Studente houdt maquette boven het hoofd | Interior Design and Styling | Saxion

Wil jij studeren bij de beste Interior Design and Styling-opleiding van Nederland?

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Bij de hbo-opleiding Interior Design & Styling (voorheen Jan des Bouvrie Academy) leiden we je op tot een maatschappelijk betrokken interieurontwerper met lef die vragen van een opdrachtgever op een verrassende en creatieve manier kan vertalen naar een waardevol interieurontwerp.

Jan des Bouvrie| interieur design opleiding |Saxion

Meteen aan de slag

Meteen vanaf de start van de opleiding ga je aan de slag met praktijkopdrachten, zodat je je opgedane kennis meteen kunt toepassen. Je krijgt les in verschillende onderwerpen als interieurarchitectuur, ruimtelijk onderzoek, duurzaamheid, ondernemerschap, materialen en verlichting. Hierdoor word je niet alleen een creatieve, maar ook professionele interieurontwerper!

Ontwerp interior design | Interior Design and Styling | Saxion

Creativiteit, technologie en ondernemerschap

Creativiteit, technologie en ondernemerschap spelen een belangrijke rol in de opleiding. Je leert creatieve ontwerpen te maken die goed onderbouwd en uitgelegd zijn. Je stelt hierbij de gebruiker centraal, integreert (nieuwe) technologieën en kennis over de wereld om je heen. Hierdoor verwerf je het vermogen om innovatieve ontwerpen te genereren en om effectief te communiceren met eindgebruikers.

Ontwerp materialen | Interior Design and Styling | Saxion

Samenwerken met bedrijven en ontwerpers

Studenten en de opleiding zelf werken nauw samen met bedrijven en ontwerpers en profiteren van hun expertise. Interior Design & Styling onderhoudt sterke banden met het werkveld en biedt waardevolle mogelijkheden voor kennisuitwisseling, netwerken, stages en zelfs mogelijke werkgelegenheid.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Aanmelden

Inschrijven voor studiejaar 2023-2024 is niet meer mogelijk.

Jan des Bouvrie Academy

Ruim twintig jaar geleden is Interior Design & Styling gestart met Jan des Bouvrie als founding father. Nog altijd vormen zijn drive om het ambacht centraal te stellen en oog te hebben voor de klant belangrijke pijlers van de opleiding. Wij vinden het dan ook een eer om zijn werk voort te mogen zetten.

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Cursus DoDesign

Wil jij je creatieve skills uitbreiden en je portfolio opbouwen voor toelating bij de opleiding Interior Design & Styling? Dan is de cursus DoDesign iets voor jou! Zeven zaterdagen lang leer je van échte vakmensen beeldende basisvaardigheden.

Meld je nu aan!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Benieuwd naar het werk van onze studenten, uit alle leerjaren?

Bekijk werk

Tijdens je studie Interior Design and Styling

De opleiding Interior Design and Styling leert je op een praktische manier hoe je inspiratie vindt en hoe je kunt experimenteren, vormgeven kritisch denken en reflecteren. Daarnaast experimenteer je met vorm, licht, kleur en materialen om het gedrag en de beleving van de gebruiker van een ruimte te beïnvloeden. Ontwikkel je eigen creativiteit en ontwerpvaardigheden en word een expert in het vormgeven van inspirerende ruimtes die aansluiten bij de wensen van de eindgebruiker!

Studie-inhoud
Design materialen Interior Design and Styling Saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE INTERIOR DESIGN AND STYLING IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Interior Design and Styling

Twee studenten van Saxion broeden op nieuw leven voor kerk

Lees het artikel

Mogelijkheden na je opleiding Interior Design and Styling

Je hebt na het afronden van deze interior design opleiding hbo de keuze uit verschillende beroepen. Zo kun je aan de slag als interieurontwerper en de inrichting van ruimtes naar een hoger niveau tillen. Maar ook als adviseur in retail of projectinrichting kun je met jouw kennis en expertise een belangrijke bijdrage leveren aan projecten. Daarnaast kun je ook aan de slag als stylist bij lifestyle-media, medewerker bij een architectenbureau, inkoper of zelfstandig ondernemer in een eigen ontwerpstudio.  

Jouw toekomst
Woonkamer design inrichting| Interior Design and Styling | Saxion
Design materialen Interior Design and Styling Saxion

“Door zelfstudie leer ik plannen, iets dat ik soms wel lastig vind. Maar ik leer het steeds beter.”

Lees de ervaring Alle ervaringen


 

Gerelateerde opleidingen