Presentatie ontwerp bij opleiding Industrieel Product Ontwerpen Saxion

Word een spin in het web van productontwikkeling

• Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Van scheerapparaat tot e-bike en van orthese tot medisch apparaat: er zit een ontwerpproces achter elk product. Bij Industrieel Product Ontwerpen (IPO) leer je hoe je een duurzaam, aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk product ontwerpt, dat voldoet aan de eisen en wensen van de gebruiker.

Student Industrieel Product Ontwerpen Saxion met monster van ontwerp

Techniek en doelgroepgericht ontwerpen

De nadruk ligt op techniek (materiaalkeuze en productietechnieken). Daarbij richt je je op het gebruiksgericht ontwerpen met aandacht voor ergonomie, gedrag en behoeftes van gebruikers, commerciële haalbaarheid en vormgeving.

Studenten Industrieel Product Ontwerpen Saxion werken aan een ontwerpopdracht

Projecten met (inter)nationale bedrijven

Vanaf het eerste studiejaar werk je intensief samen met toonaangevende (internationale) opdrachtgevers aan ontwerpprojecten in het kader van Open Innovation.

Logo's Topopleiding Keuzegids hbo en Elsevier

Hbo-topopleiding

De opleiding IPO staat op plaats 1, zowel in de hbo studiekeuzegids, categorie 'Hbo Ontwerpopleidingen binnen het domein Techniek' als in de Elsevier Beste Studies ranking van de Bachelor-opleidingen Industrieel Product Ontwerpen.

Meld je nu aan

Meld je vóór 15 augustus aan via Studielink

Direct aanmelden

Proefstuderen

Onze meeloopdagen starten weer in oktober.

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

4.2 Sterren

Tijdens je studie

Bij de hbo-opleiding Industrieel Product Ontwerpen leer je techniek en gebruiksgericht ontwerpen te combineren. Je hebt oog voor kansrijke product-markt-combinaties en je leert met andere vakgebieden samen te werken. Daardoor leer je een product te ontwerpen, waar de markt ook echt op zit te wachten. Ben je een onderzoekend type en creatief? Dan past IPO bij jou!

Studie-inhoud
Handtekenen bij Industrieel Product Ontwerpen Saxion

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Een nieuw product ontwerpen is een behoorlijke uitdaging. Als industrieel productontwerper ben je de spin in het web van alle aspecten die bij de ontwikkeling komen kijken. Je houdt daarbij rekening met zaken als materiaalgebruik, productietechniek, veiligheid en duurzaamheid. Vanuit het perspectief van de gebruiker bedenk en ontwerp je het product en adviseer je de klant over het beste ontwerp.

Jouw toekomst
Studenten Industrieel Product Ontwerpen in overleg
Ontwerp Bauke Seiger Traxos zoutstrooier voor Aebi Schmidt Nido

Zolang ik mij kan herinneren heb ik een passie voor techniek en vormgeving