Student die bij Saxion een minor volgt

Een studie kiezen; voor de één een easy job, terwijl de ander niet weet waar die moet beginnen. Of je nu geen idee hebt, twijfelt of er al uit bent: er zijn verschillende manieren om de studie te vinden die bij jou past. Hoe? Check ons stappenplan!

Om die ene studie te vinden die bij je past, is goed om eerst te ontdekken waar jouw interesses liggen. Hoe je dat doet? Stel jezelf de volgende vragen:

 • Welke vakken vind je leuk op school?
 • Waar ben je goed in?
 • Welk werk lijkt je leuk? 
 • Wat vinden anderen bij je passen?

Nadat je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord is het goed om kijken welk interessegebied bij je past. De plek om daar achter te komen is op een branchevoorlichting tijdens de open dag. Loop daarna eens over de branchemarkt om studenten uit deze branche te spreken! 

Ontdek jouw interessegebied
Open dag 1.jpg

Interessegebied gevonden? Lekker bezig! Dan is het nu tijd voor stap 2! Maak een top 5 van jouw favoriete studies en ga die met elkaar vergelijken. Hier alvast wat tips:

 • Kijk online wat je over jouw favoriete studies kunt vinden en waar ze aangeboden worden;
 • Bedenk wat je nog meer zou willen weten over deze studies;
 • Bezoek een aantal voorlichtingen tijdens de open dag. Wordt een studie door verschillende hogescholen aangeboden? Dan is het ook goed om te ontdekken welke school het beste bij jou past;
 • Zet de plussen en minnen voor jezelf op een rij;

Waarschijnlijk heb je nu één of twee studies waar je voorkeur naar uit gaat, klopt dat? Hoppa! Tijd voor stap 3.

Studenten aan het werk aan Ipad bar Apeldoorn

Let op: Door de maatregelen rondom het coronavirus is het voorlopig niet mogelijk om mee te doen met een proeflesdag of meeloopdag. Houd onze berichten in de gaten om op de hoogte te blijven of check onze FAQ!

Nu is het tijd om zelf te ervaren hoe het er bij een studie aan toe gaat. Meld je aan voor een meeloopdag of neem deel aan een proeflessendag! Het moment om te ontdekken welke studie het beste bij je past. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Zie jij jezelf hier binnenkort rondlopen?
 • Spreken de vakken je aan?
 • Komen je verwachtingen overeen met de ervaringen die je tijdens deze dag opdoet?

Kun je deze drie vragen met 'JA' beantwoorden? Gefeliciteerd! Dan heb je waarschijnlijk de opleiding gevonden die bij jou past. Heb je na het proefstuderen toch nog twijfels? Dan is het goed om nog een keer je top 5 erbij te pakken. 

Alles over proefstuderen
Studenten

Hoppa! Je hebt je studie gekozen en nu is het tijd voor de laatste stap: Aanmelden!

Na je aanmelding krijg je van ons een uitnodiging voor Meet & Greet: een programma waarin je verder kennis maakt met de opleiding, jouw medestudenten en docenten. Zo kun je - voordat je gaat beginnen - nog één keer kijken of deze studie echt bij je past. 

Students using a laptop
Stel je vraag via IntoSaxion

Stel je vraag aan een student op IntoSaxion!

Ga naar IntoSaxion