Stduenten krijgen uitleg

Hulp bij studiekeuze

Kun je nog wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een opleiding? Wij helpen je graag. Dat kan op verschillende manieren. Kijk eens tussen de opties en bepaal wat bij jou past. De beste start is door een open dag te bezoeken.

Binnen 10 minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe de test!
Student Ontmoet en Kies

Hulp bij studiekeuze

Er zijn bij Saxion verschillende mogelijkheden om je te oriënteren. Bijvoorbeeld:

Tijdens de open dag proef je de sfeer bij Saxion en ontdek je welke opleiding bij je past. Je kan in gesprek met studenten en docenten. Of volg een workshop of proefles! 

Meer over de open dagen van Saxion

Je kunt bij Saxion op twee manieren proefstuderen: door een proeflessendag of meeloopdag te volgen. Of door ze alle twee te doen, zodat je zeker weet wat je wilt gaan studeren!

Proeflessendag

Volg proeflessen en ontdek of de lesstof en onze manier van werken bij jou passen. De proeflessendagen vinden plaats tussen oktober en april.

Meeloopdag

Is de proeflessendag je goed bevallen maar weet je nog niet zeker of je de juiste opleiding hebt gevonden? Loop dan een dag mee met een student.

Heb je (bijna) je diploma? Vind je het lastig om je weg te vinden in het enorme aanbod van opleidingen? Dan sluit de StudiekeuzeProef goed aan. In vier bijeenkomsten leer je doelgericht opleidingen zoeken en onderzoek je waar je interesses liggen. Zo kun je een doordachte keuze maken voor een opleiding.

Meer over de StudiekeuzeProef

Zoek je na je eindexamen nog erg naar de richting die je op wilt? En wil je een zinvolle invulling van je tussenjaar? Dan is het StudiekeuzeLab iets voor jou. Onder begeleiding van een loopbaancoach onderzoek je in drie maanden tijd wat je kunt en wat je wilt. Je werkt ongeveer twee dagen per week intensief aan dit traject.

Meer over het StudiekeuzeLab

Kies voor Studiekeuze op maat als je één-op-één in gesprek wilt met een loopbaancoach. De coach is onafhankelijk en kijkt binnen én buiten Saxion naar een opleiding die bij je past.

Meer over Studiekeuze op maat

Je wilt studeren, maar wat nu? Er komt veel op je af en studeren is toch even anders dan de middelbare school of het mbo. Hoe fijn is het dan om een coach te krijgen die je de do’s en don’ts van studeren (bij Saxion) vertelt?

Daarom hebben we een SkillsCoach voor jou; een tweedejaarsstudent van jouw studierichting met een mbo, havo of vwo achtergrond.

Lees meer over SkillsCoach

Stel je vraag via IntoSaxion

Stel je vraag aan een student op IntoSaxion!

Ga naar IntoSaxion