Arbeidsvoorwaardengesprek

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Saxion betekent kiezen voor een inspirerende werkomgeving met goede arbeidsvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn vastgelegd in de cao-hbo.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden in de cao-hbo

open link

Om je een indruk te geven van de belangrijkste voorwaarden, vind je hier onze Top 10 Arbeidsvoorwaarden.

 • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden
  Bij Saxion ben je zelf in charge voor je persoonlijke én vakinhoudelijke ontwikkeling. Je wordt hierin goed gefaciliteerd in geld en tijd. Volg bijvoorbeeld een opleiding, training of workshop de Saxion Academy of schrijf je in voor een master of promotietraject.
 • Flexibiliteit werk & vrije tijd
  Balans tussen werk en privé is bij Saxion goed geregeld door afspraken te maken over werkdagen en werktijden. Ook heb je de mogelijkheid om extra vakantiedagen op te bouwen
 • Eindejaarsuitkering
  Aan het eind van een jaar hard werken, ontvang je een dertiende maand als extraatje.
 • Ouderschapsverlof: Saxion betaalt mee
  Werk je 0,4 fte of meer, dan kun je kiezen voor ouderschapsverlof zonder inlevering van pensioenrechten en sociale verzekeringen.
 • Fiscale reiskostenregeling
  Met deze regeling laat je het verschil tussen wat de werkgever betaalt aan je reiskosten en wat fiscaal gezien vergoed mag worden netto uitbetalen, zodat je over dit bedrag geen loonheffing hoeft te betalen. Hoe groter de reisafstand, hoe hoger jouw voordeel kan oplopen.
 • Voordelig fietsen
  Woon je dichtbij je werkplek en kom je met de fiets? Dan heeft Saxion een aantrekkelijke fietsregeling voor jou!
 • Verhuisvergoeding
  Ga je vanwege je werk voor Saxion verhuizen naar een van onze standplaatsen, dan kom je in aanmerking voor een interessante verhuisvergoeding. Dit geldt alleen wanneer je voor meer dan 0,4 fte in dienst bent; een aanstelling van minimaal één jaar hebt en meer dan één uur reistijd met het openbaar vervoer kwijt bent.
 • Goede pensioenregeling
  Je bouwt pensioen op via het ABP. Sparen voor extra pensioen of eerder stoppen met werken behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Profiteren van een collectieve zorgverzekering
  Je kunt je met korting verzekeren voor de basisverzekering, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen via een aantal collectief afgesloten zorgverzekeringen.
 • Sabbatical
  Via onbetaald verlof of extra opbouw van vakantiedagen kun je er een tijdje tussenuit. Een combinatie van bovenstaande opties is ook mogelijk.

Het is belangrijk om te investeren in je eigen ontwikkeling. Saxion stimuleert jouw persoonlijke ontwikkeling. Als medewerker krijg je de mogelijkheid te investeren in zowel vakinhoudelijke als persoonlijke groei. Goed opgeleide én gemotiveerde medewerkers vormen het fundament van onze professionele organisatie. Daardoor is Saxion voorbereid op de toekomst.

Als professional uit de beroepspraktijk beschik je niet altijd over didactische vaardigheden. Daarom biedt Saxion je de cursus didactische vaardigheden voor beginnende docenten aan. Met behulp van deze cursus ben je goed voorbereid op je taak als docent.

De praktisch ingerichte cursus geeft antwoord op vragen waarmee je tijdens je werk te maken krijgt. Hoe bereid ik mijn lessen voor? Sluit de lesstof wel aan bij je studenten? Hoe houd ik hun aandacht vast tijdens de les? En hoe maak ik de les zo interessant mogelijk? Je krijgt instrumenten aangereikt, waarmee je je lessen goed kunt inrichten en voorbereiden. Tijdens de cursus krijg je feedback van de cursusleider en je medecursisten.

Als docent-onderzoeker is het van belang dat je in het bezit bent van een master-diploma. In sommige gevallen maken we afspraken over het behalen van een master. Saxion biedt je de mogelijkheid tot het volgen van een master tegen aantrekkelijke tarieven. De Regeling financiering masters geeft je een tegemoetkoming in de studiekosten. Een soortgelijke regeling bestaat ook voor promotietrajecten. Saxion streeft ernaar dat 70% van haar medewerkers academisch geschoold is en 10% gepromoveerd. 

Als medewerker kun je binnen Saxion gebruik maken van het eigen ontwikkelings- en opleidingscentrum, de Saxion Academy. Op de website van de Saxion Academy vind je het complete trainingsaanbod en kun je je inschrijven om je bij te scholen qua vakinhoudelijke kennis, praktische kennis en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is het als medewerker mogelijk om je bij Saxion in te schrijven voor een master of promotietraject.

Nieuwste vacatures