Verschil maken in de wereld van morgen?

Ben jij een talentvolle professional en heb je affiniteit met onderwijs? Vind je het leuk om met studenten op te trekken en zelf te blijven leren? Haal je energie uit kennis overdragen en coach jij met veel plezier studenten in hun ontwikkeling? Kijk je vooruit en zie je kansen om impact te creëren op basis van de (technologische) ontwikkelingen die er spelen binnen je vakgebied? Dan is Saxion op zoek naar jou!

Wat verwacht Saxion van jou als docent?

Als professional kun je studenten inspireren en meenemen in jouw verhaal over je vakgebied. Je bent gedreven en hebt passie voor het domein waarin jij bent opgeleid en/of werkt en weet dat over te dragen op studenten. Je neemt je studenten mee in de (technologische) ontwikkelingen en de gevolgen die deze met zich meebrengen binnen je vakgebied nu en in de (nabije) toekomst. Jouw verhaal en lessen zijn daarop toegespitst.

Student staat voor de klas

Onderwijs van de toekomst

Saxion biedt toekomstgericht en flexibel onderwijs. Voorbereid op de vragen van morgen en afgestemd op ieders persoonlijke talenten en capaciteiten. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. We stappen hierbij over grenzen van vakgebieden heen. Wij geloven dat doeners met denkkracht het verschil kunnen maken in de wereld van morgen en daarmee vormgeven aan de beroepen van de toekomst. Hierin speel je als docent bij Saxion een belangrijke rol.

Bij Saxion werk je niet alleen als docent, maar doe je samen met studenten, het werkveld en collega’s van verschillende lectoraten ook praktijkgericht onderzoek. Saxion levert met deze onderzoeken zowel in de regio als daarbuiten een belangrijke bijdrage aan kennis en innovatie bij opdrachtgevers en de maatschappij. Jij kunt met jouw expertise hiervoor een belangrijke meerwaarde hebben. Je legt als docent verbinding tussen verschillende vakgebieden en je weet studenten te motiveren om buiten de kaders van hun eigen opleiding te denken.

Studenten in de klas

Docent worden; wat bieden wij jou?

Om docent te worden heb je niet meteen een lesbevoegdheid nodig. Je bent in de eerste plaats geselecteerd als professional die in staat is om studenten te inspireren. Saxion ziet in jou de motivator die studenten meeneemt in het verhaal over jouw vakgebied. Didactische vaardigheden zijn aan te leren. Graag kijken we samen met jou naar de kennis en ervaring die je al hebt en naar de ondersteuning en scholing die je eventueel nog nodig hebt. Zo bieden we binnen Saxion een cursus didactische vaardigheden aan voor medewerkers die nog onbekend zijn met lesgeven. In deze training worden op interactieve en activerende wijze de belangrijkste facetten van de onderwijspraktijk behandeld. Tijdens de cursus bouw je een dossier van bewijsstukken op, waarmee je jouw kennis en vaardigheden aantoont in de verschillende docentcompetenties.

Docent zijn bij Saxion, hoe is dat nou?

Veelzijdige baan

We zijn altijd op zoek naar inspirerende docenten, voor zowel het bachelor als het deeltijdonderwijs of bijvoorbeeld voor specifieke modulen of cursorisch onderwijs. Als docent doe je meer dan alleen voor de klas staan. Binnen Saxion kennen we verschillende docentrollen. Dat zijn: ontwikkelaar, coach van het leerproces, studiecoach, assessor, expert en verbinder. Zo heb je niet alleen uitvoerende taken, maar ben je ook betrokken bij de (her-) ontwikkeling van onderwijsmateriaal en neem je deel aan praktijkgericht onderzoek. Je begeleidt studenten tijdens hun stage en afstuderen en adviseert ze over hun studieloopbaan. Tot slot onderhoud je namens Saxion je eigen professionele netwerk. Het docentschap is een leuke veelzijdige baan.

Saxion Academy

Natuurlijk krijg je de ruimte om te investeren in je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Binnen Saxion hebben we een corporate academy met aanbod op veel verschillende thema’s gericht op de ontwikkeling van al onze medewerkers. Op de website van de Saxion Academy vind je het complete trainingsaanbod en kun je je inschrijven om je bij te scholen qua vakinhoudelijke kennis, praktische kennis en persoonlijke ontwikkeling.