Intensieve tweejarige opleiding tot softwareontwikkelaar

  • Associate degree (Voltijd)
  • 2 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

Als softwareontwikkelaar werk je in een team om applicaties te ontwerpen, implementeren en testen. De basis van het beroep is programmeren, dus daar legt de opleiding veel nadruk op. Je leert dit in het eerste jaar door héél veel te oefenen met uitdagende opdrachten die je individueel maakt. Dit doe je op school, in onze gezellige kantoortuin, waar altijd hulp beschikbaar is. In het tweede jaar draai je mee in echte projecten.

AD Software development

Eigen kantoortuin

Voor de opleiding is een gezellige, ruime kantoortuin ingericht, waar je met 30 medestudenten ongeveer 35 uur per week verwacht wordt. Samen met de docenten vorm je een hechte groep. Er wordt geen huiswerk verwacht.

hbo Software development

Veel structuur, eigen tempo

Je werkt individueel aan duidelijke maar uitdagende (programmeer)opdrachten. Gewoon, één tegelijk, voor maximale focus. Iedereen werkt in eigen tempo, dus niemand hoeft zich te vervelen of af te haken. De duur van de opleiding is daarom ook flexibel.

Saxion_72510.jpg

Uitstekende baankansen

Het bedrijfsleven is nauw betrokken bij de opleiding, en wacht met smart op afgestudeerden! In het tweede leerjaar maak je via stages al kennis met twee verschillende bedrijven.

Beste associate degree 2024.jpg

Topopleiding

De associate degree Software Development  is door de Keuzegids hbo 2024 beoordeeld als topopleiding.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Meld je nu aan

Dit doe je via Studielink

Direct aanmelden

Direct van start?

Vraag opleidingscoördinator Timothy Sealy naar de mogelijkheden. Op onze locatie in Deventer is ruimte om tussentijds in te stromen.

Interesse? Stuur een mail!

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

De eerste fase van de hbo Software Development bestaat uit 124 uitdagende opdrachten. De opdrachten zijn praktijkgericht en grotendeels technisch van aard. Veel programmeren! Meestal werk je individueel, maar voor hulp kun je altijd terecht bij de docenten en je medestudenten. Voor sommige opdrachten werk je in teams of in tweetallen. Tijdens de tweede fase van de AD Software Development leer je ontwikkelen aan grotere projecten en als onderdeel van een professioneel team, via twee meeloopstages en twee vrije projecten.

De opleiding is Engelstalig

Je haalt je informatie uit Engelstalige teksten en video's en schrijft programmacode in het Engels, zoals ook in het bedrijfsleven gebruikelijk is. Voor overleg met docenten en verslagen mag je terugvallen op het Nederlands.

Nieuws van de opleiding Ad Software Development

Na je studie

Als je deze hbo-opleiding met succes afrondt kun je aan de slag als software developer, in disciplines als frontend, backend, full-stack of embedded. Veel interessante bedrijven staan te springen om stagiairs en nieuwe werknemers.

Saxion_71922.jpg

Gerelateerde opleidingen