fastswitch

FastSwitch

De behoefte aan goed opgeleide werknemers is groot. Oude banen verdwijnen door onder andere digitalisering en nieuwe banen ontstaan door nieuwe ontwikkelingen zoals de energietransitie. FastSwitch verlaagt de drempels voor werkgevers en switchers om een carrièreswitch te realiseren. Hierdoor kunnen medewerkers sneller de overstap maken naar sectoren waar een personeelstekort is.

Wat is FastSwitch?

FastSwitch is een samenwerking met werkgevers, onderwijs en (sociale) partners waarbinnen we korte en efficiënte leer- en werktrajecten ontwikkelen. Overstappen naar bijvoorbeeld een baan in de techniek, de zorg, het onderwijs of de ICT wordt hiermee mogelijk.

Dit samenwerkingsverband ziet er als volgt uit: 

  • Onderwijs en partners bieden het onderwijs afgestemd op de vraag van de werkgevers. Deelnemers ontvangen erkende hbo-certificaten of een volledig erkend diploma;
  • Werkgevers investeren in de switcher middels scholingskosten en middels het bieden van een werkplek met salaris voor de duur van het leer- en werktraject;
  • Carrièreswitchers pakken dankzij werk- en levenservaring nieuwe kennis en vaardigheden snel op en kunnen zo de overstap maken naar een andere functie en/of werkveld.

Voor wie is FastSwitch?

Werkgevers

FastSwitch biedt werkgevers de mogelijkheid om zorgvuldig geselecteerde en gemotiveerde medewerkers te vinden zonder tijdrovende en kostbare selectieprocedures. De deelnemers aan het programma beschikken over werkervaring en hebben de motivatie om te switchen naar een ander vakgebied. Ze zijn direct inzetbaar in de praktijk, zijn ondernemend en initiatiefrijk en pakken nieuwe kennis en vaardigheden snel op.

Meer informatie
werkgevers

Carrièreswitchers

Wil jij aan de slag in een ander vakgebied, maar heb jij te weinig kennis en praktijkervaring om direct aan de slag te kunnen? Dan is FastSwitch echt iets voor jou! De diverse omscholingstrajecten bieden naast een goede theoretische basis tegelijkertijd de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in een nieuw werkveld. Zo wordt jouw carrièreswitch op korte termijn gerealiseerd!

Meer informatie
Switchers

Hoe werkt FastSwitch?

Wil jij vanaf het begin actief meedenken? Stap dan in als werkgever. Je denkt en werkt mee aan het ontwikkelen van nieuwe leer- en werktrajecten op maat.

We ontwikkelen leer- en werktrajecten samen met de ingestapte werkgevers. Een traject bestaat uit onderwijs van Saxion, leren op de werkplek en gerichte coaching. Het traject wordt vastgesteld en opengesteld voor deelname aanvullende werkgevers en switchers.

Wil jij als werkgever meedoen in een reeds ontwikkeld traject? Meld je dan aan voor het traject van jouw keuze.

Wil jij als werknemer starten met een nieuwe baan en hierbij leren en werken combineren? Meld je dan aan als carrièreswitcher. Tijdens de intake kijken we samen of het traject past bij jouw situatie.

In een Meet & Match ontmoeten werkgevers en carrièreswitchers elkaar. Bij een match tussen werkgever en carrièreswitcher volgt een sollicitatieprocedure.

Bij wederzijdse interesse biedt de werkgever de switcher een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van het leer- en werktraject en de intentie voor een dienstverband na afronding van de omscholing.

De carrièreswitcher start met het traject van studeren én werken bij de werkgever.


FastSwitch: een regionale samenwerking

FastSwitch verbindt werkgevers, (sociale) partners en onderwijsinstellingen in de regio om leer- werktrajecten op maat te ontwikkelen. We faciliteren hiermee een carrièreswitch voor werknemers en werkzoekenden. 

Nieuws over deeltijdonderwijs