Studenten in de klas

Inlogcodes voor systemen

Op het moment dat je aanmelding rond is voor een deeltijdopleiding van Saxion, krijg je een Saxion account. Hiermee kun jij inloggen in de systemen die Saxion gebruikt.

Je persoonlijke inlogcodes

Direct na aanmelding voor een opleiding bij Saxion ontvang je persoonlijke inlogcodes. Er wordt voor jou een Saxion-account aangemaakt, waarmee je in onze systemen kan inloggen. Je inlognaam en wachtwoord ontvang je per e-mail op je privé e-mailadres en je nieuwe Saxion e-mailadres. Daarin vind je ook een instructie hoe je Multi-Factor Authenticatie (MFA) voor jouw account installeert. Deze MFA heb je nodig om in te loggen.

Multi-Factor Authenticatie (MFA)

Met onze MFA log je in met een wachtwoord op jouw Saxion-account, waarmee je toestemming geeft met een app op je mobiele telefoon. We maken hiermee inloggen een stuk veiliger, omdat we daarmee kunnen accorderen dat jij het ook daadwerkelijk bent. Het inloggen met MFA is nodig voor ons interne communicatiekanaal (MijnSaxion) en Microsoft-applicaties zoals Outlook en Teams.

Bekijk de instructievideo 'Instellen MFA'
Saxion Startersinformatie

Je wachtwoord wijzigen of MFA opnieuw installeren?

Je kunt je wachtwoord heel gemakkelijk opnieuw instellen door de instructies te volgen op account.saxion.nl. Heb je alle stappen gevolgd? Dan krijg je op je privé-mailadres (dat ook bij Studielink bekend is) een mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Wil je Multi-Factor Authenticatie (MFA) verwijderen en opnieuw installeren? Dit doe je ook via account.saxion.nl.

EduVPN

Naast je account, heb je ook een VPN-verbinding nodig om in te loggen bij Saxion. Om in te kunnen loggen op de applicaties van Saxion, waaronder Bison, heb je een verbinding nodig met EduVPN. Je moet hiervoor je device verbinden met onze EduVPN. Daarvoor moet je allereerst de applicatie downloaden.

Download EduVPN
Informatiebijeenkomst kansen op werk in de technische en ICT branche

Informatiebeveiliging & privacy

Wil je weten hoe we binnen Saxion omgaan met privacy, persoonsgegevens en wat je zelf kunt doen op het gebied van informatiebeveilging?

mijnsaxion.nl/cybersafe
Saxion_72511.jpeg

Heb je een vraag? 

Neem dan contact op met de ICT-support van Saxion, dit kun je doen bij ons Servicepoint. Deze kun je telefonisch bereiken via: 088 - 019 3600 of kom langs bij de balie van het Servicepoint in Deventer (ruimte B1.30) of in Servicepoint in Enschede (ruimte F1.75). Let op: neem je ID-bewijs en je studentnummer mee. Op lesdagen is ICT telefonisch bereikbaar tot 20:00 uur.