fastswitch

FastSwitch

Binnen het bedrijfsleven is er behoefte aan goed opgeleide werknemers die de vraagstukken van vandaag én morgen op kunnen lossen. Vanwege deze behoefte is de vraag naar omscholing groot. Maar voor zowel werknemers als werkgevers is een volledige, meerjarige studie om een carrièreswitch te kunnen maken vaak te lang.

FastSwitch zorgt met korte en efficiënte opleidingstrajecten voor goed opgeleide carrièreswitchers met werkervaring, die dankzij werk- en levenservaring nieuwe kennis en vaardigheden snel oppakken om zo de overstap te kunnen maken naar een andere functie en/of werkveld.  

FastSwitch biedt werkgevers de mogelijkheid om zorgvuldig geselecteerde en gemotiveerde medewerkers te vinden zonder tijdrovende en kostbare selectieprocedures. De deelnemers aan het programma beschikken over werkervaring en hebben de motivatie om te switchen naar een ander vakgebied. Ze zijn direct inzetbaar in de praktijk, zijn ondernemend en initiatiefrijk en pakken nieuwe kennis en vaardigheden snel op.

Meer informatie
werkgevers

Wil jij aan de slag in een ander vakgebied, maar heb jij te weinig kennis en praktijkervaring om direct aan de slag te kunnen? Dan is FastSwitch echt iets voor jou! De diverse omscholingstrajecten bieden naast een goede theoretische basis tegelijkertijd de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in een nieuw werkveld. Zo wordt jouw carrièreswitch op korte termijn gerealiseerd!

Meer informatie
Switchers

Het is een verkort omscholingsprogramma dat medewerkers in staat stelt een carrièreswitch te maken. We ontwikkelen in de Stedendriehoek en regio Twente omscholingstrajecten op maat samen met werkgevers, werknemers, sociale partners en andere partijen. Dit doen we om die carrièreswitch voor medewerkers op korte termijn mogelijk te maken, maar ook om organisaties snel vooruit te helpen. Zo draagt flexibel en vraaggestuurd deeltijdonderwijs bij aan arbeidsmobiliteit én leidt het tot behoud van medewerkers en kennis voor de regio. 

FastSwitch selecteert carrièreswitchers via een unieke selectieprocedure. Deze bestaat per traject uit verschillende activiteiten waaronder een matching tussen werkgever en de carrièreswitcher. Bij een match start de werkgever met individuele sollicitatiegesprekken. Bij wederzijdse interesse, biedt de werkgever de carrièreswitcher een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van het omscholingstraject en tekenen beiden een intentieverklaring voor een dienstverband na afronding van de omscholing. Vervolgens start de nieuwe medewerker met het traject van studeren én werken bij de organisatie. Hiermee is een carrièreswitch al in een paar maanden mogelijk! 

Voor werkgevers die op korte termijn goed opgeleide medewerkers zoeken en daarbij graag maatwerk krijgen én ontzorgd worden. Die bereid zijn te investeren en de waarde zien van gemotiveerde carrièreswitchers met een brede ervaring die zich willen omscholen. En voor mensen die aan de slag willen in een ander vakgebied dan waar ze werkervaring in hebben, maar te weinig kennis en praktijkervaring hebben om direct aan de slag te kunnen. 

De behoefte aan goed opgeleide werknemers die vraagstukken van vandaag én morgen op kunnen lossen is groot, getuige de spanning op de arbeidsmarkt en het aantal krapteberoepen. De arbeidsmarkt bevindt zich in een stroomversnelling, vanwege digitalisering en veranderende consumentenbehoeftes verdwijnen ‘oude’ banen. Meer medewerkers zouden sneller de overstap moeten kunnen maken naar sectoren waar een personeelstekort is. Veel werkenden willen zich laten bij- of omscholen voor een beter carrièreperspectief, maar hoe doe je dat? In Nederland is dat niet centraal geregeld, dus als werkgever of werknemer moet je daarin zelf je weg vinden. Idealiter zou een laagdrempelig platform alle vraag, aanbod en inhoud bij elkaar brengen. FastSwitch is dat programma. Wij verlagen drempels voor werkgevers en werknemers om een carrièreswitch te realiseren, met korte, efficiënte opleidingstrajecten op maat.   

We doen dit samen, want dat werkt efficiënter en doeltreffender. FastSwitch verbindt werkgevers, sociale partners en onderwijsinstellingen in de regio om omscholingstrajecten op maat te ontwikkelen en een carrièreswitch voor werknemers en mensen in WW/bijstand te stimuleren. Op dit moment doen we dat met Saxion, Werk naar Werk, ROC van Twente, ROC Aventus, Werkplein Twente, Contactpuntzorg/Veluweportaal, Leerwerkloket Twente en Stedenvierkant, Gelders Vakmanschap, Werkgeversservicepunt FactorWerk, Twenteboard, Regio Twente, Cleantech Regio, Deventer Perspectief/Deventer Informatiestad, Provincie Gelderland, Arbeidsmarktregio Twente, Gemeente Enschede. 

Edith Baars - van de financiële wereld naar het welzijnswerk: 'Ik heb een totaal nieuw leven gekregen'

Ik heb een totaal nieuw leven gekregen

Lees de ervaring Alle ervaringen

Meer weten of direct aanmelden? 

Neem contact op met ons op! Via 088 – 019 1919 of meld je aan voor FastSwitch, dan nemen wij contact met jou op om een afspraak te maken voor de check-in!