Een jonge leerling zit voorovergebogen aan een tafel in een klaslokaal. De leerling is bezig een vorm uit blauw papier te drukken met een puntig voorwerp.

Saxion biedt beginnende en ervaren leerkrachten een uitgebreid aanbod op het gebied van montessorinascholing. Denk bijvoorbeeld aan de montessoriopleiding, het professionaliseringstraject, de minor of de master.

Ons Montessori-aanbod

Master

Heb je al een aantal jaren ervaring in het onderwijs en wil je als docent een volgende professionele stap maken? Dan is de Master Leren & Innoveren - Onderzoekende Onderwijsontwerper (MLI OO) een uitstekende keuze! Sinds september 2016 biedt Saxion je binnen deze master de unieke mogelijkheid om te kiezen voor de mastertrack montessorionderwijs. 

Bekijk masteropleiding

Minor

Pabo Saxion biedt van september tot februari een minor montessori aan. Deze minor richt zich, behalve op Saxion-pabostudenten, ook op studenten van andere pabo's die in het derde of vierde jaar van hun opleiding zitten. Tijdens de minor volg je een deel van de officiële opleiding tot montessorileerkracht. Er is één lesdag in de week (elke maandag van 16.30 tot 20.00 uur) en er zijn acht hele dagen les gericht op een specifiek thema of een specifieke vaardigheid. Alle lessen vinden plaats op de pabo in Enschede. 

Bekijk de Minor Montessori
Studente Commerciële Economie Saxion

Professionalisering

Naast de master en minor, biedt Saxion beginnende en ervaren leerkrachten een uitgebreid aanbod op het gebied van montessorinascholing.

Ons aanbod:

Download onze brochure
kelly-sikkema-198975-unsplash.jpg

Stage

De montessoriopleiding geeft je de kans om de visie van Maria Montessori in de praktijk te beleven en toe te passen. Binnen onze opleidingen zijn er dan ook verschillende stagemogelijkheden.

Meer over stage-mogelijkheden
Kind aan tafel

In het kind schijnt een licht dat noch wij, noch de wereld hem kunnen schenken, maar dat door hemzelf ontstoken wordt.

Maria Montessori
Dr. Maria Montessori (1907)

Hoe is deze methode ontstaan en wie was Maria Montessori?

Profiel Maria Montessori