het voorjaar van 2022 openen we graag weer onze deuren voor jou! Bekijk hieronder de andere opties om je te oriënteren. Bijvoorbeeld een videocall met één van onze studenten 🤩 Of geef je op voor een (online) proefles of meeloopdag.

VT 2021-2022 Olivier.jpg

Videocall met een student

Van 29 november tot en met 20 december zijn er elke maandagavond tussen 20.00-21.00 uur videocalls mogelijk met een van onze studenten. Wil jij dus al jouw vragen over Saxion en studeren stellen in een online 1-op-1 gesprek? Meld je hier aan!
Aanmelden

Open dagen bezocht? Wat denk je van proefstuderen?

Lees meer info

Open dagen in 2022: wij houden je op de hoogte

Wil jij een seintje krijgen wanneer je je kunt aanmelden voor de open dagen in februari en april 2022? Laat dan vast jouw gegevens achter hieronder.

'Rondlopen' bij jouw favoriete opleiding

Wil jij nu al helemaal in één opleiding duiken? Dat kan gewoon! Elke opleiding heeft namelijk ook een eigen open dagen pagina met veelgestelde vragen, meer over het studentenleven, noem maar op. Ga dus vooral ‘rondlopen’ bij jouw favoriete opleiding. Vind ‘m hieronder!

Jonge vrouw staat voor gebouw en lacht

Bekijk de (online) open dag van...

Hoe werkt een open dag op locatie?

Tijdens de open dagen in Deventer en Enschede duik je in de verschillende interessegebieden. Ze zijn allemaal toegankelijk, dus je kunt overal een kijkje nemen. Er zijn geen studievoorlichtingen, maar alle opleidingen zijn aanwezig bij een van de interessegebieden. Zo kan jij gewoon je vragen stellen aan studenten en docenten van de studie.

In Apeldoorn vind je direct de drie opleidingen die daar aangeboden worden. Dit zijn Hotel ManagementIntegrale Veiligheidskunde en Security Management

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Als je je hebt aangemeld voor een open dag op locatie, ontvang je een dag van tevoren een mail met jouw QR-code. Dit is je toegangsbewijs, dus neem dit mee naar de open dag! Jouw gast (max. een extra persoon) deelt het toegangsbewijs met jou en heeft geen eigen QR-code nodig.

Tijdslot
In het aanmeldformulier kun je een bepaald tijdslot selecteren. Dit is het tijdstip dat je naar binnen mag. Daarna bepaal je zelf hoelang je blijft. 

VT 2021-2022 NOHA.jpg

De CoronaCheck-app en Testen voor Toegang zijn niet verplicht tijdens de open dagen op locatie. Dat is mogelijk omdat we werken met tijdsloten, een ruime verdeling binnen het gebouw en kleinere groepen om drukte op één plek te voorkomen. Een mondkapje is wel verplicht.

Zelftest en klachten
We adviseren je om van tevoren een zelftest te doen en je bij klachten af te melden.

VT 2021-2022 Wouke.jpg

Studiekeuze & studentenleven

IntoSaxion 2.jpeg

Stel je vragen aan studenten van IntoSaxion!

Ben jij tijdens de (online) open dagen nou toch die ene belangrijke vraag vergeten te stellen? Of schiet je ineens iets te binnen wat je graag wilt horen van een student bij jouw favoriete opleiding? Stel jouw vragen via ons studentenplatform IntoSaxion!
Naar IntoSaxion

Veelgestelde vragen (online) open dagen

Eerder gaven we aan dat je één gast mocht meenemen. Om drukte te verminderen adviseren we nu toch om alleen te komen. Door het verscherpen van de coronamaatregelen en het toenemende aantal besmettingen, is dit veranderd. Dit doen we om jou meer ruimte te geven en om de open dag door te kunnen laten gaan.

We werken daarnaast met tijdsloten en er is een limiet aan het aantal aanmelders. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht. 
Als je je al had aangemeld, ontvang je hierover een mail van ons. 

We hebben na de persconferentie van 12 november uitgezocht wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de open dagen. Omdat we al werken met tijdsloten, kleinere groepen en lagere bezoekersaantallen, kunnen de open dagen doorgaan zoals eerder aangegeven. Om drukte te verminderen, adviseren we nu toch om alleen te komen naar de open dag in Deventer op 27 november. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.  
 
Wel blijven we adviseren om van tevoren een zelftest te doen en bij klachten thuis te blijven. Ook zal een mondkapje in de gebouwen verplicht zijn. 

De open dagen op locatie zijn op de volgende momenten: 13 november in Apeldoorn, 20 november in Enschede, en 27 november in Deventer. Momenteel zitten de aanmeldingen voor de open dagen van november helemaal vol. Wel kun je je bovenaan deze pagina aanmelden voor de rondleidingen op locatie. 

Ook kun je alvast je interesse aangeven voor de volgende open dagen in het voorjaar (februari en april) van 2022. Bovenaan deze pagina kun je je gegevens hiervoor achterlaten. Wij houden je dan op de hoogte en laten je weten wanneer je je weer kan aanmelden.

Ja, tijdens de online open dagen kan je van elke opleiding een livestream volgen met een docent en student, waarin je vragen kunt stellen. Tijdens de fysieke open dagen zijn de opleidingen op de locatie aanwezig waar ze college geven. Ze zijn te vinden in het interessegebied waar ze bij horen. Er zijn tijdens deze dagen geen opleidingsvoorlichtingen, maar je kan wel in gesprek gaan met studenten en docenten van de opleiding.

Geen paniek! 🙂 Je ontvangt een dag van tevoren (of op de dag zelf) een directe link in je mailbox. Heb je niks ontvangen? Check eerst je spammail, misschien staat het hiertussen.

Goed om te weten: toen je je aanmeldde voor de open dag, heb je een bevestingingsmail ontvangen. Daarin staat de QR-code ook alvast klein afgebeeld (rechtsonderin de mail).

Heb je toch nog hulp nodig, scroll dan naar het contactblok onderaan deze pagina. Neem contact met ons op en wij helpen je verder. 

Tijdens de online open dagen geeft een aantal opleidingen naast de livestream ook een kort online college. Hier kun je alvast een beetje proeven hoe het eraan toegaat bij de opleiding. Bevalt het goed? Meld je dan gelijk aan voor  proefstuderen bij jouw favoriete opleiding. Bekijk de eerstvolgende data en tijden op de landingspagina van jouw favoriete opleiding.

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.