Furoshiki-Hukosai_104_Grotegolf_1-1.jpg
Corporate

Verkiezingsdebat voor de Waterschappen

Enschede Theaterzaal H0.10, M.H. Tromplaan 28, Enschede

Twee dagen voor de provinciale statenverkiezingen organiseren wij bij Saxion een verkiezingsdebat voor het oudste democratische instituut van Nederland, te weten: dé waterschappen. Elke burger ervaart op dit moment - met dank aan de klimaatcrisis - het belang van goed watermanagement. Wie moet bij erge droogte als eerste de pijn van een waterrantsoen incasseren? Is dat de industrie, de landbouw of de burger? Dit zijn zo van die complexe dilemma’s waarover je in het verkiezingsdebat helderheid kunt verwachten.

Tien lijsttrekkers van politieke partijen zijn aanwezig om in een Lagerhuisdebatsetting hun belangrijkste speerpunten bekend te maken. Aan de hand van 10 stellingen mogen ze met elkaar in debat gaan over urgente dilemma’s van het Waterschap Vechtstromen (maar weet dat deze dilemma’s voor elk waterschap in NL gelden). Het belooft een dynamisch en aantrekkelijk debat te worden, waarbij je als publiek stemt met je voeten en wijzer de zaal uitwandelt wie/wat te kiezen op 15 maart.

Het debat staat onder leiding van Gijs Weenink - directeur van de Debat Academie. 

Programma met publiek in de zaal en Livestreaming.

Maandag 13 maart 2023 | 15h00-16h15 | H010| Saxion Enschede

in samenwerking met

I.s.m. Lectoraat International Water Technology, Opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling, Academie Bestuur, Recht & Ruimte (ABR&R), Saxion, Studievereniging Cementi, Greenoffice, Waterschap Vechtstromen, Saxion Stadslab 

  • Enschede Theaterzaal H0.10, M.H. Tromplaan 28, Enschede

  • 13 maart 2023 - 15:00 tot 16:15

Gerelateerde artikelen

Event

Studium Generale: De stem van de natuur

16 oktober 2023 Deventer Saxion Deventer
Futurepreneurs Event

Futurepreneurs

28 februari 2019 Enschede Saxion Enschede
Event

Studium Generale: Op je 35e met pensioen