Studente houdt maquette boven het hoofd

Wil jij studeren bij de beste designopleiding van Nederland?

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Ben je creatief met interesse in vormgeving van wonen, leven en werken? De hbo-opleiding Interior Design and Styling leidt je op tot ruimtelijk vormgever die de inrichting van leefruimtes, werklocaties en openbare ruimtes ontwerpt. Zoals bijvoorbeeld een woning, kantoor, winkel, school of restaurant.

Jan des Bouvrie

​Ontwikkeld met Jan des Bouvrie

Twintig jaar geleden is Interior Design & Styling (IDS) gestart met Jan des Bouvrie als founding father. Tot op de dag van vandaag vormen zijn drive om het ambacht centraal te stellen en oog te hebben voor de klant belangrijke pijlers van de opleiding. Wij vinden het dan ook een eer om zijn werk voort te mogen zetten.

Ontwerp interior design

Balans tussen praktijk en theorie

Je gaat vanaf het eerste jaar aan de slag met de theorie in praktijkopdrachten. Denk aan onderwerpen als architectuur, ruimtelijke vormgeving, design, styling en tuininrichting. Maar ook kunst(geschiedenis), ondernemerschap en bouwkunde. 

Centrale hal.JPG

Creatief en ondernemend

Innovatief ontwerpen kan ontstaan wanneer de domeinen mens, technologie en markt elkaar overlappen. Deze mix van creativiteit en ondernemen in het programma maakt Interior Design & Styling tot een unieke opleiding.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je voor 1 maart 2023 via Studielink.nl

Direct aanmelden

Bekostiging IDS

De minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap heeft besloten om de opleiding Interior Design & Styling met ingang van het studiejaar 2021-2022 bekostiging toe te kennen. Dit betekent het wettelijk collegegeld tarief geldt voor deze opleiding.

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Cursus DoDesign

Wil jij je creatieve skills uitbreiden en je portfolio opbouwen voor toelating bij de opleiding Interior Design & Styling? Dan is de cursus DoDesign iets voor jou! Zeven zaterdagen lang leer je van échte vakmensen beeldende basisvaardigheden.

Meld je nu aan!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Benieuwd naar het werk van onze studenten, uit alle leerjaren?

Bekijk werk

Tijdens je studie

Je gaat volop aan de slag met interieur, architectuur, ruimtelijke vormgeving, design, styling en tuininrichting. Schetsen, schilderen, tekenen, kleuren, maquettes maken, 3D-prints, je leert het allemaal. Naast colleges in kunst(geschiedenis), ondernemerschap en bouwkunde krijg je ook trendonderzoek en communicatie. Inspiratie vinden, experimenteren, kritisch denken en reflecteren ga je oefenen. Je leert experimenteren en vormgeven met licht, kleur, vorm en materialen om het gedrag en de beleving van de gebruiker van een ruimte te beïnvloeden.

Studie-inhoud
13723683953_56c36e77dd_o.jpg

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Twee studenten van Saxion broeden op nieuw leven voor kerk

Lees het artikel

Mogelijkheden na je studie

Je kunt aan de slag als ontwerper, adviseur bij ontwerpstudio’s, architectenbureaus, retail in wonen, designbladen, lichtontwerpers en bouwbedrijven. Of start je eigen ontwerpatelier en wordt zelfstandig ondernemer. In je studie ontdek en verrijk je je eigen stijl en specialisatie. Je weet hoe je wensen en ideeën van klanten kunt vertalen naar een professioneel ontwerp met jouw eigen signatuur. Ben je nog niet uitgestudeerd, dan kun je een verwante masteropleiding volgen.

Jouw toekomst
Woonkamer design inrichting
13723683953_56c36e77dd_o.jpg

“Door zelfstudie leer ik plannen, iets dat ik soms wel lastig vind. Maar ik leer het steeds beter.”

Lees de ervaring Alle ervaringen