Man en vrouw in overleg in een opnamestudio

Met Creative Business word jij de mediamaker van de toekomst

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Als Creative Business professional creëer je verhalen met media waarmee je mensen in beweging brengt. Je ontdekt de laatste mediatrends en zet deze op een creatieve en strategische manier in. Je weet als geen ander tekst, beeld, video en andere technieken te combineren om het vraagstuk van je opdrachtgever op te lossen. Jij vertelt het verhaal. Een verhaal dat raakt!

Media Informatie en Communicatie is een van de varianten van de Creative Business opleidingen in Nederland.
Jonge mensen kletsen met onderdelen van een VR-bril in hun hand Creative Business - Media, Informatie en Communicatie Saxion

Persoonlijk en laagdrempelig

De hbo-opleiding Creative Business is een populaire studie, maar de klassen zijn klein en er is veel persoonlijke aandacht voor je. Vaak kun je met vragen in je klas terecht, waar je ook begeleiding krijgt van een ‘klassenbuddy’. En als je er dan nog niet uitkomt, staat de deur van de docentenkamer altijd open.

Een jonge vrouw zit achter een tafel met daarop een vel vol gekleurde post-its Creative Business - Media, Informatie en Communicatie Saxion

Geef zelf kleur aan je studie

In het begin is deze creatieve hbo-opleiding heel breed en krijg je een uitgebreide basis mee voor het vak van mediaprofessional. Naarmate je verder komt, kun je je meer specialiseren in een bepaalde richting of in een bepaald medium. Ook geef je via je stage, je minor en een learning community een eigen draai aan je studie.

Een meisje wordt geïnterviewd in een studio met op voorgrond microfoon en op achtergrond camera Creative Business - Saxion

Professionele apparatuur

Als Creative Business-student leer je op een strategische wijze media in te zetten. Om verhalen te produceren heb je natuurlijk professionele apparatuur nodig. Tijdens de studie kun je gebruikmaken van onze faciliteiten. Denk hierbij aan een tv-studio, streamingstudio en podcaststudio, maar ook aan professionele camera’s en audio- en belichtingsapparatuur.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Creative Business

Bij Creative Business leer je strategische keuzes maken in verschillende contexten. Je leert om jezelf steeds af te vragen: wat zijn de wensen van de opdrachtgever? Wat zijn de wensen/behoeften van de doelgroep? Welke meetbare doelen zijn er? Ook verdiep je je in vragen als: wanneer maak je gebruik van video, wat zijn de voordelen van bepaalde socialmediakanalen en hoe produceer je een podcastserie die perfect aansluit op de doelgroep? Je leert tijdens je studie hoe je in elke situatie het meest geschikte middel of medium kiest en hoe je je keuzes kunt onderbouwen. Ook ben je straks op de hoogte van de tofste reclamecampagnes en inspirerende mediaproducties. Met als doel: verhalen kunnen maken die daadwerkelijk impact maken op de doelgroep!

Studie-inhoud
Studentes helpen elkaar met het opzetten van een VR-bril bachelor Creative Business - Media, Informatie en Communicatie Saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE CREATIVE BUSINESS IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Creative Business

Mogelijkheden na je opleiding Creative Business

Na deze media, informatie en communicatie opleiding ben jij een allround mediaprofessional. Je weet als geen ander hoe je inhoud en techniek kunt inzetten om de doelen van een opdrachtgever te bereiken. Tijdens je studie Creative Business heb je ervaring opgedaan met het creëren van diverse media(uitingen) en daardoor kun je in een heel breed werkveld aan de slag. Mocht je nog niet uitgeleerd zijn, zijn er ook mogelijkheden om door te stromen naar een master.

Jouw toekomst
Een man met hoofdtelefoon op overlegt in een opname-studio met de mensen naast hem Creative Busines Saxion
Student loopt de trap op

Het bevalt me heel goed dat je binnen Creative Business je eigen studieroute kunt uitstippelen

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen