Student zwaait lachend

Online open dag: Interior Design and Styling (Jan des Bouvrie Academy)

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Interior Design and Styling? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding. Of kijk de opname terug die tijdens de online open dagen zijn gemaakt waarin onze studenten en docenten live vragen beantwoordden!

Blijf op de hoogte van online open dagen vanaf het najaar 2021!

Meer info

Online open dagen: wat zijn dat eigenlijk?!

Misschien heb je al het een en ander gelezen over online open dagen. Inkoppertje, maar het zijn volledig online bijeenkomsten om jou te helpen met je studiekeuze. Normaal gesproken houden we open dagen in onze gebouwen, maar dat kan nu helaas niet. Hoe werkt het dan wel? Bekijk onze online open dagen pagina en we vertellen je precies wat je kunt verwachten.

Meer info over online open dagen
Afbeelding van een jongen die lachend in de camera kijkt.

Veelgestelde vragen over Interior Design and Styling (Jan des Bouvrie Academy)

Bij de Jan des Bouvrie Academy gaan we uit van talent en nieuwsgierigheid. Ervaring ga je opdoen tijdens de opleiding door veel te oefenen en te leren. Nieuwsgierigheid en creativiteit is vaak al te merken in de dingen die je graag doet, volgt, kijkt of leest. Waar gaat je interesse naar uit? Welke talenten heb je? En wat zou je echt graag willen? Kies een beroep dat aansluit op de antwoorden op deze vragen, want dan maak je een goede keuze. Ervaring is natuurlijk mooi meegenomen, in dat geval kun je streven naar het verder uitbouwen van je al aanwezige kennis en vaardigheden.

Het is van belang dat je teksten in de Engelse taal kunt lezen. Het havo-eindniveau is daarvoor het basisniveau. De opleiding Interior Design & Styling is internationaal georiënteerd, vandaar dat het lesmateriaal zoals boeken, artikelen, websites, video's en soms ook colleges, in het Engels kunnen zijn. Onze studenten ervaren dat de vaardigheid om Engels te spreken en te schrijven vanzelf verbetert gedurende de opleiding.

Ieder mens is creatief. Als je behoefte hebt aan het bedenken van oplossingen en dit wil uitdrukken in toepasbare, creatieve ontwerpen, zit je bij deze opleiding helemaal goed. Binnen de opleiding, en ook later in het werkveld, word je continu uitgedaagd om je (artistieke) keuzes te onderbouwen vanuit je conceptuele benadering en/of vanuit toegepast onderzoek.

4. Wat kan je worden na het afronden van deze opleiding?

De Jan des Bouvrie Academy leidt je op tot een allround interieurontwerper. Binnen de domeinen van ruimtelijk vormgeven, creatief ondernemen en styling zijn veel verschillende beroepen mogelijk. Zo kun je gaan werken in een ontwerpstudio, een architectenbureau, een projectinrichter, een woonwinkel, een concept-store, een evenementenbureau of een organisatie die stijlkamers en etalages inricht. Maar je kunt ook aan de slag bij stijlmagazines, tijdschriften, lichtontwerpers, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, vastgoedorganisaties, facilitaire bedrijven of leveranciers van materialen. Of je wordt natuurlijk zelfstandig interieurontwerper en start je eigen ontwerpstudio of atelier. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Genoeg mogelijkheden dus!

Onze opleiding leidt creatieve en innovatieve interieurontwerpers op met kennis van mensen (gebruikersvriendelijk), machines (technisch vindingrijk) en de markt (economisch haalbaar). Afgestudeerden zijn zeer vaardig in (digitaal) tekenen en kunnen deze ontwerpen bovendien goed visualiseren en aantrekkelijk presenteren en pitchen. Veel studenten vinden na het afronden van deze studie snel een passende baan of gaan aan de slag als zelfstandig ondernemer.

In 2019 heeft de overheid onze academie met vlag en wimpel geaccrediteerd. Van onze afgestudeerde studenten vindt 85% binnen drie maanden een baan op hbo-niveau. Omdat veel studenten onze opleiding in Deventer kiezen, zijn we de grootste bacheloropleiding in dit vakgebied in Nederland.

Stockfoto DAS.jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Livestream terugkijken?

Bekijk de opname van de antwoorden die tijdens de online open dagen door docenten en studenten werden gegeven!

13723683953_56c36e77dd_o.jpg

Creatief bezig zijn, maar toch ook je zakelijke en ondernemende skills ontwikkelen. Dat leer je bij de Jan des Bouvrie Academy.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.