Foto van een studente van de opleiding Interior Design & Styling

Wil jij studeren bij de beste designopleiding van Nederland?

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Ben je creatief met interesse in vormgeving van wonen, leven en werken? De particuliere hbo-opleiding Interior Design and Styling leidt je op tot ruimtelijk vormgever die de inrichting van leefruimtes, werklocaties en openbare ruimtes ontwerpt. Zoals bijvoorbeeld een woning, kantoor, winkel, school of restaurant.

Jan des Bouvrie

​Ontwikkeld met Jan des Bouvrie

Deze geaccrediteerde particuliere hbo-opleiding tot interior designer is in nauwe samenwerking met ontwerpicoon Jan des Bouvrie ontwikkeld. Samen met beroepsverenigingen en docenten die met een been in het werkveld staan.

Ontwerp interior design

Balans tussen praktijk en theorie

Je gaat vanaf het eerste jaar aan de slag met de theorie in praktijkopdrachten. Denk aan onderwerpen als architectuur, ruimtelijke vormgeving, design, styling en tuininrichting. Maar ook kunst(geschiedenis) en ondernemerschap.

Studenten Interior Design aan het werk

​De grootste van Nederland

Interior Design and Styling is in Nederland de grootste hbo-opleiding in dit vakgebied. Om kwaliteit te blijven waarborgen is er een numerus clausus ingesteld van maximaal 125 eerstejaarsstudenten die worden toegelaten.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Proefstuderen

Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle proeflesdagen en meeloopdagen afgelast.

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Voordat je aan de opleiding begint al aan je portfolio werken? Volg dan je voorbereidende cursus

Meer weten

Tijdens je studie

Je gaat intensief aan de slag met interieur, architectuur, ruimtelijke vormgeving, design, styling en tuininrichting. Kunst(geschiedenis) en ondernemerschap komen aan bod, naast visie, trends en creativiteit. Tekenen en ontwerpen, maar ook kritisch zijn en onafhankelijk denken. Je leert experimenteren met licht, kleur, vorm en materialen om de beleving van een interieur te beïnvloeden.

Studie-inhoud
13723683953_56c36e77dd_o.jpg

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Je kunt aan de slag als ontwerper, adviseur, interieurstylist bij o.a. ontwerpstudio's, architectenbureaus en designbladen. Of wordt zelfstandig interieurontwerper en start je eigen ontwerpstudio of atelier. Gedurende de opleiding heb jij jouw persoonlijke stijl ontwikkeld. Je weet hoe je wensen en ideeën van opdrachtgevers kunt vertalen naar een professioneel ontwerp met jouw eigen signatuur.

Jouw toekomst
Woonkamer design inrichting
13723683953_56c36e77dd_o.jpg

“Door zelfstudie leer ik plannen, iets dat ik soms wel lastig vind. Maar ik leer het steeds beter.”

Lees de ervaring Alle ervaringen