Studenten werken (online) samen

Applicaties: MijnSaxion, Microsoft 365 en meer

Binnen Saxion gebruiken we verschillende applicaties, waaronder MijnSaxion, Microsoft 365 en Blackboard. Op MijnSaxion vind je alle informatie die voor jou relevant is.

MijnSaxion

MijnSaxion.nl (log in met je Saxion-account) is het startpunt voor jouw studiedag bij Saxion. Bekijk hier onze instructievideo. Je vindt er onder andere:

 • Je e-mail, agenda/rooster (via Xedule) en roosterwijzigingen;
 • (Urgente) mededelingen en (opleidings)nieuws;
 • Wie-is-wie: makkelijk een medestudent of docent opzoeken;
 • Weten & regelen: informatie over jouw opleiding (bijv. jaarplanning, OER: Onderwijs- en Examenregeling) en informatie over alle voorzieningen van Saxion;
 • Links naar belangrijke applicaties zoals:
  • Bison (voor intekenening toetsen, toetsresultaten en studievoortgang);
  • Blackboard (voor lesmateriaal en communicatie met docenten);
  • Selfserviceportal (voor je facilitaire/ICT-meldingen, aanvragen en handleidingen).

Let op: standaard staat de taal in MijnSaxion bij de eerste keer inloggen op Engels. Klik in de rechterbovenhoek op je profiel(foto) om de taal te wijzigen in Nederlands.

Check regelmatig je Saxion-mail

Om op de hoogte te blijven van updates en belangrijke informatie, raden we je aan om regelmatig te checken of je mail hebt op je Saxion-account. Zo voorkom je dat je belangrijke informatie van je opleiding mist.

MijnSaxion Studenten App

Met de MijnSaxion Studenten App kun je op ieder moment van de dag je actuele les- en toetsrooster checken op je telefoon. Is er een roosterwijziging? Dan ontvang je een notificatie. Download de app nu in de store!

Download de Studenten App
MijnSaxion Studenten App Store

Microsoft 365

Bij Saxion gebruiken we Microsoft 365 en daar horen een paar handige apps bij, zoals Outlook (mail, agenda, contactpersonen), Teams (samenwerken in groepen, bestanden delen, videobellen en chatten), OneDrive (opslaan van bestanden) en online programma's zoals Word, Excell, Powerpoint en OneNote. 

Voor ondersteuning en instructies kun je onderstaande video bekijken, of kun je terecht op support.office.com. Kom je er niet uit? Bel dan ons Servicepoint: 088 - 019 3600.

Wij helpen met je studiekeuze

Applicaties van Saxion

We snappen dat het even wennen is om de applicaties van Saxion te (gaan) gebruiken. We hebben een aantal instructievideo's die je kunt bekijken, die je helpen om online aan de slag te gaan!

Instructievideo's applicaties Saxion


Vragen of kom je er niet uit?

Neem dan contact op met ons Servicepoint.