jongen staat in de bibliotheek met boek in zijn hand

Studieboeken en studiemateriaal

Om goed voorbereid te kunnen starten met je opleiding is het belangrijk dat je de studieboeken en studiematerialen op tijd bestelt.

Studieboeken

Je kunt de studieboeken voor je opleiding bij Saxion bestellen via Studiewinkel.nl.  Bestel je hele boekenlijst of koop eenvoudig losse boeken met 5% studentenkorting.

Boekenlijst

De boekenlijst vind je op  Studiewinkel.nl.

  • Selecteer Saxion in de zoekbalk
  • Selecteer daarna de locatie van je opleiding
  • Selecteer jouw opleiding
  • Bekijk de boekenlijst

Uiteraard ben je vrij om je studieboeken via andere kanalen en leveranciers te bestellen. Sommige boeken zijn bijvoorbeeld ook tweedehands te verkrijgen. Let dan wel even goed op of je de juiste versie/ editie bestelt. We raden je aan om de boeken voor het eerste kwartiel nu alvast te bestellen.

Saxion Bibliotheek

Als student van Saxion kun je boeken ter plekke inzien of lenen bij de Saxion Bibliotheek. Er is een breed aanbod aan onderwijsboeken en veel aanvullende literatuur. Ook kun je er terecht voor digitale vakliteratuur zoals e-books en databanken die je vanuit huis kunt raadplegen.

Laptop

Naast je boeken heb je bij sommige opleidingen ook nog andere studiematerialen nodig. Dit verschilt per studie. Bij al onze opleidingen adviseren we om een goede laptop of tablet aan te schaffen, met camera en microfoon. Dit is noodzakelijk, omdat we met een online leeromgeving werken waar je zowel tijdens de les, thuis en op je werkplek mee moet kunnen werken. Voor sommige opleidingen gelden specifieke laptopeisen, kijk hiervoor op de startersinformatie van de betreffende opleidingspagina (typ je opleiding in op de zoekbalk van deze pagina).

Studiemateriaal

Bij enkele opleidingen vragen ze je ook om extra materialen aan te schaffen voor praktische vakken. Kijk op de pagina van jouw studie onder het kopje 'Leermiddelen' welke studiematerialen je eventueel nog nodig hebt naast je boeken en laptop. Zo ga je goed voorbereid van start!

Hardware en software met korting kopen

Wil jij hardware en/of software met een flinke korting kopen? Dat kan! Saxion is aangesloten bij SURFspot. SURFspot is een non profit ICT-webwinkel met speciale onderwijskorting op software, clouddiensten en hardware. Je hebt de keuze uit een ruim assortiment van leveranciers zoals: Adobe, McAfee, Amac en Microsoft. Ga hiervoor naar surfspot.nl, selecteer Hogeschool Saxion als instelling en log in met jouw Saxion-account voor een overzicht van de producten en kortingen.