Studente houdt maquette boven het hoofd | Interior Design and Styling | Saxion

Wil jij studeren bij de beste Interior Design and Styling-opleiding van Nederland?

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Bij de hbo-opleiding Interior Design & Styling (voorheen Jan des Bouvrie Academy) leiden we je op tot een maatschappelijk betrokken interieurontwerper met lef die vragen van een opdrachtgever op een verrassende en creatieve manier kan vertalen naar een waardevol interieurontwerp.

Vanaf september heet deze opleiding Interior Design!
Jan des Bouvrie| interieur design opleiding |Saxion

Meteen aan de slag

Meteen vanaf de start van de opleiding ga je aan de slag met praktijkopdrachten, zodat je je opgedane kennis meteen kunt toepassen. Je krijgt les in verschillende onderwerpen als interieurarchitectuur, ruimtelijk onderzoek, duurzaamheid, ondernemerschap, materialen en verlichting. Hierdoor word je niet alleen een creatieve, maar ook professionele interieurontwerper!

Ontwerp interior design | Interior Design and Styling | Saxion

Ontwikkel innovatieve vaardigheden

Tijdens de opleiding Interior Design and Styling maak je creatieve ontwerpen die je goed kunt onderbouwen en toelichten. Je ontwerpt niet alleen voor jezelf, maar stelt de gebruiker centraal in jouw ontwerp. Hiervoor gebruik je (nieuwe) technologieën en kennis over de wereld om je heen. Zo leer je hoe je innovatieve ontwerpen kunt creëren en op de juiste manier met de eindgebruiker kunt communiceren. 

Ontwerp materialen | Interior Design and Styling | Saxion

Samenwerken met bedrijven en ontwerpers

Studenten en de opleiding zelf werken nauw samen met bedrijven en ontwerpers en profiteren van hun expertise. Interior Design & Styling onderhoudt sterke banden met het werkveld en biedt waardevolle mogelijkheden voor kennisuitwisseling, netwerken, stages en zelfs mogelijke werkgelegenheid.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden tot 1 mei 2024.

Jan des Bouvrie Academy

Interior Design & Styling is ruim twintig jaar geleden gestart als de Jan des Bouvrie Academy: een toegepaste ontwerpopleiding met oog voor de zakelijke kant van het vak. Met de ontwikkeling van het vakgebied heeft de opleiding zich aangepast en bedient het met haar veelzijdigheid inmiddels een breed spectrum van het werkveld.

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Cursus DoDesign

Wil jij je creatieve skills uitbreiden en je portfolio opbouwen voor toelating bij de opleiding Interior Design & Styling? Dan is de cursus DoDesign iets voor jou! Zeven zaterdagen lang leer je van échte vakmensen beeldende basisvaardigheden.

Meld je nu aan!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Benieuwd naar het werk van onze studenten, uit alle leerjaren?

Bekijk werk

Tijdens je studie Interior Design and Styling

De opleiding Interior Design and Styling leert je op een praktische manier hoe je inspiratie vindt en hoe je kunt experimenteren, vormgeven kritisch denken en reflecteren. Daarnaast experimenteer je met vorm, licht, kleur en materialen om het gedrag en de beleving van de gebruiker van een ruimte te beïnvloeden. Ontwikkel je eigen creativiteit en ontwerpvaardigheden en word een expert in het vormgeven van inspirerende ruimtes die aansluiten bij de wensen van de eindgebruiker!

Studie-inhoud
Design materialen Interior Design and Styling Saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE INTERIOR DESIGN AND STYLING IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Interior Design and Styling

Twee studenten van Saxion broeden op nieuw leven voor kerk

Lees het artikel

Mogelijkheden na je opleiding Interior Design and Styling

Je hebt na het afronden van deze interior design opleiding hbo de keuze uit verschillende beroepen. Zo kun je aan de slag als interieurontwerper en de inrichting van ruimtes naar een hoger niveau tillen. Maar ook als adviseur in retail of projectinrichting kun je met jouw kennis en expertise een belangrijke bijdrage leveren aan projecten. Daarnaast kun je ook aan de slag als stylist bij lifestyle-media, medewerker bij een architectenbureau, inkoper of zelfstandig ondernemer in een eigen ontwerpstudio.  

Jouw toekomst
Woonkamer design inrichting| Interior Design and Styling | Saxion

Creative minds inspire others.

Lees de ervaring Alle ervaringen


 

Gerelateerde opleidingen