werkgevers

Werkgevers

De behoefte aan goed opgeleide werknemers, met de juiste capaciteiten en vaardigheden om de vraagstukken van vandaag én morgen op te kunnen lossen, is groot. Ook zien steeds meer professionals deze kansen en overwegen een carrièreswitch. Maar voor zowel werknemers als werkgevers is een volledige, meerjarige studie om een carrièreswitch te maken vaak te kostbaar en te lang.

Daarom ontwikkelen we met FastSwitch korte en efficiënte omscholingstrajecten. Hiermee scholen we in korte tijd goed opgeleide carrièreswitchers met werkervaring, die een overstap willen maken naar een andere functie en/of werkveld. Ondernemende en initiatiefrijke switchers, die dankzij werk- en levenservaring nieuwe kennis en vaardigheden snel oppakken en direct inzetbaar zijn in de praktijk. En dat zonder tijdrovende en kostbare selectieprocedures!

Hoe werkt het?

FastSwitch selecteert carrièreswitchers via een unieke selectieprocedure. Deze bestaat per traject uit verschillende activiteiten waaronder een matching tussen werkgever en de carrièreswitcher. Hierbij geef jij als werkgever aan welke kandidaten geschikt lijken en start je met hen een individuele sollicitatieprocedure. Je kiest de kandidaat die het beste past en biedt hem/haar een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van het omscholingstraject. Jullie tekenen beiden een intentieverklaring voor een dienstverband na afronding van de omscholing. Vervolgens start de nieuwe medewerker met het traject van studeren én werken bij jouw organisatie. Hiermee wordt een carrièreswitch al in een paar maanden mogelijk en heb jij als werkgever sneller de beschikking over een goed opgeleide werknemer! 

Meer weten over FastSwitch?

Neem contact met ons op!

Trajecten

Junior Online Marketeers in 10 weken 

De online-marketingwereld lijkt vast te zitten in een vicieuze cirkel van personeelstekorten en werkdruk. Met het korte en krachtige omscholingstraject FastSwitch Online Marketeer scholen we in 10 weken mensen met werkervaring om, zodat ze aan de slag kunnen als junior online marketeer in jouw organisatie. Ze krijgen gedurende de eerste 10 weken onderwijs vanuit Saxion. In samenwerking met Succesfactor wordt vakinhoudelijke coaching aangeboden. Deze coaching loopt na de initiële 10 weken nog 6 maanden door, inclusief toegang tot e-learning modules.  

Contact
Saxion_71829.jpg

Junior Data-analisten in 5 maanden 

Goede data-analisten zijn steeds belangrijker voor veel organisaties, maar er is een groot tekort aan mensen met de juiste capaciteiten en vaardigheden. Steeds meer professionals zien deze kansen in dat werkveld en overwegen een carrièreswitch. Met het korte en krachtige omscholingstraject Data-analist kunnen zij binnen 5 maanden als junior data-analist aan de slag in jouw organisatie.

Contact
Saxion_72706.jpg

De krapte op de arbeidsmarkt is groot in de bouw, infra en installatietechniek. Zij-instroom op hbo-niveau biedt hier een oplossing. Saxion werkt samen met verschillende partners om te komen tot specifiek opgeleide zij-instromers binnen deze sectoren. In deze niet-diplomagerichte route starten zij-instromers vanaf dag 1 bij het bedrijf en groeien zij binnen 6 tot 12 maanden naar bijvoorbeeld de functie van werkvoorbereider. Kijk voor meer inhoudelijke informatie ook op: https://www.ikswitch.nl/.

088-0191919
electric-ga063f8e68_1920.jpg

Er is een groot tekort aan hbo-verpleegkundigen. Er zijn meer mensen nodig dan dat er nu studeren aan de opleidingen. FastSwitch hbo-v biedt korte, efficiënte omscholingstrajecten op maat. Mensen met een hbo- of wo-diploma kunnen zo overstappen naar een andere sector, ongeacht de sector waar ze op dit moment in werken. Zo maken we het makkelijker om over te stappen naar de zorg, waar de mensen zo hard nodig zijn!

Meer informatie
Saxion_76347.jpg

Naast dat het tijdrovende en kostbare selectieprocedures bespaart, levert FastSwitch zorgvuldig geselecteerde en gemotiveerde medewerkers op, die: 

  • het selectietraject succesvol hebben afgerond waardoor de kans op een succesvolle match groot is en de kans op uitval klein; 
  • werkervaring hebben en gemotiveerd zijn om te switchen naar een ander vakgebied; 
  • direct inzetbaar zijn in de praktijk en nieuwe kennis en vaardigheden snel oppakken; 
  • ondernemend en initiatiefrijk zijn; 
  • een frisse blik hebben op jouw organisatie.

  • Je organiseert een individuele sollicitatieprocedure met kandidaten van jouw keuze. 
  • Je biedt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van het omscholingstraject én een intentieverklaring voor een dienstverband na afronden van het scholingstraject. Die intentieverklaring wordt omgezet naar een dienstverband als de deelnemer het omscholingstraject bij Saxion succesvol afrondt. Voor de start van het omscholingstraject is de sollicitatieprocedure afgerond, inclusief salarisafspraken en ondertekende intentieverklaring, zodanig dat de deelnemer zich definitief kan inschrijven en kan starten. 
  • Elk scholingstraject brengt kosten met zich mee, deze worden door de werkgever vergoedt. Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden waar je als werkgever gebruik van kunt maken.

Voor werkgevers die op korte termijn goed opgeleide medewerkers zoeken en daarbij graag maatwerk krijgen én ontzorgd worden. Die bereid zijn te investeren en de waarde zien van gemotiveerde carrièreswitchers met een brede ervaring die zich willen omscholen. 

Bedrijfskunde in deeltijd: ‘Nu al profijt van de dingen die ik leer’

Ervaring

“Ik heb nu al profijt van de dingen die ik leer tijdens de studie.”
Lees de ervaring van Sander

Meer weten of direct aanmelden? 

Neem contact op met ons op!

Of meld je hier aan voor deelname aan FastSwitch Online Marketeer of FastSwitch Data Analist, dan nemen wij contact met jou op om een afspraak te maken voor de check-in!