Switchers

Carrièreswitchers

Wil jij graag aan de slag in een ander vakgebied? Mis je nog kennis en praktijkervaring? FastSwitch biedt jou een leer- en werk traject waarmee jij de overstap kunt maken. Je gaat vanaf de start van de opleiding direct aan de slag bij jouw nieuwe werkgever. Leren en werken lopen parallel.

FastSwitchtrajecten bij Saxion

Staat jouw traject hier niet bij?

Laat het ons weten en neem contact met ons op. We ontdekken graag de mogelijkheden met je!


Een FastSwitch traject volgen

Je gaat aan de slag bij een werkgever waardoor je direct werkervaring opdoet in jouw nieuwe werkveld. Jij en je nieuwe werkgever tekenen een intentieverklaring voor na de omscholingsperiode. Bij alle trajecten volg je onderwijs bij Saxion, waarvoor je hbo-certificaten ontvangt. FastSwitch is een snelle en effectieve manier om een carrièreswitch te maken!  

Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent om de stap te zetten naar een nieuw werkveld. Dat vraagt positieve energie en doorzettingsvermogen. Je gaat werken bij een werkgever en volgt daarnaast onderwijs bij Saxion, daarnaast besteed je tijd aan zelfstudie.

FastSwitch is er voor iedereen die een carrièreswitch wil maken. Als je in een ander vakgebied aan de slag wilt dan het vakgebied waar je werkervaring in hebt, dan is omscholing een slimme keuze. Alles wat je nodig hebt is minimaal een afgeronde mbo4+ opleiding of hbo werk en denkniveau, een paar jaar werkervaring en een flinke dosis motivatie om een nieuwe stap te zetten! 

De behoefte aan goed opgeleide werknemers die vraagstukken van vandaag én morgen op kunnen lossen is groot, getuige de spanning op de arbeidsmarkt en het aantal krapteberoepen. De arbeidsmarkt bevindt zich in een stroomversnelling, vanwege digitalisering en veranderende consumentenbehoeftes verdwijnen ‘oude’ banen. Meer medewerkers zouden sneller de overstap moeten kunnen maken naar sectoren waar een personeelstekort is. Veel werkenden willen zich laten bij- of omscholen voor een beter carrièreperspectief, maar hoe doe je dat? In Nederland is dat niet centraal geregeld, dus als werkgever of werknemer moet je daarin zelf je weg vinden. Idealiter zou een laagdrempelig platform alle vraag, aanbod en inhoud bij elkaar brengen. FastSwitch ís dat programma. Wij verlagen drempels voor werkgevers en werknemers om een carrièreswitch te realiseren, met korte, efficiënte opleidingstrajecten op maat.   

Elk traject heeft een eigen startdatum. Klik op het traject om te zien wanneer je zou kunnen instappen!  

Elk scholingstraject brengt kosten met zich mee, deze worden door de werkgever vergoed. Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden waar de werkgever, maar ook jij als deelnemer, gebruik van kunt maken.

Brian Gruppelaar Saxion FastSwitch

Ervaringsverhaal van een FastSwitchstudent

Brian: "Wees niet bang dat iets niet kan, want er zijn altijd meer mogelijkheden dan je denkt!"
Lees de ervaring van Brian

Nieuws over deeltijdonderwijs