Smart Solutions Semester

Bij het Saxion Smart Solutions Semester werken studenten van verschillende opleidingen samen aan complexe vraagstukken van onze lectoraten en het bedrijfsleven. De oplossing voor deze vraagstukken is niet binnen één vakgebied te vinden. Daarom werken de studenten in interdisciplinaire projectteams, waarbij vernieuwing, creativiteit en samenwerking centraal staan.

Hoe werkt het?

Eigenlijk is het concept heel simpel: in het Smart Solutions Semester gaan derde- en vierdejaarsstudenten een half jaar lang aan de slag met (misschien wel) uw uitdagende opdracht. De teams bestaan uit zes tot acht studenten van verschillende opleidingen. Zo heeft ieder team een unieke mix van ervaring, vaardigheden en talenten. 

Om nog meer impact te halen uit deze kruisbestuiving van disciplines, maakt ieder projectteam daarnaast ook deel uit van een cluster. Ieder cluster bestaat uit drie of vier projecten waarvan de onderzoeksvragen hetzelfde of een sterk vergelijkbaar onderwerp hebben. Op deze manier profiteert u als opdrachtgever optimaal van onderlinge kennisontwikkeling en -deling.  

Waarom Smart Solutions?

Dat klinkt natuurlijk interessant, maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? In deze video zetten we nog eens op een rijtje hoe onze studenten aan de slag gaan met uw opdracht!

Doet uw bedrijf mee?

Voor bedrijven en lectoraten die interesse hebben in het Smart Solutions Semester, hebben we alle informatie op een rijtje gezet. Bekijk onze factsheet voor alle informatie over deelname.

Smart Solutions Festival 2018

Contact

Meer weten over het Smart Solutions Semester of interesse om een opdracht te laten uitvoeren door een groep studenten? We horen het graag!

E-mail ons

Smart Solutions in beeld

Benieuwd naar de projecten van voorgaande jaren? Bekijk dan eens de video van onze talkshow met host Brecht van Hulst!

Smart Solutions projecten

Tussen 2017 en 2019 brachten we het Smart Solutions Magazine uit. Zin om een kijkje te nemen tussen de gave projecten van de afgelopen jaren? Hieronder kunt u er doorheen bladeren!