Studente houdt maquette boven het hoofd | Interior Design and Styling | Saxion

Wil jij studeren bij de beste Interior Design and Styling-opleiding van Nederland?

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Ben je creatief met interesse in vormgeving van wonen, leven en werken? De hbo-opleiding Interior Design and Styling leidt je op tot ruimtelijk vormgever die de inrichting van leefruimtes, werklocaties en openbare ruimtes ontwerpt. Zoals bijvoorbeeld een woning, kantoor, winkel, school of restaurant.

Jan des Bouvrie| interieur design opleiding |Saxion

​Ontwikkeld met Jan des Bouvrie

Twintig jaar geleden is Interior Design & Styling (IDS) gestart met Jan des Bouvrie als founding father. Tot op de dag van vandaag vormen zijn drive om het ambacht centraal te stellen en oog te hebben voor de klant belangrijke pijlers van de opleiding. Wij vinden het dan ook een eer om zijn werk voort te mogen zetten.

Ontwerp interior design | Interior Design and Styling | Saxion

Balans tussen praktijk en theorie

Je gaat vanaf het eerste jaar van de hbo-opleiding Interior Design & Styling aan de slag met de theorie in praktijkopdrachten. Denk aan onderwerpen als architectuur, ruimtelijke vormgeving, interieur, design, styling en tuininrichting. Maar ook kunst(geschiedenis), ondernemerschap en bouwkunde. 

Ontwerp materialen | Interior Design and Styling | Saxion

Creatief en ondernemend

Innovatief ontwerpen kan ontstaan wanneer de domeinen mens, technologie en markt elkaar overlappen. Deze mix van creativiteit en ondernemen in het programma maakt Interior Design & Styling tot een unieke opleiding.

Aanmelden

Inschrijven voor studiejaar 2023-2024 is niet meer mogelijk.

Bekostiging IDS

De minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap heeft besloten om de opleiding Interior Design & Styling met ingang van het studiejaar 2021-2022 bekostiging toe te kennen. Dit betekent het wettelijk collegegeld tarief geldt voor deze opleiding.

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Cursus DoDesign

Wil jij je creatieve skills uitbreiden en je portfolio opbouwen voor toelating bij de opleiding Interior Design & Styling? Dan is de cursus DoDesign iets voor jou! Zeven zaterdagen lang leer je van échte vakmensen beeldende basisvaardigheden.

Meld je nu aan!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Benieuwd naar het werk van onze studenten, uit alle leerjaren?

Bekijk werk

Tijdens je studie Interior Design and Styling

Je gaat volop aan de slag met interieur, architectuur, ruimtelijke vormgeving, design, styling en tuininrichting. Schetsen, schilderen, tekenen, kleuren, maquettes maken, 3D-prints, je leert het allemaal. Naast colleges in kunst(geschiedenis), ondernemerschap en bouwkunde krijg je ook trendonderzoek en communicatie. Inspiratie vinden, experimenteren, kritisch denken en reflecteren ga je oefenen. Je leert experimenteren en vormgeven met licht, kleur, vorm en materialen om het gedrag en de beleving van de gebruiker van een ruimte te beïnvloeden.

Studie-inhoud
Design materialen Interior Design and Styling Saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE INTERIOR DESIGN AND STYLING IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Interior Design and Styling

Twee studenten van Saxion broeden op nieuw leven voor kerk

Lees het artikel

Mogelijkheden na je opleiding Interior Design and Styling

Je kunt aan de slag als ontwerper, adviseur bij ontwerpstudio’s, architectenbureaus, retail in wonen, designbladen, lichtontwerpers en bouwbedrijven. Of start je eigen ontwerpatelier en wordt zelfstandig ondernemer. Tijdens je studie Interior Design and Styling ontdek en verrijk je je eigen stijl en specialisatie. Je weet hoe je wensen en ideeën van klanten kunt vertalen naar een professioneel ontwerp met jouw eigen signatuur. Ben je nog niet uitgestudeerd, dan kun je een verwante masteropleiding volgen.

Jouw toekomst
Woonkamer design inrichting| Interior Design and Styling | Saxion
Design materialen Interior Design and Styling Saxion

“Door zelfstudie leer ik plannen, iets dat ik soms wel lastig vind. Maar ik leer het steeds beter.”

Lees de ervaring Alle ervaringen