Studente achter laptop

Sollicitatie procedure Saxion Hogescholen

Wilt u solliciteren op een functie bij Saxion? Dit kan via het formulier achter de sollicitatiebutton, rechtsboven of onderaan een vacaturepagina bij “Solliciteer nu” en vul het sollicitatie formulier in.

Nadat u uw gegevens heeft verstuurd, ontvangt u een e-mail met een ontvangstbevestiging van uw sollicitatie. Wij streven ernaar om de briefselectie te laten plaatsvinden binnen twee weken na de sluitingsdatum van de vacature. U ontvangt daarna een e-mail met al dan niet een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

  • Wordt u uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dan ontvangt u een e-mail met de gespreksdatum en –tijd en de route beschrijving. Ook wordt de selectiecommissie in deze e-mail aan u voorgesteld.
  • Wanneer uw sollicitatie niet tot een gespreksuitnodiging leidt, dan ontvangt u een afwijzing per e-mail. Voor uitleg over deze afwijzing kunt u contact opnemen met de vacature houder die de mail met naam en telefoonnummer heeft ondertekend.
  • U wordt schriftelijk uitgenodigd voor een vervolggesprek, wanneer het eerste gesprek van beide kanten succesvol is verlopen en de selectiecommissie dieper wil ingaan op bepaalde onderwerpen. 
  • Wanneer het gesprek resulteert in een afwijzing, dan ontvangt u hierover telefonisch bericht van één van de leden van de selectiecommissie.
  • Wanneer het gesprek resulteert in het aanbieden van een aanstelling, dan ontvangt u hiervan telefonisch bericht van één van de leden van de selectiecommissie. U wordt vervolgens per email uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardelijk gesprek op een van de vestigingen van Saxion. Wij hopen u na dit gesprek van harte welkom te mogen heten, als nieuwe medewerker bij Saxion.
  • De selectiecommissie bestaat meestal uit een directeur, een teamleider en één of meer mogelijk toekomstige collega´s. Bij vacatures voor docenten kan ook een student bij het gesprek aanwezig zijn. Afhankelijk van het aantal commissieleden voer je twee a drie gesprekken.
  • Meer informatie over de sollicitatieprocedure vindt u in de Saxion sollicitatiecode. U kunt ook contact opnemen met de vacature houder. De contact gegevens van de vacature houder zijn terug te vinden in de vacature tekst.

Nieuwste vacatures