Link3.jpg

Studieverenigingen

Ga jij een opleiding volgen bij Saxion? Top! Meld je aan bij de studievereniging van jouw opleiding. Hier ontmoet je studiegenoten van alle jaarlagen. Hoe leuk is dat! Het voordeel van een studievereniging is dat je het hele jaar door lid kan worden en je zo actief kan zijn als je zelf wilt. Neem deel aan een van de commissies of geniet puur van alle activiteiten die worden georganiseerd. Check hieronder welke studievereniging bij jouw opleiding hoort!

S.V. Archimedes

‘Bij een studievereniging leer je veel fantastische nieuwe mensen kennen, de meeste vrienden waarmee ik omga, heb ik leren kennen via mijn studievereniging!’ - Bij S.V. Archimedes komen de opleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen, Chemische Technologie en Mechatronica samen.
naar S.V. Archimedes

S.V. Balans

‘Je kunt bij Balans op een makkelijke manier connecties opdoen met je medestudenten. Daarnaast organiseren we wel eens een avondje lasergamen of karten. Het is natuurlijk geweldig om op die manier onder genot van een drankje iedereen te leren kennen.’

- S.V. Balans is het aanspreekpunt voor de studies Accountancy, Finance & Control, Fiscaal Recht en Economie en International Finance and Accounting. 

naar S.V. Balans
S.V. Balans.jpg
Cementi2.jpg

CEMENTi

‘’Bij CEMENTi heb ik veel vrienden mogen leren kennen, dingen kunnen ondernemen, en veel lol mogen hebben. Ook geeft mijn lidmaatschap bij CEMENTi mogelijkheden die ik niet had kunnen krijgen zonder de vereniging.’’ - CEMENTi is dé verenging voor studenten van de studies Bedrijfskunde, HBO-Rechten, Integrale Veiligheidskunde, Ruimtelijke Ontwikkeling en Sociaal Juridische Dienstverlening.
Naar CEMENTi

S.V. Construct

‘Wij hebben dit jaar meegedaan aan de BetonKanoRace. We hebben hierbij onze eigen betonnen kano gebouwd en hiermee geracet tegen andere hogescholen.’ 

- Studievereniging Construct is de studievereniging van de opleidingen Bouwkunde, Civiele Techniek en Technische Bedrijfskunde bij Saxion in Enschede. 

Naar S.V. Construct
Foto van het 13e bestuur van SV Construct

D.A.S.

D.A.S. zet zich in voor alle studenten van de opleiding HBO Archeologie in Deventer. We zorgen voor verdieping en verbreding door onder andere lezingen en vragenuurtjes te organiseren. Na schooltijd organiseren we ook veel sociale evenementen voor onze studenten, zoals ons jaarlijks Halloweenfeest en D.A.S. Digs, het feest van de opleiding met onder andere livemuziek en karaoke! Samen met alle andere verenigingen in Deventer zorgen wij voor een gezellige bende en houden we het leuk en leerzaam.
Naar D.A.S.

Facility Business Society

‘Voorheen was er niet echt verbondenheid binnen de opleiding. Met het oprichten van FBS is er een kleine community ontstaan waarbij je wat leert maar ook hele leuke dingen meemaakt!'

Facility Business Society is de studievereniging van de opleiding Facility Management in Deventer. Bij deze nodigt FBS je uit voor de eerstvolgende borrel, tot snel!

Naar Facility Business Society
FBS.jpeg

S.V. Humanity

‘Het is erg leuk om lid te zijn van Humanity, omdat er leuke activiteiten worden georganiseerd waardoor je nieuwe vrienden maakt en een grote familie wordt!’

- S.V. Humanitiy is de studievereniging voor de opleidingen Human Resource Management in Enschede.  

Naar S.V. Humanity
DSC8095 (1).jpg

S.V. Hysteria

‘Wij organiseren ook verschillende studie-gerelateerde activiteiten zoals een oefening in een snijzaal of verschillende excursies of symposia waar ook studiepunten mee te verdienen zijn. Zo is het echt een toevoeging aan je opleiding.’  

– S.V. Hysteria is dé studievereniging voor HBO-verpleegkundigen en Gezondheid & Technologie studenten van Saxion.

Naar S.V. Hysteria
Hysteria.jpg
IDent.jpg

S.V. IDent

‘Bij S.V. IDent heb je direct een leuke grote vriendengroep en wij brengen de studiegerelateerde en niet-studie gerelateerde activiteiten samen in de studiereis. Dat vind ik het leukste aan het lid zijn van S.V. IDent.’ – S.V. IDent is de vereniging voor Crime Science en Forensisch Onderzoek studenten aan Saxion Hogeschool in Enschede.
Naar S.V. IDent

IManage

IManage is de internationale studievereniging voor de opleiding International Business in Deventer en Enschede. Deze studievereniging houdt zich vooral bezig met het organiseren van leuke en leerzame activiteiten om zo een goede band te creëren tussen studenten van over de hele wereld.  

Naar IManage
IManage.jpg
LABor.jpg

LABor

‘Het maakt het zo leuk om lid te zijn van LABor vanwege de gezelligheid tijdens de studie en vanwege de contacten die je opdoet voor de toekomst. ‘ - LABor is de studievereniging voor studenten van de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie.
Naar LABor

S.V. LiNK

'LiNK is een super gezellige studievereniging en een goede plek om andere studenten te leren kennen. LiNK is de grootste studievereniging van Saxion, en daarmee een fantastische toevoeging aan je studententijd!'

- Studeer jij Creative Business of Fashion & Textile Technologies? Word dan lid van studievereniging LiNK! Naast studie gerelateerde en niet studie gerelateerde activiteiten kun je ook kortingen scoren bij onze partners.

Naar S.V. LiNK
SV LiNK.jpg

S.V. ADA

Studeer je HBO-ICT of Software Development in Deventer? Word lid van S.V. ADA! Als lid neem je een kijkje binnen diverse bedrijven en organisaties in de ICT-sector. Ook is er ruimte voor een borrel op zijn tijd. 

Naar S.V. ADA
Pro-ACT.jpg

Promaître

‘Ook organiseren wij hele grote evenementen, zo houden we eens per jaar het Food Gala. Hierbij word je bediend door studenten uit de evenementengroep en kwam vorig jaar serveerde een Michelin-sterrenrestaurant een 10 gangendiner.’ - Studeer je Hotel Management in Apeldoorn? Meld je dan aan voor studievereniging Promaître en maak van je studie een onvergetelijke tijd!
Naar Promaître

SAMM

‘Ieder jaar organiseren wij SAMM Moves, waarbij we een 24 uurs-actie gaan doen voor een goed doel en waarbij we ook veel geld inzamelen voor dat goede doel.’

- Studeer jij Social Work? Word lid van de studievereniging SAMM en maak samen met je studiegenoten van je studie een mooie, indrukwekkende en onvergetelijke tijd. 

Naar SAMM
Bestuur SAMM.jpg
Security Management Studentenplatform.jpg

Security Management Studentenplatform

‘Er zijn hele leuke gastcolleges die worden georganiseerd, waardoor je verschillende invalshoeken van de securitywereld kunt bekijken. Zo kun je een keer kijken bij de politie, marechaussee of in de ICT.’ - Studeer je aan de opleiding Security Management? Meld je dan aan bij Security Management Studentenplatform (SMSP). Deze vereniging heeft als doel om je netwerk te vergroten en jou op professioneel gebied verder te helpen.
Naar Security Management Studentenplatform

S.V. Oxytoc

‘Je hebt veel contact met studenten in verschillende jaren, waardoor je als eerstejaars veel ervaringen kunt aanhoren van de ouderejaars.’ 

- Studievereniging SV Oxytoc is voor de student die een laboratorium gerelateerde studie volgt, namelijk Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie.  

Naar Oxytoc
bestuurs fotos-27.jpg
WATT.jpg

S.V. Watt

‘Wat ik persoonlijk zo leuk vind aan deze studievereniging, is dat je mensen ontmoet die een beetje like minded zijn.’ - Studievereniging Watt is de studievereniging van de opleidingen Elektrotechniek, Technische Informatica, Technische Natuurkunde en Nanotechniek. Ze organiseren interessante excursies, lezingen, studiemiddagen en niet te vergeten: gezellige borrels!
Naar S.V. Watt

Syntaxis

‘Het is daarnaast ook een goede kans om je netwerk uit te breiden met bedrijven, wat een kick-start is voor je studieloopbaan!’

- Ben jij student HBO-ICT in Enschede? Geef je dan op voor studievereniging Syntaxis. Kom in contact met ICT-studenten van verschillende jaarlagen, volg workshops of neem deel aan de tweejaarlijkse LAN-party. 

- Lees het nieuwsartikel over de studiereis van Syntaxis naar Berlijn.

Naar Syntaxis
Syntaxis bestuur.jpg

Tabula Rasa

Ben je student fysiotherapie of podotherapie? Dan kun je lid worden van studievereniging Tabula Rasa! Samen met andere medische studenten geef je hiermee een extra dimensie aan jouw studietijd. 

Naar Tabula Rasa
Bestuursfoto Tabula Rasa.jpg
Enact.jpeg

EnAct

Bij EnAct geloven we in het creëren van een krachtig netwerk voor studenten, waarin we streven naar een optimale studie-ervaring. Ons doel is om studenten te verbinden, zowel binnen als buiten de academische wereld, en hen te ondersteunen in hun persoonlijke en professionele groei. Bij EnAct draait het niet alleen om studeren; het draait om het opbouwen van blijvende vriendschappen en het ontdekken van nieuwe kansen!
Naar EnAct

Trias Loci

Deze studievereniging van de opleiding Vastgoed en Makelaardij organiseert binnen- en buitenlandexcursies en de bedrijvendag. Ook draagt deze vereniging zorg voor feesten, borrels en andere leuke activiteiten, zoals een voetbaltoernooi! 

Naar Trias Loci
Groepsfoto Trias Loci.jpg

S.V. Elucido

S.V. Elucido is de studievereniging voor de lerarenopleiding Basisonderwijs van Saxion in Enschede. Via workshops, cursussen en studie gerelateerde activiteiten zorgen we voor meer verdieping en verbreding. Verder organiseren we borrels en uitjes zodat je op een gezellige manier je medestudenten kunt leren kennen.

Naar S.V. Elucido
SV Elucido.jpg
Studenten Security Management saxion

KOSS: belangenbehartiger studieverenigingen

Tot slot laten we je graag kennismaken met KOSS (Koepel Overleg Studenten Saxion). Wij zijn geen studievereniging, maar belangenbehartiger voor alle studieverenigingen van Saxion. We realiseren deze belangenbehartigingstaak door drie hoofdactiviteiten: lobby, informatievoorziening en stimulering/facilitering van studentenactivisme. Meer informatie over KOSS vind je hier! 

Ga naar KOSS
Logo KOSS

Nieuws over studieverenigingen