Jongen lacht naar camera en staat bij geverfde muur

Open dagen 2022-2023

Start jouw toekomst bij Saxion

Hallo studiekiezer! 👋🏽 Zit jij in je eindexamenjaar, 4 havo of 5 vwo? Of volg je een mbo-4 opleiding en wil je doorstromen? Kom dan eens een kijkje nemen op onze open dagen! Op woensdag 2 november online, en op vrijdag 4 (Apeldoorn) en zaterdag 5 (Deventer & Enschede) november op locatie.

Psst…vroege vogel 🐦

Wil jij in november meedoen met de volgende open dagen? Laat hieronder alvast je gegevens achter en wij geven je een seintje wanneer je je kan aanmelden!

Waar vind ik een opleiding tijdens de open dagen?

Locatie
Online

Tijdstip
17.30 - 21.00 uur

Welke opleidingen doen mee?
Eigenlijk allemaal! Tijdens de online open dag kun je heel relaxt vanuit huis (of waar je ook bent) meedoen met livestreams van onze studies. We proberen ervoor te zorgen dat al onze hbo-opleidingen aanwezig zijn, zodat jij je goed kunt oriënteren.* Binnenkort vind je het volledige programma van de online open dag op deze pagina zodat je dit kunt checken.

Hoe werkt een online open dag eigenlijk?
Best simpel! Je kiest van tevoren welke opleidingen je interessant vindt, meldt je aan en joined op het juiste tijdstip de livestream. Dan begin je met een (korte) opleidingsvoorlichting waarin je meer wordt verteld over de studie.

Eerdere studiekiezers vertellen ons dat ze het ook heel fijn vinden dat je tijdens de livestream veel vragen kan stellen. Aan de docenten, maar ook aan studenten van de opleiding. Zij kunnen je natuurlijk meer vertellen over hoe het nou echt is om die studie te doen!

* Het kan helaas wel eens voorkomen dat een opleiding niet mee kan doen. Ook dan proberen we je zo goed mogelijk te helpen met andere opties om je te oriënteren.

Locatie
Apeldoorn

Tijdstip
17.00 - 20.30 uur

Welke opleidingen doen mee?
Apeldoorn is de kleinste Saxion locatie, maar dat is misschien juist waarom het er zo leuk is! Het gebouw is sfeervol met een fijne kantine en genoeg studieplekken. Onze studenten zeggen altijd dat je na 4 jaar studeren echt iedereen bij naam kent. Veel persoonlijke aandacht en gezelligheid dus. Deze drie opleidingen vind je hier:

Hoe werkt een open dag eigenlijk?
Best simpel! Je kiest van tevoren welke opleidingen je interessant vindt, meldt je aan en kiest een inlooptijd. En je raadt het al: die inlooptijd is het moment dat je het gebouw in kan lopen. Je mag daarna net zo lang rondlopen als je wilt. Totdat we sluiten rond een uur of 21.00 natuurlijk. 😉

Ga dus langs bij de opleiding in Apeldoorn die jou leuk lijkt en ga in gesprek met de docenten en studenten. Je kunt ze hier al jouw vragen voorleggen. Oh, en er worden ook nog voorlichtingen gegeven over algemene onderwerpen. Over keuzestress of hoe je nou een goede studiekeuze kunt maken bijvoorbeeld. 

Locatie
Deventer & Enschede

Tijdstip
09.30 - 16.30 uur

Welke opleidingen doen mee?
Nou, dat is een hele lijst! We zetten hieronder per locatie op een rijtje waar je welke opleidingen kunt vinden. We verdelen ze in 5 interessegebieden, dit zijn ook de looproutes in het gebouw tijdens de open dag.

Hoe werkt een open dag eigenlijk?
Best simpel! Je kiest van tevoren welke opleidingen je interessant vindt, meldt je aan en kiest een inlooptijd. En je raadt het al: die inlooptijd is het moment dat je het gebouw in kan lopen. Je mag daarna net zo lang rondlopen als je wilt. Totdat we sluiten rond een uur of 17.00 natuurlijk. 😉

Ga dus langs bij de opleiding(en) in Deventer en Enschede die jou leuk lijken en ga in gesprek met de docenten en studenten. Je kunt ze hier al jouw vragen voorleggen. Oh, en er worden ook nog voorlichtingen gegeven over algemene onderwerpen. Over keuzestress of hoe je nou een goede studiekeuze kunt maken bijvoorbeeld. 

Bekijk alle info van jouw favoriete opleiding

Wil jij nu al helemaal in één opleiding duiken? Dat kan gewoon! Elke opleiding heeft namelijk ook een eigen open dagen pagina met veelgestelde vragen, meer over het studentenleven, noem maar op. Ga dus vooral alvast ‘rondlopen’ bij jouw favoriete opleiding. Vind ‘m hieronder!

Jonge vrouw staat voor gebouw en lacht

Bekijk de (online) open dag van...

Kom jij proefstuderen? Check de proeflessen en meeloopdagen van jouw favoriete opleiding!

Meer weten
IntoSaxion 2.jpeg

Stel je vragen aan studenten van IntoSaxion!

Wil jij nu alvast die ene belangrijke vraag stellen? Schiet je ineens iets te binnen wat je graag wilt horen van een student bij jouw favoriete opleiding? Stel jouw vragen via ons studentenplatform IntoSaxion!
Naar IntoSaxion

Veelgestelde vragen (online) open dagen

Ja, dat klopt! De aanmeldformulieren van de open dagen vind je bovenaan deze pagina. 

Ja, tijdens de online open dagen kan je van elke opleiding een livestream volgen met een docent en student, waarin je vragen kunt stellen. Tijdens fysieke open dagen zijn de opleidingen op de locatie aanwezig waar ze college geven. Ze zijn te vinden in het interessegebied waar ze bij horen. Er zijn tijdens deze dagen geen opleidingsvoorlichtingen, maar je kan wel in gesprek gaan met studenten en docenten van de opleiding. 

Geen paniek! 🙂 Je ontvangt een dag van tevoren (of op de dag zelf) een directe link in je mailbox. Heb je niks ontvangen? Check eerst je spammail, misschien staat het hiertussen.

Goed om te weten: toen je je aanmeldde voor de open dag, heb je een bevestingingsmail ontvangen. Daarin staat de QR-code ook alvast klein afgebeeld (rechtsonderin de mail).

Heb je toch nog hulp nodig, scroll dan naar het contactblok onderaan deze pagina. Neem contact met ons op en wij helpen je verder. 

Tijdens de online open dagen geeft een aantal opleidingen naast de livestream ook een kort online college. Hier kun je alvast een beetje proeven hoe het eraan toegaat bij de opleiding. Bevalt het goed? Meld je dan gelijk aan voor  proefstuderen bij jouw favoriete opleiding. Bekijk de eerstvolgende data en tijden op de landingspagina van jouw favoriete opleiding.

Studiekeuze & studentenleven

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.