spacer

Intensieve tweejarige opleiding tot softwareontwikkelaar

  • Associate degree (Voltijd)
  • 2 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Als softwareontwikkelaar werk je in een team om applicaties te ontwerpen, implementeren en testen. De basis van het beroep is programmeren, dus daar legt de opleiding veel nadruk op. Je leert dit in het eerste jaar door héél veel te oefenen met uitdagende opdrachten die je individueel maakt. Dit doe je op school, in onze gezellige kantoortuin, waar altijd hulp beschikbaar is. In het tweede jaar draai je mee in echte projecten.

voorbeeldopdracht 1.png

Eigen kantoortuin

Voor de opleiding is een gezellige, ruime kantoortuin ingericht, waar je met 30 medestudenten ongeveer 40 uur per week verwacht wordt. Samen met de docenten vorm je een hechte groep. Er wordt geen huiswerk verwacht.

Saxion_72703.jpg

Veel structuur, eigen tempo

Je werkt individueel aan duidelijke maar uitdagende (programmeer)opdrachten. Gewoon, één tegelijk, voor maximale focus. Iedereen werkt in eigen tempo, dus niemand hoeft zich te vervelen of af te haken. De duur van de opleiding is daarom ook flexibel.

Saxion_72510.jpg

Uitstekende baankansen

Het bedrijfsleven is nauw betrokken bij de opleiding, en wacht met smart op afgestudeerden! In het tweede leerjaar maak je via stages al kennis met drie verschillende bedrijven.

Topopleiding HBO Keuzegids 2023.jpg

Topopleiding

De associate degree Software Development  is door de Keuzegids hbo 2023 beoordeeld als topopleiding.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Instromen na september

Na september starten? Vraag opleidingscoördinator Frank van Viegen naar de mogelijkheden.

Stel jouw vraag

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

In het eerste jaar leer je programmeren – en niet een beetje! Je maakt hiervoor maarliefst 110 uitdagende opdrachten. Jaar twee gaat over het ontwerpen en maken van software in teamverband. Je ervaart het beroep in drie meewerkstages. Na het afstuderen kan je aan de slag als software developer, in disciplines als frontend, backend, full-stack of embedded.

De opleiding is Engelstalig

Je haalt je informatie uit Engelstalige teksten en video's en schrijft programmacode in het Engels, zoals ook in het bedrijfsleven gebruikelijk is. Voor overleg met docenten en verslagen mag je terugvallen op het Nederlands.

Na je studie

Als je deze hbo-opleiding met succes afrondt ontvang je de internationaal erkende titel Associate degree (Ad). Je kunt daarmee bij heel veel bedrijven aan de slag als softwareontwikkelaar. Mocht je toch door willen studeren voor een Bachelor-graad, dan bestaat de mogelijkheid in te stromen bij HBO-ICT met tenminste anderhalf jaar aan vrijstellingen.

Saxion_71922.jpg

Gerelateerde opleidingen