Afbeelding van een jongen die lachend in de camera kijkt.

Weet jij al wat je gaat studeren?

Ontdek jouw toekomst op de online open dagen!

De laatste online open dagen voor de zomervakantie zijn alweer voorbij. Maar niet getreurd: er zijn nog genoeg manieren waarop we je kunnen helpen met jouw studiekeuze!

Hulp bij studiekeuze

Nog niet helemaal uit je studiekeuze? Kom proefstuderen, stel je vragen aan studenten via IntoSaxion, bekijk onze artikelen over het kiezen van een opleiding en neem vooral eens een kijkje op de opleidingspagina van jouw favoriete studie!

Artboard – 3.png

'Rondlopen' bij jouw favoriete opleiding

Wil jij helemaal in de online open dagen van één opleiding duiken? Dat kan gewoon! Elke opleiding heeft namelijk ook een eigen open dagen pagina met voorlichtingsvideo’s, veelgestelde vragen, meer over het studentenleven, noem maar op. Ga dus vooral ‘rondlopen’ bij jouw favoriete opleiding. Vind ‘m hieronder! 

Bekijk de online open dag van...

Open dag 2.jpg

Proefstuderen

Meegedaan met de online open dagen? Maar wat is de next step? Proefstuderen dus! Dit is een slimme manier om te zien hoe het nou écht is bij een opleiding. Ook als je nog geen online open dag hebt gevolgd, kan proefstuderen je enorm helpen bij jouw studiekeuze.

Meer weten en aanmelden
Stel je vraag via IntoSaxion

Stel je vragen aan studenten van Saxion!

Ben jij tijdens de livestreams van de online open dagen nou toch die ene belangrijke vraag vergeten te stellen? Of schiet je ineens iets te binnen wat je graag wilt horen van een student bij jouw favoriete opleiding? Stel jouw vragen via ons studentenplatform IntoSaxion!
Ga naar IntoSaxion

Op de hoogte blijven van de eerstvolgende online open dagen?

Vanaf het najaar van 2021 organiseren we weer nieuwe online open dagen. Wil jij op de hoogte blijven zodat je je tegen die tijd gelijk kunt aanmelden? Vul dan je naam en e-mailadres hieronder in!

Wat zijn online open dagen?

Inkoppertje, maar dit zijn onze gewone open dagen maar dan online. En tja, normaal gesproken hadden we je het liefst samen met duizenden anderen welkom geheten in onze gebouwen. Helaas gaat dat nog niet. Daarom: online open dagen! Wat ons betreft ‘the next best thing’. 

Samengevat bestaat een online open dag grofweg uit een paar onderdelen: voorlichtingsvideo's bekijken, meedoen met livestreams en zoveel mogelijk informatie verzamelen. Meer lezen? Klik op de link om te zien hoe jij je het beste voorbereidt.

Hoe pak je een online open dag aan?
Meisje met roodwit gestreept t-shirt wijst naar kijker

Ontdek jouw toekomst op de online open dagen!

Studeren waar je je thuis voelt. Klinkt goed toch? Wij doen daarom ons uiterste best om jou een goed beeld van de opleiding en van ons te geven. Zelfs als dat nu even online is. De online open dagen zijn dus hét moment om te kijken of je de sfeer bij ons relaxed vindt. Zie jij jezelf hier ziet studeren in de toekomst?

Maaruhm...hoe werkt dat online? Simpel: geef jezelf een digitale tour! Check de video’s van jouw opleiding(en), maar ook van de locaties en de faciliteiten. Alle video’s staan gewoon op ons YouTube-kanaal. Tijdens de online open dagen geven we zelfs een live tour door de gebouwen via Insta! 

Bekijk de video's
Artboard – 2.jpg

In de voorlichtingsvideo’s vertellen docenten en studenten je alles over de inhoud van een opleiding. Superhandig natuurlijk, maar je zal misschien best nog wat vragen hebben.  Doe daarom zeker ook mee met de livestreams! Hier vraag je de docent en student van jouw opleiding echt álles wat je moet weten.

Misschien heb jij vragen over online studeren, studieverenigingen, op kamers gaan, activiteiten en stages, leuke bijbaantjes en ga zo maar door. Of misschien kun je niet wachten tot de volgende livestream? Ga dan eens naar ons studentenplatform IntoSaxion. Daar staan honderden studenten klaar om jou verder te helpen.

IntoSaxion
BigDateInfluencer – 5.png

Het is niet gek als je tussen verschillende studies twijfelt. Juist dan is het een strak plan om tijdens de online open dagen naar verschillende voorlichtingsvideo’s te gaan! Het kan ook zijn dat je eigenlijk geen idee hebt wat je moet kiezen. Geen stress, ook daar kunnen we je bij helpen. Ga eerst eens kijken bij de verschillende soorten opleidingen: de branches. Op ons YouTube-kanaal staan de opleiding per branche ingedeeld. Verdiep je en zoek vanuit daar verder!

ConnectionOfficer – 5.png

Veelgestelde vragen online open dagen

Ja, maar het is anders dan gebruikelijk. Je kunt je nu aanmelden voor allerlei leuke voorlichtingen en natuurlijk voor de livestream van jouw favoriete opleiding. De data en tijden vind je in het programma op deze pagina.

In principe kun je tijdens de online open dagen van elke opleiding voorlichtingsvideo's bekijken op de opleidingspagina’s. Meestal organiseren onze opleidingen ook nog een livestream met een docent en student waarin je vragen kunt stellen.

Geen paniek! Je ontvangt 15 minuten voor de livestream een directe link in je mailbox. Heb je niks ontvangen? Check eerst je spammail, misschien staat het hiertussen. Zo niet: stuur ons een berichtje via de chat en dan helpen we je verder. 

Jammer dat je de livestream hebt gemist! Maar niet getreurd; op de opleidingspagina van de opleiding in kwestie vind je de voorlichtingsvideo en soms zelfs een eerdere livestream terug. Zit jij nog niet in je examenjaar en/of hoef je nog geen studiekeuze te maken vóór de zomer? Houd dan deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van de online open dagen vanaf september 2021. Je kunt je tegen die tijd aanmelden via een interesseformulier. 

Voorlopig is dit helaas niet mogelijk. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt. Het is belangrijk dat dit soort activiteiten passen binnen de maatregelen en we voldoende veiligheid kunnen bieden voor medewerkers, studenten en bezoekers. We kunnen dit dus niet met zekerheid zeggen. Wij zouden het ook erg graag willen, maar het is lastig.

Het bezoeken van onze gebouwen of het ontmoeten met onze studenten/docenten is momenteel niet mogelijk. Wel kun je tijdens de online open dagen chatten met docenten via livestreams. Wil je online in contact komen met studenten? Kijk dan eens bij IntoSaxion

Tijdens de online open dagen geeft een aantal opleidingen naast de livestream ook een kort online college. Hier kun je alvast een beetje proeven hoe het eraan toegaat bij de opleiding. Bevalt het goed? Meld je dan gelijk aan voor online proefstuderen bij jouw favoriete opleiding. Bekijk de eerstvolgende data en tijden op de landingspagina van jouw favoriete opleiding.

Tips voor ouders.jpg

Ouders en verzorgers

Ben jij een ouder of verzorger en wil je meer weten over studiekeuze of hoe je je kind het beste op weg kunt helpen? Lees hier onze tips en tricks!
Lees het hier

Studiekeuze & studentenleven

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.