fast forward traineeship

Succesverhalen trainees

We kunnen natuurlijk zelf genoeg redenen verzinnen waarom Fast Forward de beste start van je carrière is. Maar we laten dit liever over aan onze trainees. Dan krijg je een betere inkijk! We vroegen ze waar ze mee bezig zijn en hoe ze dit vinden. Hieronder de antwoorden!

Debbie Huijs

Hee hoi, ik ben Debbie! Iets meer dan een jaar geleden begon ik mijn avontuur aan Fast Forward. Ik was net afgestudeerd van mijn opleiding Creative Business en had eigenlijk nog geen idee wat voor werk ik mijzelf in de toekomst zag doen. Wel wist ik dat ik een baan wilde waar ik happy van zal worden.

Tijdens de verschillende masterclasses van Fast Forward gingen we aan de slag met onszelf. Klinkt misschien wat suf, maar dat was het zeker niet! Ik raad het iedereen aan. In de masterclasses ontdekte ik mijn kwaliteiten en talenten, mijn valkuilen en irritatiezones, maar ook waar ik mijn geluk uit haal en waar mijn passie ligt. Fotografie en dieren kwamen steeds weer voorbij. Het liefst ben ik met mensen en dieren in de buitenlucht creatief bezig! Ik fotografeerde al langer hobbymatig maar had er nooit bij nagedacht dat het misschien wel mijn droombaan kon zijn. Weten wat je wilt is dan 1. Het doen is een heel ander verhaal.

Maar goed, ik trok de stoute schoenen aan en stapte naar de KVK, blies mijn social media een nieuw leven in en opeens was ik ondernemer!

Momenteel heb ik al echt toffe opdrachten gedaan van paarden tot huwelijken tot businessevents. Mijn grootste passie ligt in de dierfotografie. Hier geniet ik echt enorm van! Dit najaar ga ik een week naar Zwitserland om modellen te fotograferen en nog meer te leren samen met een paar andere paardenfotografen. Ook ben ik bezig met het maken van een eigen website voor mijn bedrijf.

Naast mijn fotografie ben ik bezig met mijn 2e opdracht vanuit Fast Forward. Ik werk als marketingmedewerker bij VHLGenetics. Hierna heb ik nog 1 bedrijf te gaan en mijn droom is om daarna parttime te kunnen werken zodat ik nog meer tijd heb voor @debbiehuijsfotografie! En wie weet waar de toekomst ons gaat brengen. Zolang je maar blijft doen wat je leuk vindt, geloof ik dat alle dromen werkelijkheid kunnen worden.

LinkedIN Debbie
Debbie Huijs.jpg

Anne-Fleur Theussing

“Het gaafste wat ik aan FastForward vind is dat je samen met een groep mede-trainees werkt aan je ontwikkeling.” 

Afgelopen zomer heb ik mijn opleiding Hotel Management aan het Saxion Afgerond. Ik heb in deze tijd geweldige stages mogen doen, veel geleerd, leuke mensen ontmoet en interesse in de (online) marketing ontwikkeld mede door mijn minor marketing in Kopenhagen.

Tijdens mijn afstuderen heb ik de keuze gemaakt om na mijn studie mijn interesse in de (online) marketing verder te gaan ontdekken als Fast Forward Trainee. Vanaf september ben ik als Marketeer aan het werk bij NextGen in Borne. Dit is totaal wat anders dan waar ik voor gestudeerd heb maar het bevalt mij heel erg goed.

Mijn doelen voor de komende twee jaar bij FastForward is om zoveel mogelijk te leren van de ervaringen die ik op ga doen, te ontdekken waar mijn interesses liggen en wat mijn talenten zijn, maar mijn doel is ook om vooral een leuke tijd hebben met de mede-trainees.

LinkedIN Anne-Fleur
fast forward trainee

Klaar voor de ideale start van je carrière? Solliciteer nu!

Solliciteren Fast Forward

Jorien ten Barge

Hey! Ik ben Jorien! Vanaf leerjaar twee wilde ik al graag meedoen aan het Fast Forward traject na m’n opleiding. Op dat moment had ik al zoveel interesses dat ik maar bleef twijfelen of social work wel het allerbeste bij mij paste.

Ik heb geweldige dingen uit m’n opleiding gehaald en de drang om te blijven ontwikkelen nam nog meer toe. Daarnaast voelde ik me altijd ontzettend verantwoordelijk voor de natuur en de aarde. Dat wilde ik bij Fast Forward leren! Mijn idealisme om kunnen zetten in concrete plannen in de praktijk.

Vanaf deze week ben ik begonnen bij Stichting Informele Zorg ter ondersteuning van jonge mantelzorgers in Enschede. Helemaal vanuit idealisme opgezet en daarom de perfecte plek voor mij! Daarnaast ben ik nu ook de trotste eigenaar van mijn bedrijf Groene Heks Connect waar ik, vanuit mijn idealisme om mens en natuur weer te verbinden, uitdagende diensten aanbied 😍🌿✨

LinkedIN Jorien
Fast forward traineeship

Anne Munsterhuis

Ik heb voor Fast Forward gekozen om ‘binnen’ te kunnen kijken bij verschillende bedrijven en mijzelf verder te ontwikkelen. De opleidingen die ik voor Fast Forward heb gedaan en afgerond zijn het VWO, MBO (marketing & communicatie) en HBO (tourism management).

Ik ben dus nog zoekende naar wat ik precies wil. Mijn doel is dan ook om erachter te komen wat mijn passie is en waar ik plezier uit haal. De eerste weken bij Fast Forward hebben mij doen beseffen dat ik op dit moment op de goede plek zit, aangezien ik al veel meer over mijzelf te weten ben gekomen door o.a. de masterclasses van Dorothée Loorbach.

Op dit moment ben ik werkzaam bij de ZGT apotheek als projectleider. Een totaal andere sector dan waar ik uit kom, maar dat is juist waar ik naar opzoek ben! Een gave functie, waarbij ik elke dag nieuwe dingen leer. Fast Forward geeft je de kans om buiten je comfort-zone te treden aangezien daarbuiten veel meer te beleven valt 😉

LinkedIN Anne
fast forward traineeship

Kristian Baan

Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd voor de opleiding Creative Business op Saxion. Een interessante studie, maar ik vond het lastig om uit te vinden waar mijn passie ligt. Fast Forward kwam dan ook op het juiste moment op mijn pad.

Voor mijn eerste traineeship ben ik gestart bij de gemeente Enschede op de afdeling Communicatie. Een creatieve functie met veel diversiteit aan werkzaamheden. Precies waar ik naar op zoek was!

Fast Forward biedt mij de mogelijkheid om functies uit te proberen die niet gekoppeld zijn aan mijn opleiding. Een mooie kans om buiten je comfortzone te treden!

LinkedIN Kristian
fast forward trainee

Lotte Ditters

Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd voor de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs: een sector die volledig is ingestort dit jaar. Mede daarom solliciteerde ik dit voorjaar bij Fast Forward. Mijn doel voor de komende twee jaar is ontdekken waar ik écht blij van word.

Ik ben pas begonnen bij Plegt-Vos op de marketing & communicatie afdeling. Dat is precies wat ik zocht: een totaal andere sector en een, voor mij nog, onbekende functie. Dat is ook wat ik zo gaaf vind van Fast Forward, je krijgt de kans om het onbekende te ontdekken!

LinkedIN Lotte
fast forward trainee

Kristine ten Brinke

Hi allemaal! Ik ben Kristine ten Brinke, 22 jaar oud en volg sinds vorig jaar september het Fast Forward traineeshipprogramma. 

Na de havo heb ik de keuze gemaakt voor de studie Human Resource Management, omdat het mij leuk leek om in een zakelijke omgeving met mensen te werken. Tijdens mijn stages heb ik gemerkt dat deze verwachting niet helemaal klopte; het zakelijke aspect overheerste het helpen van en werken met mensen en ik miste direct resultaat. Na mijn studie wilde ik op zoek naar een baan en werkomgeving die bij mij paste. Om deze zoektocht tot een succes te maken heb ik gesolliciteerd bij Fast Forward. 

Omdat ik erg benieuwd was (en nog steeds ben) wat er naast het HRM-werkveld allemaal te doen was, ben ik vorig jaar september gestart als Project Support Officer bij Saxion Hogescholen. Iets waar ik niet voor heb geleerd, maar wel veel van heb geleerd! De masterclasses op vrijdag hielpen daarbij en bevestigden dat ik met het goede bezig was. Ik ben erachter gekomen wat ik graag wil terugzien in een baan, aan wat voor functies ik kan denken en hoe ik dit kan onderbouwen richting potentiële werkgevers. Daarnaast heb ik ook veel geleerd van mede-trainees en hun zoektocht naar een te gekke baan. 

Afgelopen mei ben ik gestart als content- en platformmanager bij het Twents Huis van de Logistiek. Ik ben verantwoordelijk voor de socials en het ontwikkelen en live zetten van campagnes, met als doel mensen enthousiast te maken voor de logistiek. Daarnaast voorzie ik de app van interessante content voor de deelnemers. Ik vind de werkzaamheden erg leuk en merk dat dit goed bij mij past! 

Vanaf januari 2021 zal ik gaan starten met mijn derde en tevens laatste opdracht bij Connectium in Rijssen. Ik ga me daar bezig houden met klantonderzoek en marketing. Ik heb er erg veel zin in! 🤩

LinkedIN Kristine
Kristine ten Brinke.jpg

Morgan Hoogsteden

Mijn naam is Morgan Hoogsteden, een 24-jarige ondernemer & Fast Forward trainee uit Apeldoorn. In 2020 ben ik afgestudeerd van de opleiding Human Resource Management en ben ik begonnen met Fast Forward. Het doorontwikkelen en jezelf continue verbeteren vind ik heel belangrijk. En dat kan via Fast Forward. 

Nu zit ik in mijn eerste traineeship als Webmaster bij de Universiteit van Twente. Een perfecte plek naar mijn idee: heel veel nieuwe elementen in m'n werk, uitdaging en een keer 'wat anders'. Dat was echt mijn doel. Doorontwikkelen en jezelf continue uitdagen, daar hou ik van.

Met de masterclasses van Fast Forward leer ik ook echt nog meer over mezelf en merk ik aan mezelf dat ik een betere versie van mezelf wordt. Niet alleen op werk gebied, maar ook op persoonlijk gebied. En daarnaast ook als ondernemer.

Recent ben ik mijn 2e bedrijf @mihac.nl, naast @massivecollabs, begonnen, iets wat ik heb gedaan door de inzichten van Fast Forward. Dit doe ik allemaal nog naast het 40 uur werken, aangezien de drive en motivatie juist door Fast Forward getriggerd wordt. 

Ik ben ontzettend blij met de keuze voor Fast Forward, en ik kijk nu al uit naar mijn volgende traineeships! 

LinkedIN Morgan
Morgan.jpg

Linde Huisjes

“Doe waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen!” Een uitspraak waarvan ik mijzelf na mijn studie steeds vaker afvroeg of ik hier wel aan voldeed. 

Na mijn hbo-opleiding Creative Business was ik namelijk zoekende. Ik heb de verdieping formats&regie gevolgd, maar eenmaal afgestudeerd dacht ik: oké, en nu? Na anderhalf jaar werkervaring als content marketeer, vroeg ik mij nog sterker af: wat past nou echt bij mij ⁉️🧠

En tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik afgelopen september de stap naar FF heb genomen. Op dit moment werk ik als corporate communicatie medewerker bij Saxion. Ik word hier iedere dag uitgedaagd en krijg vooral van PR-werkzaamheden super veel energie. Ook kijk ik iedere week uit naar de masterclasses. Die zijn leerzaam en een feestje tegelijk!

In een paar maanden tijd heb ik mij op persoonlijk gebied al veel beter leren kennen. Mijn doel voor de rest van het traineeship? Zoveel mogelijk werkzaamheden buiten mijn comfortzone doen, om het maximale eruit te halen en straks te kunnen zeggen: 'ik doe waar ik goed in ben en wat ik leuk vind om te doen!' 💥

LinkedIN Linde
Linde.jpg

Yessie Sijtsma

Hi! Ik ben Yessie en ik ben afgelopen september begonnen met het Fast Forward traineeship en in november begonnen aan mijn eerste opdracht.

In juni ben ik afgestudeerd van de opleiding Tourism Management. Ik heb destijds gekozen voor de opleiding, omdat ik eigenlijk nog niet zo goed wist wat ik leuk vond en dit leek me wel een brede opleiding. Jammer genoeg wist ik na vier jaar studeren eigenlijk nog steeds niet goed wat ik leuk vond en waar ik mee verder wilde. Via een vriendin die ook Fast Forward trainee is ben ik me in het traineeship gaan verdiepen en dit leek me een mooie kans om erachter te komen waar ik energie van krijg, waar ik écht goed in ben en hoe ik me daarin kan ontwikkelen. 

Doordat ik tijdens mijn opleiding geïnteresseerd was in marketing en tijdens mijn buitenlandse stage PR erg leuk vond leek het mij een goed idee om op zoek te gaan naar een eerste opdracht in die richting om er zo achter te komen of ik hierin verder wilde. In november ben ik begonnen bij Lectoraat Mechatronica als trainee PR & Communicatie.

Een hele andere sector eigenlijk, maar dat vind ik juist zo leuk. Tot nu toe merk ik dat ik al heel veel heb geleerd, mede ook door de masterclasses. Dit is nog maar het begin van mijn traineeship dus ik ben heel benieuwd wat ik in de komende twee jaar nog meer ga leren en ontdekken.

LinkedIN Yessie
Fast-forward-trainee

Glenn van den Berg

Als hubmanager zorg ik ervoor dat de hubstudenten, de hubbedrijven en de scholen tevreden zijn door alle belangen in balans te houden. Ik geef de studenten wat extra’s in de vorm van ontwikkelmiddagen over persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het is mooi om te zien dat studenten het waarderen dat ze wat leren over zichzelf en over hoe het werkveld er na hun studie uit zal gaan zien.

Ook maak ik de vindbaarheid groter door op sociale media te laten zien wat er speelt in de hub. Daarnaast zijn er nog allerlei zaken die belangrijk zijn voor de hub zoals subsidie aanvragen en sparren met andere hubs voor verbeteringen van het hub-concept.

Het bevalt nog steeds super goed. Ik krijg veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Dat zorgt ervoor dat ik écht mijn eigen dingen kan oppakken. Het leuke aan deze functie is dat elke hubmanager zijn eigen sausje toevoegt aan de hub en het dus constant in ontwikkeling blijft. Het sausje wat ik heb toegevoegd is bijvoorbeeld het upgraden van de ontwikkelmiddagen en ik ben bezig met het opzetten van een ‘mbo-hub’. 

Mocht je om welke reden dan ook interesse hebben in Innovatiehub Tubbergen; ik drink graag een (digitaal) bakkie koffie om je meer over mijn ervaring te vertellen!

LinkedIN Glenn
Glenn van den Berg.png

Volg onze Instagram-pagina voor wekelijkse inkijkjes in de ervaringen van onze trainees! 

Instagram-pagina

Meer informatie Fast Forward