Jonge vrouw solliciteert via een laptop.

Wat kun je verwachten als je bij Saxion solliciteert?

Wat fijn dat je interesse hebt in een vacature van Saxion. Hier vertellen we je hoe de sollicitatieprocedure verloopt.

S20220264 HRM Stappen sollicitatieproces_v1.jpg

Je solliciteert

Wil je solliciteren bij ons? We ontvangen jouw gegevens en motivatie heel graag! Vul het sollicitatieformulier in van de functie waarop je wilt solliciteren. Na het versturen van je sollicitatie, ontvang je van ons een ontvangstbevestiging. We laten je meestal binnen twee weken na de sluitingsdatum van de vacature weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Eerste gesprek

Als we je uitnodigen voor een gesprek, sturen we jou per e-mail een uitnodiging met de gespreksdatum en -tijd en een routebeschrijving. Afhankelijk van de situatie en de coronamaatregelen op dat moment, vinden de gesprekken fysiek of online plaats via Microsoft Teams.

En natuurlijk stellen we de selectiecommissie aan je voor, zodat je weet met wie je kennis gaat maken. De selectiecommissie bestaat meestal uit een directeur, een teamleider, één of meer toekomstige collega´s en een HR-adviseur. Bij vacatures voor docenten kan ook een student bij het gesprek aanwezig zijn. Afhankelijk van het aantal commissieleden, voer je twee of drie gesprekken.

(Nog) geen match?

Als we je niet uitnodigen voor een gesprek, ontvang je van ons een afwijzing per e-mail, waarin we uitleggen waarom we (nog) geen match zien. Je mag altijd contact met ons opnemen, als je toch nog vragen hebt of meer uitleg wilt over onze overwegingen. De contactgegevens van degene met wie je kunt bellen delen we dan ook met je.

Vervolggesprek(ken)

Klikt het van beide kanten? Dan nodigen we je graag uit voor een vervolggesprek, zodat we dieper kunnen ingaan op bepaalde onderwerpen. Soms voeren we nog een derde gesprek.

Mocht het vervolggesprek leiden tot een afwijzing, dan bellen we je hierover zodat we kunnen bespreken wat de overwegingen hierbij waren.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Als het vervolggesprek volgens jou en ons leidt tot een match, dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek op een van de vestigingen van Saxion. We hopen je dan na dat gesprek van harte welkom te mogen heten als nieuwe medewerker bij Saxion!

Meer weten?

Meer informatie over de sollicitatieprocedure vindt je in de Saxion sollicitatiecode. Je kunt ook contact opnemen met de vacaturehouder. De contactgegevens van de vacaturehouder staan in de vacaturetekst op onze website.

Nieuwste vacatures