Saxion studenten in overleg

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Saxion betekent kiezen voor een inspirerende werkomgeving met uitstekende Arbeidsvoorwaarden.

Om je een indruk te geven van de belangrijkste voorwaarden, vind je hier onze Top 10 Arbeidsvoorwaarden:

Bij Saxion heb jij de regie op je eigen loopbaan en ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We bieden je veel ruimte voor persoonlijke, professionele én vakinhoudelijke ontwikkeling en faciliteren je met geld, tijd en advies. Volg bijvoorbeeld een opleiding, training of workshop bij de Saxion Academy, doe een loopbaanscan of schrijf je in voor een master of promotietraject.

Balans tussen werk en privé is bij Saxion goed geregeld. Maak afspraken op maat over werkdagen, thuiswerken en werktijden. Met 11 weken verlof kun je alle kanten op. Of plan een sabbatical.

De hoogte van het salaris is afhankelijk van de functie en van jouw kennis en ervaring. De functie wordt ingeschaald op basis van salarisschalen die voortkomen uit de cao hbo. Daarnaast kan je rekenen op 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Bij Saxion combineren we het fysiek op locatie (samen)werken en het online werken vanuit huis of een andere locatie. Werken bij Saxion betekent werken in een inspirerende en gefaciliteerde werkomgeving met aanpasbare werkplekken. op een Saxion-locatie en vanuit huis. We bieden jou daarnaast een compleet hybride werken pakket om gezond en veilig te kunnen werken. Thuis én bij Saxion.

Hybride werken bij Saxion

Hybride werken is bij Saxion een bewuste keuze. Duurzaamheid staat hoog op onze agenda: door minder te reizen reduceren we de CO2-uitstoot. Daarnaast kan hybride werken bijdragen aan een betere werk/privé-balans. En als jij lekker in je vel zit, bevordert dat jouw werkgeluk. Je thuis voelen bij Saxion. Daar doen we het voor.

Hybride werken is meer dan de keuze thuiswerken of bij Saxion werken. Het gaat over waar, wanneer en hoe je werkt. Iedere dag maak je op basis van je werkzaamheden, rooster én de afspraken binnen jouw team de keuze of je thuiswerkt, naar een Saxion-locatie gaat, of op een andere plek werkt.

Saxion hybride werken pakket

Werken bij Saxion betekent werken in een inspirerende en gefaciliteerde werkomgeving op een Saxion-locatie en vanuit huis. We bieden jou een compleet pakket om gezond en veilig te kunnen werken. Thuis én bij Saxion.

Alle medewerkers met een Saxion-contract van > 0,2 fte werken op een laptop en met een smartphone van Saxion. Werkplekken deel je samen met je collega’s en zijn zo ingericht dat je gezond en veilig kunt werken. Voor een online les of vergadering zijn speciale Teams Rooms en Pods beschikbaar. En werk jij minimaal één dag per week vanuit huis? Dan heb je de mogelijkheid ergonomische middelen voor jouw thuiswerkplek te bestellen, zoals een bureaustoel, voetensteun, beeldscherm en laptopstandaard.

Naast de faciliteiten biedt Saxion jou een duurzame mobiliteitsregeling waarmee je onder andere gratis kunt reizen in het OV (voor woon- werkverkeer en dienstreizen), thuiswerkvergoeding, themasite met informatie en tips en een uitgebreid aanbod aan trainingen en opleidingen. Om je bijvoorbeeld te ondersteunen in een juiste werk/privé-balans, om fit en vitaal te blijven én om jou te helpen effectief hybride te werken.  

Samenwerken, thuis en bij Saxion.

Saxion denkt aan je gezondheid en het milieu. We bieden daarom via de fietsregeling fiscaal voordeel bij de aanschaf van je fiets. Saxion kent daarnaast een sportfaciliteitenregeling.

Ga je vanwege je werk bij ons verhuizen naar onze mooie regio, informeer dan naar onze interessante verhuisvergoeding.

Je bouwt pensioen op via het ABP en Saxion betaalt 2/3 van je premie. Sparen voor extra pensioen of eerder stoppen met werken behoort ook tot de mogelijkheden.

Je kunt met korting de meeste gangbare verzekeringen afsluiten, zoals zorg-, auto-, woon- of reisverzekering, of extra inkomenszekerheid voor je partner regelen.

Saxion heeft een verzekering voor je afgesloten tegen inkomensverlies door gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. En dat is voor jou helemaal gratis.

Je Saxion-account biedt je via Surfspot toegang tot de exclusieve computerstore van het Onderwijs.

Via onbetaald verlof of extra opbouw van vakantiedagen kun je er een tijdje tussenuit. Een combinatie is ook mogelijk.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden in de cao-hbo.

Persoonlijke, professionele en vakinhoudelijke ontwikkeling

Als professional uit de beroepspraktijk beschik je niet altijd over didactische vaardigheden. Daarom biedt Saxion je de cursus didactische vaardigheden voor beginnende docenten aan. Met deze cursus ben je goed voorbereid op je taak als docent. De praktisch ingerichte cursus geeft antwoord op vragen waarmee je tijdens je werk te maken krijgt. Hoe bereid ik mijn lessen voor? Sluit de lesstof wel aan bij je studenten? Hoe houd ik hun aandacht vast tijdens de les? En hoe maak ik de les zo interessant mogelijk?

Als docent-onderzoeker is het van belang dat je een master-diploma hebt. In sommige gevallen maken we afspraken over het behalen van een master. Wij bieden je de mogelijkheid om een master te volgen tegen aantrekkelijke tarieven. De Regeling financiering masters geeft je een tegemoetkoming in de studiekosten. Een soortgelijke regeling bestaat ook voor promotietrajecten. Saxion streeft ernaar dat 70% van haar medewerkers academisch geschoold is en 10% gepromoveerd.

Werk je bij Saxion, dan kun je gebruik maken van de Saxion Academy. Op website van de Saxion Academy  vind je het complete trainingsaanbod. Zo kun je je makkelijk bijscholen, zowel vakinhoudelijk als praktisch en persoonlijk.

Bij ons heb je toegang tot je eigen digitale Loopbaanplatform. Je kunt testen doen, krijgt meer inzicht in jouw drijfveren en talenten en krijgt tips om aan de slag te gaan met je loopbaan. Wil je meer begeleiding, dan staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar!

Nieuwste vacatures