Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Finance, Tax & Advice

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Finance, Tax & Advice. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Online en op locatie: hoe werkt het?

Open dagen bezoeken doe je in twee stappen:

Stap 1. Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen. Dit doe je tijdens de online open dagen. Stel hier al jouw vragen aan onze docenten en studenten. 

Stap 2. Kom sfeerproeven tijdens de open dagen op locatie. Hier vind je hier algemene informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
Typen op een laptop

De Taxweek was een van mijn leukste ervaringen. Tijdens deze week zijn we naar België geweest om in internationale groepjes te werken aan een casus.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over Finance, Tax & Advice

Je gaat na je studie starten als fiscalist. Als fiscalist signaleer je problemen op fiscaal gebied, bestudeer je diverse vraagstukken over belastingen en adviseer je particulieren en bedrijven over het belastingstelsel. De meeste studenten komen terecht bij de Belastingdienst, belastingadvieskantoren, accountantskantoren of administratiekantoren.

Kom je van het mbo? Dan ben je met iedere mbo-opleiding op niveau 4 toelaatbaar. Kom je van de havo of vwo? Dan ben je in principe met alle profielen toelaatbaar, maar moet je met het profiel Natuur en Gezondheid wel eindexamen hebben gedaan in economie of bedrijfseconomie/management en organisatie. Met het profiel Cultuur en Maatschappij moet je eindexamen hebben gedaan in economie of bedrijfseconomie/management en organisatie én wiskunde A of B. Aanmelden kan tot 1 juni en je kunt instromen met een uitgesteld diploma. Lees voor meer informatie de toelatingseisen 2020-2021.

In jaar 3 ga je een jaar lang op meeloopstage. Je loopt drie dagen per week stage en volgt twee dagen per week colleges. Vakken tijdens dit jaar sluiten aan bij de stagewerkzaamheden, zodat het geleerde meteen in de praktijk kan worden toegepast. Je werkt dan mee in de praktijk en bouwt een portfolio op.

Je voert in jaar 4 een onderzoeks- en adviesopdracht uit. De onderzoeks- en adviesopdracht is in principe de laatste opdracht van jouw studie aan de opleiding. Deze opdracht vindt plaats in het laatste kwartiel van het studiejaar. Je werkt op een methodische en planmatige wijze een fiscaal-juridisch vraagstuk uit. Je doet onderzoek naar het recht en naar de praktijk.

De studiebelasting voor deze opleiding is gemiddeld 40 uur per week. Daarvan heb je ongeveer 20 uur aan contactmomenten op school en zal je zo'n 20 uur aan zelfstudie in je opleiding moeten steken om deze succesvol af te kunnen ronden.

studieverenigingen 1.Jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.